Ha beágyazott rendszerekkel szeretnék foglalkozni, Kandó MSc vagy Debreceni Egyetem IK Mérnök Infó MSc?
Sziasztok!
Beágyazott rendszerekről szeretnék tanulni, illetve majd a munkám során ezzel foglalkozni, de nem tudom melyik lenne jobb választás, villamosmérnöki a Kandón (Ipari felügyeleti és kommunikációs rendszerek, illetve Villamosenergia átalakítók, -tárolók és irányítástechnika szakirányok vannak), ez legalább villamosmérnöki, vagy Mérnök Infó a Debreceni Egyetemen, itt viszont van külön Beágyazott- és Újrakonfigurálható Rendszerek szakirány, de nem villamosmérnöki szak. Szerintetek melyiket lenne érdemesebb bevállalni az említett érdeklődési terület minél jobb elsajátítása érdekében? Köszi szépen előre is!
Kifejtenéd kérlek, hogy miért nincs kifejezetten ilyen szakirány villamoson?
Üdv: Egy kandós
Ebben igazad van, tényleg nincs feltüntetve, de a komm. rendszerekben lényeges mennyiségű beágy van.
Csak hogy egyértelművé tegyem: Ne is képzeld, hogy akár a DE-n, BME-n vagy a Kandón gyakorlati képzést kapsz MSc-n. Ha beágyazott rendszerek programozásával szeretnél foglalkozni, akkor a kandós BSc-t kellett volna elvégezned. Sajnálom. Az az egy szerencse, hogy néhány tanár ugyanaz, mint MSc-n, így ha az ipari felügy. és komm.-ot választod, és külön kéred, a tanár segít neked a hardver progban. Én mérget vennék rá, hogy debrecenben is elméleti jellegű az oktatás MSc-n - mint mindenhol, de kérdezz meg még valakit! Sok sikert!
Ezzel tisztában vagyok, de sajnos nem volt lehetőségem a BSc-t Pesten végezni, a debreceni villamosmérnökiről meg csak rosszat hallottam, bárkit kérdeztem.
Szaktól függetlenül beágyazott rendszerekkel fogok foglalkozni, ha nem más, itthon, önszorgalomból. A kérdés inkább arra vonatkozott volna, hogy milyen MSc-t érdemes e mellé választani.
Mindenesetre köszönöm a választ. Végül a DE-IK-t jelöltem meg első helyen, mert sokkal közelebb van számomra és az óraháló is szimpatikusabb. Egyetlen hátránya, hogy nem villamosmérnöki.. A Kandóról amúgy is a Villamosenergia átalakítók -tárolók és irányítástechnika lett volna a szimpatikusabb.
Rendben. Igazad van, más paraméterek is számítanak, mint pl. a közelség. Gondolom munka mellett csinálnád.
Ha önszorgalomból szeretnéd ezt csinálni, akár én is segíthetek neked. Tudok anyagokat adni, esetleg magyarázni is némileg. Eléggé beleástam magam a hardverbe már évek óta, dolgoztam is ezzel a BOSCH-nál.
Ha gondolod, vegyél fel Skype-ra: g890707
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!