Mire számítson ma egy friss diplomás orvos pályakezdésnél?
Ez a deluxe érv. Nem sértettél meg, tény, hogy tapasztaltabb vagy (ráadásul ezek szerint ami nekem van, az megvan neked is) de ezzel most nem tudunk mit kezdeni, nekem akkor is az a benyomásom, hogy igazából nem akarsz megoldást találni a problémára, és erre az a kétféle megoldás létezik, hogy
1. szembenézel a problémával, amikor ott leszel, és meglátod, milyen a te helyzetedben (én azt látom, hogy a bunkóbb orvosok/ápolók sokkal több rosszat kapnak a betegektől, de ez most mindegy), aztán, ha borzalmas, akkor döntesz, hogy hogyan tovább
2. nem klinikusságban és/vagy Magyarországon gondolkozol tovább, amit nem szeretnél.
Lehet, hogy tapasztalatlanabb vagyok, de akkor vedd úgy, hogy egy random külső szemlélőként mondom ezt. Ülni és félni valamitől, ami vagy így lesz, vagy nem, nem érdemes. Ha meglesz a diplomád és dolgozni kezdesz, lesz lehetőséged felmérni, és ha ott leszel, kézenfekvő lesz dönteni abban, hogy hogyan tovább. Egyelőre vannak kételyeid, de mindjárt megvan a diplomád, más szakra nem tudsz elmenni állami támogatásra, szóval maximum annyit tehetsz, hogy olyan klinikumot keresel, ami relatív nyugis (mondjuk nem tudom, hogy van-e ilyen? talán sebészet). Lehet, sőt biztos, hogy sokan utálják az orvosokat, de hogy neked pont milyen lesz, azt szerintem még egy igazi orvos se tudja megmondani.
Sebészet nyugis.. :D Jó vicc.
Tényleg értékelem, hogy segíteni próbálsz. De sokat kell még látnod, és fogsz is, hogy reális képet kapj. "vagy így lesz, vagy nem" De így lesz. Tényleg nem tudom ezt elmondani, biztos el tudná valaki más. Segédápolóként máshogy látod. Majd ha ötödévesen gyakorlaton leszel, tényleg egy karnyújtásnyira a "céltól", egészen mást fogsz mondani. Nem kell elhinned. Mikor segédápoló voltam, engem is hordtak le... (tudnék mesélni egyes romák nem valós, csak vélt diszkriminációájáról.. mikor van egy látogatási idő, nem engedem be, és ő megsértődik, hogy azért mert ő cigány és majdnem agyonver. Persze voltak nagyon rendesek is, ezt hozzátenném.) De nem csak romák.. olyanról is tudnék mesélni, aki az XY fejes docens lánya az egyik intézetnél, amúgy a nő ügyvéd, és nyalni kellett a s...ggét és el is várta. Legjobban az fáj, hogy azt hittem, hogy ha szívvel lélekkel ezt csinálom, akkor a betegek is szeretni fognak, de nem. Ez nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!