A waldorf jó suli?
Na szóval. A sztori az, hogy én most vagyok 6.-os.
Viszont ez az iskola ahova én járok, ritka rossz. A tanárok lenéznek, lehülyéznek. Szorongok ott, mindig várom, hogy hazajöhessek. (nem akarom ócsárolni, szimpa igazság.)
És 7.-től átmennék egy Waldorf iskolába.
Mi a véleményetek erről a suliról? Megéri?
2-es
Egy normál Waldorfosnak van önbecslése és egy főnök leordírtja eset után feláll és elmegy a cégtől. Nem is értem, hogy sok ember miért enged le ennyit a méltóságából.
Ki fogja fizetni, tán csak nem te?
Tanítottam ott. 6 hónap után felmondtam és azóta még az utcába se megyek be, ahol a suli van.
Nem tanítanak semmit, nincs tekintélye senkinek és semminek, egy lézengés, amit előadnak. Felvételizni alig valaki tud felsőoktatásba, mert nem tanulnak semmit. Kifestőzés meg éneklés az bezzeg van dögivel.
Maga az alapelv, ahogy anno kidolgozták, az nagyon jó, de Magyarországon nem működik és az okát is tudom: normál közoktatásban nem elhelyezhető, tanulási nehézséggel küzdő diákok tömkelegét helyezik el ott, pedig nem lenne szabad, csak bizonyos arányban. Nekem olyan osztályom volt, ahol 19 gyerekből egy volt mentes minden nehézségtől. De felvesznek mindenkit, mert kell a fejpénz, abból maradnak fenn. Egy rémálom az egész. Ha terveid vannak a jövőre nézve, kerüld el a Waldorfot.
6-os, ebbe beleszaladtál, mert a 4-es kommentben egy hiba sincs... öngól :D
A véleményem a Waldorfról: nagyon elvont. Csodabogaraknak, meg ahogy elhangzott, lassú tanulóknak, speciális igényűeknek jó mindenképp, de én nem mennék oda. A barátnőm oda járt, de semmit nem csináltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!