Mire számítson ma egy friss diplomás orvos pályakezdésnél?
Figyelt kérdés
Jövőre végzek az egyik orvosin, és eléggé félek. Magyarországon szeretnék maradni, de olvasom a cikkeket a műhibákról, bánásmódról (bármelyik irányba), meg olvasok kommenteket, fórumokat, és megrémít. Tényleg attól rettegek, hogy úgy fognak kezelni a betegek, hozzátartozók, laikusok, mint akit a s...gükből rángattak elő. Olyanokra gondolok, hogy tegezés, így doki meg úgy doki, utasítgatás, mintha valami csicska lennék. Ne értsetek félre, nem várnék el semmilyen különleges dolgot, csak egy egészséges orvos-beteg vagy orvos-hozzátartozó kapcsolatot, hiszen nem leszek se a haverjuk, se a barátjuk, se semmi ilyesmi, csak szakmai viszony, abba pedig ilyenek nem férnek bele szerintem. (Hozzáteszem, én sose tegeztem és nem beszéltem lekezelően se orvossal, se fodrásszal, se bolti eladóval, se senkivel, még ha velem egykorú volt, akkor se, mert nem a haverom.)2017. febr. 17. 19:38
11/36 anonim válasza:
Nem leszel. :) Borzasztó betegek mindig lesznek, de az emberek többsége normális.
Szerintem egy orvosnak jobban ki vagy szolgáltatva, mint egy ügyvédnek, de ezen most semmi kedvem vitatkozni. Örülök, hogy nem az a medikus vagy, a feltételezésért is bocsi, csak pontosan ugyanaz a szóhasználat volt, és megpendített bennem pár húrt, de ezek szerint teljesen mások vagytok, aminek azért örülök. :D
Nem azt mondtam, hogy nem eshet rosszul, de egyszerűen szerintem nem ez a prioritás, és a legjobb, hogy ha magázva nyitsz, és ha azért sem akarja venni a lapot, max nem lesz a kedvenc beteged.
12/36 anonim válasza:
Wtf, szerintem emberileg mindenki megérdemli a tiszteletet, több tiszteletet vagy kevesebbet egy szakma képviselője sem érdemel. Az, ami téged zavar viszont nem konszenzuális tiszteletlenség, aki elköveti, nyilván nem gondolja annak, nem direktbe akar megbántani. Ha tereled, finoman figyelmezteted, szerintem nem para.
13/36 A kérdező kommentje:
Utolsó, olvasd vissza a kérdésem alatti szöveget.... Az orvostól kezdve a fodrászon át a bolti eladóig mindenkit magázni szoktam, akárhány éves is, mivel minden szakma képviselőjét megtisztelem ennyivel. Mit nem lehet ezen érteni? Hol írtam, hogy az orvosnak több tisztelet járna?! Pont azt próbálom magyarázni, hogy nem kap annyit, mint bármely más szakma képviselője (legalábbis aki nem főorvos professzor atyaúristen...). Nyilván nem megbántani akar, hanem úgy érzi, hogy én egy senki vagyok, egy nulla, akit letegezhet. Itt nyilván nem a nagyon beteg emberekre gondolok, náluk az se zavar, ha elküld a k... anyámba, mert tudom, hogy nem tudja, mit beszél. De mikor pl hozzátartozó úgy beszél egy fiatal orvossal, mint egy utolsó csicskával, akit a s.ggéből rángatott elő, holott az teljesen normális, tisztelettudó volt vele, az kicsit elgondolkodtat, hogy jó pályát választottam-e.
2017. febr. 17. 20:53
14/36 anonim válasza:
Ha elolvasom az írásodat, amit megtettem, és szerintem meg is értettem, te is elolvasod, amit én írok? Nem arról van szó, hogy nem értem, mit akarsz mondani, hanem arról, hogy nem értek egyet vele. Nekem meg sok más embernek a magázás csak egy körülményeskedés, nekem néha még rosszabbul is esik, mint ha letegeznének, mert kínosan érzem magamat tőle, neked meg pont az ellenkezője van.
15/36 anonim válasza:
Véletlenül elküldtem, de annyit akartam még hozzátenni, hogy bizony van ez így, és mindenkivel fognak lekezelően beszélni (mármint igazi, mindenki szerint lekezelő stílusban is), és nem mondom, hogy amikor az lesz, csukd be a szemedet és élvezd, és azt se, hogy egy orvosi rendelőbe csak normális emberek járnak, de szerintem ez a szakmák többségében kivédhetetlen, és egyiknek sem ez a lényege; az orvoslásnak sem.
16/36 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mi a foglalkozásod, de gondolom az is jól esik, ha a kliensek (legyen az ügyfél, diák, szülő, bankban az ügyfél stb) csípőből letegez. Nem a civil életre gondoltam, azért ez kiemelném, hanem a munkahelyen, munkakörnyezetben.
2017. febr. 17. 21:09
17/36 A kérdező kommentje:
Hol írtam, hogy ez a lényege? Azért választottam ezt a hivatást, mert segíteni szeretnék az embereknek és lassan örüljek, ha nem köpnek szembe... Azért ez hadd essen már sz..rul!
2017. febr. 17. 21:10
18/36 anonim válasza:
Nezd, vicc, nem vicc, de amint meglatod a fizetesedet, mar nem a beteg-orvos viszonyrendszer lesz itt a problema :').
19/36 anonim válasza:
Írtam fentebb, hogy önkéntes segédápoló vagyok, és orvosira készülök.
20/36 anonim válasza:
Szóval lettem már elküldve melegebb éghajlatra, és még mindig úgy érzem, hogy a többség nem ilyen, és kezelhető, ha megtörténik. Biztos, hogy mások vagyunk, de igazából ez azt hiszem, együtt jár vele, szóval rosszul esik, persze, de aztán már lepereg rólad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!