A waldorf jó suli?

Figyelt kérdés

Na szóval. A sztori az, hogy én most vagyok 6.-os.

Viszont ez az iskola ahova én járok, ritka rossz. A tanárok lenéznek, lehülyéznek. Szorongok ott, mindig várom, hogy hazajöhessek. (nem akarom ócsárolni, szimpa igazság.)

És 7.-től átmennék egy Waldorf iskolába.

Mi a véleményetek erről a suliról? Megéri?

2017. márc. 5. 22:33
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
94%

Nyilván a kommentem lényege nem a kifestőzés volt, és te is érted. Amúgy az általad leírt ideológia ellenére nálunk sok más témájú foglalkozást így oldottak meg a tanárok... annak ellenére, hogy valóban az lenne a cél, amit írtál, hogy önállóan gondolkodjon a gyerek, egyedi formát öltsön a képzelőereje. Én az amúgy nagyon jó elképzelések és az ideológiai sarokkövek folyamatos semmibe vételét tapasztaltam. Mikor egy ottani tanár egyik gyereke elárulja, hogy gyűlöli az anyját, akkor azért tudhatod, hogy mély a kaki... ezek az emberek a gyereknevelésről zengenek ódákat, miközben a saját családjuk egy csőd.

A suliban épp a speciális igények nélküli gyerekeknek a legnehezebb sokszor. A többiek miatt. Ha a ti sulitok nem roppan meg most még a sok diszestől, lassútól és alkalmanként autistától, az azért van, mert sni-s gyereket rengeteget benyelt most a közoktatás is, az elmúlt 4-5 évben.

2017. márc. 11. 11:07
 12/35 anonim ***** válasza:
32%
Nálunk akkora a túljelentkezés, hogy az sni-s, diszes, autista stb, gyerekeknek szinte esélyük sincs sajnos(?). Nekünk nagyon bevált és nincs tudomásom a tanárok gyermekei hogylétéről. Amíg a gyerekeim jól vannak, kiegyensúlyozottak, itt a helyünk, amint azt látom, h ez nem így van megyünk, de most úgy látom erre nem fog sor kerülni. A nagyobbikat nagyon megviselte a porosz óvodai lét.
2017. márc. 11. 12:12
 13/35 anonim ***** válasza:
32%

Én már elvégeztem a sulit, és jártam nem is egybe, de ha akkor tudom, hogy létezik a Waldorf, sírva könyörögtem volna a szüleimnek, hogy hadd járhassak oda, vonják meg inkább a zsebpénzemet de hadd menjek át. Csak olvastam róla, személyes tapasztalatom nincsen, de sokkal szimpatikusabb, mint a "hagyományos".

Ez a hülye osztályzási rendszer csak lelki beteggé tett engem, szorongtam, ha felszólítottak, dolgozat előtt is mindig féltem, sokszor kaptam egyest egy hármas szintű feleletre. Ha valamire nem tudtam a választ, a tanár nem tovább folytatta az órát, hanem leállt öt percre megalázni. Néhányan nincsenek tisztában a személyi jogokkal, és megsértik ezt azzal, hogy hangosan a teljes neveden szólítanak és elmondják, hányas lett a dogád, rosszabb esetben kiosztják és neked kell mondanod, hogy érezd magad még rosszabbul. A diáktársaim is széthülyéztek, elvették minden önbizalmamat, így kedvem se volt tanulni és a nulla sikerélmény miatt szartam az egészre.

Már kilencediktől kezdve nyomatják, hogy jaj az érettségi a legfontosabb dolog a világon, de ti úgyis megbuktok rajta, ha az egyik Árpád házi-királyt kifelejtitek a feleletetekből. Utolsó évben is még javában darálják az anyagot, amit pár hónap múlva már tudni kéne, de még mindig nem sikerült megtanítaniuk, mert lassúak a tanárok és azt a száraz szart nem tanulják meg egyszerűen a diákok. Igaz, hogy az életben nem használjuk őket többet, de azért tudj hibátlanra mindent és igyekezz azokból se megbukni, amikből nem érettségizel. (Nekem mondjuk a szüleim is partnerek voltak ebben hogy szidtak, nem csak a tanárok és o.társak). A sok fizika biosz és társadalomismeret mellett alig marad idő az érettségi tárgyakra...

Minden osztályban úgy van, hogy vannak okosabbak és vannak kevésbé fogékony agyúak. És? Kit érdekel? Ugyanazt a nehéz anyagot tanítják meg, ami a jobbaknak kevés tanulással is ötös, a rosszabbak pedig örülnek, ha kettest kapnak - ja nem örülnek mert akkor kinézik őket.

A Waldorf meg milyen? Barátságosak a tanárok, nem azt éreztetik veled, hogy hatalmuk van fölötted. Játszva tanultok, nem csak első osztályban. Nincsenek jegyek, nincsen alázás, mindenki a szintjének megfelelő feladatokat kapja, nem egy teremben nyomasztanak a száraz anyaggal, hanem úgy tanítanak, hogy megmaradjon és tapasztalatot is szerzel. Utolsó évben csak az érettségi tárgyakra fektetik a hangsúlyt, ezáltal simán összejöhet mindenből az ötös, ha csak öt tárgyra kell fókuszálni 7-8 hónapig. Reggel az első két órában vannak a fő tárgyak, ugye ekkor a legfogékonyabb az agy, nem délután. (Jó kis 2-kor kezdődő matek órák az állami iskolákban...) Utána csupa érdekes szaktárgy. Bár szerintem az alap tárgyak is érdekesek lehetnek a Waldorfban. Az is király, hogy két-három hétig csak pl magyar van, ezért többet tudnak foglalkozni vele és jobban megtanulják, aztán amikor már pont a f...aszuk ki lesz az egésszel, addigra váltanak kémiára. :D Az meg csodás, hogy 13 év alatt csak két darab nagyobb projektmunka van, amibe beleáshatja magát a diák, és abból csinálja, ami őt is érdekli. Foglalkoznak a tehetségükkel, nem elnyomják őket a ge...cibe.

Az ára is baráti ahhoz képest, hogy egyetemeken akár 350 ezer is lehet egy félév.

Sokan írják, hogy nem tudnak olvasni az ötödikes gyerekek se, akik a Waldorfba járnak. Ez 100%-osan fa...sság, én eleve úgy mentem elsőbe, hogy tudtam írni, olvasni, és alapszinten számolni. Te meg mivel 6 évet lehúztál az elnyomott, "lexikális tudás a király" állami iskolában, ezért neked csak kicsit hozzá kell szokni a jóhoz. :) Mindenképp menj át, ha van rá lehetőséged!!!

21/L

2017. márc. 27. 20:51
 14/35 anonim ***** válasza:
59%

"Csak olvastam róla, személyes tapasztalatom nincsen"

:D

2017. márc. 27. 20:55
 15/35 anonim ***** válasza:
30%

És ez baj? Neked talán van? Akkor írd le :)

Nekem a hagyományos szarokkal van tapasztalatom amik teljesen elvették az önbizalmamat és emiatt bántottak évekig, emiatt szorongtam, sőt most se sikerült megnyugodnom. De te gondolom csak ezt a mondatomat olvastad el mert másra nem vagy képes, ha valaki nem a te véleményedet osztja akkor az egy szar, te voltál tipikusan az egyik szemét aki engem és még másokat is ba sztatott mert nem ötöst írt hanem kettest. Olvastam csomót a Waldorfról és ha a fele igaz annak amit olvastam, már azt mondom hogy álomiskola. Mondd akkor te is a hatalmas ellenvéleményt mert ránéztél a honlapra és megállapítottad hogy egy rakás szar mert neked minden érettségid ötös lett az államiban, de gondolom az élet többi területe nem olyan fényes cica :*

2017. márc. 27. 22:56
 16/35 anonim ***** válasza:
66%

"de gondolom az élet többi területe nem olyan fényes cica :*"

Tehát téged zavar, hogy bántottak, de simán leállsz kötekedni idegenekkel. Ráadásul, mert sehogy nem teljesítettél, ezért elmentél volna x év buksi simire a waldorfba, majd azt gondolod, hogy a munkahelyeden is az menne? Nem tudsz dolgozni normálisan, akkor leálltok festegetni?

2017. márc. 28. 09:08
 17/35 anonim ***** válasza:
10%

Szóval te se jártál még a Waldorf közelében, ha azt hiszed, hogy ott csak egy tantárgy van, a festés. Tehát akkor ne oszd ki azokat akik nem szeretik a "normális" iskolákat. Eltöltenél két hetet a Waldorfban és boldog lennél, mint mindenki, aki szeret kibontakozni.

És igen, nem tetszett hogy bántottak, és mivel most is bántanak ezért VISSZAadom, nem én kezdtem. :*

Egyébként egyetemre is jártam, szóval az, hogy nem teljesítettem sehogy, elég durva túlzás :/ Bár mit tudsz te az emberekről, te csak a magoláshoz értesz ha ennyire kiakadsz azon, hogy valaki a Waldorfot jó sulinak tartja.

2017. márc. 28. 11:34
 18/35 anonim ***** válasza:
67%

"Szóval te se jártál még a Waldorf közelében, ha azt hiszed, hogy ott csak egy tantárgy van, a festés. "

-->

". Csak olvastam róla, személyes tapasztalatom nincsen"

Majd ha a hiszti rohamaid között értelmes gondolatod is lesz, akkor AZT írd le.

2017. márc. 28. 11:43
 19/35 anonim ***** válasza:
0%
#15-ös: én írtam a 4-es kommentet, meg utána még párat, olvasgass csak a személyes tapasztalataimról. Cica :)
2017. márc. 29. 07:21
 20/35 anonim ***** válasza:
4%

Én nem hiszem, hogy csak festés lenne. Mégpedig azért, mert van eszem és gondolataim :*

Hiába nincs tapasztalatom, azt el tudom olvasni, hogy nincsenek osztályzatok. Államin vannak. Tehát rosszabb számomra, de szinte mindenki jobban szeretné, ha inkább egy értékelést kapna egy jófej tanárról, mintha egy rá pikkelő köcsög megbuktatná és nem engedné javítani.

Legalább nem kamuztam be hogy mindent tudok a suliról. Teljes mértékben a saját tapasztalataimat írtam le az államiról, ami megkeseríti majdnem az összes gyerek életét ebben az országban, mert az oktatás nulla. És tudjátok mit? Igen, az is benne van, hogy jobb lett volna könnyen festegetni, mint nehéz anyagot tanulni. De nem csak a festegetés miatt, hiába hiszi azt valami gyikes gyökér aki nyalt a tanároknak és azért lett jó a szóbelije. Ha még mondjuk gimis lennék, eltöltenék egy hetet a Waldorfban... sőt még most is! Aztán sírva könyörögnék, hogy maradjak ott, ahol jól bánnak velem. Nem értem, miért baj, ÉS NEM ÉN KEZDTEM. Csak visszaszóltam. :* :* :* CICA

2017. márc. 29. 12:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!