Építőmérnök lehetőségei? Felvételi, mit csinál, mennyire nehéz, fizetés stb
Másik fórumból:
Sziasztok! Èpìtőmèrnök vagyok
2021, december 8 - 08:53
Sziasztok! Èpìtőmèrnök vagyok közlekedésépìtès szakiránnyal. (Út ès vasút épìtès). Ha netán nem sikerülne jelenleg bekerülnöm valamelyik piaci céghez (azért minden évben végzünk jopáran ès csak 1-1 embert keresnek újkènt az adott cégekhez), valaki dolgozik jelenleg közút, màv , BKV vagy hasonlóknàl? Egyik cég hìrdetésèben láttam, hogy bruttó 340-ert keresnek mérnököt mint cégen belüli kezdő. Nem tudom mennyire általános ez mert ebből nyugat mon vagy Budapesten megèlni sem nagyon tudnék. 220 nettóèrt raktáros is lehetnek, sőt többet is keresnék. Pontos összeg nem kell nekem, maximum nagyvonalakban, hogy hogyan is lehet elképzelni a juttatás mértékét. Jelenleg gondolkozom, hogy már a pàlyam elején inkább magasépítésre vàltok, ezért is érdeklődök. Evvel az út ès vasutèpìtő Iránnyal lehet félre mentem.
#49, most már tényleg unalmas, hogy 5 éve folyamatosan kirakja és nem változtatott a helyzetén! 2017-ben, utána lévő időszakban (2018-2022) és most is 2022-2026-ban ugyan az a kormány van. Egyszerűen az építőiparban és ahhoz közeli ágazatában már nem lehet rosszul keresni, baromira rugalmasnak kell lenni, lesni a lehetőségeket (Budapest!!!) és a fejvadászok folyamatosan keresnek profession-ön vagy linkedinen, akár 1 kulcsszó is segít az önéletrajzokban, ami alapján szűrnek.
Ha meg a mérnöki kamarában jogosultságod van akkor még többet kérhetsz vagy ha valaki ennyi idő után (5 év) nem önállósodik, hogy jogosultságot szerez és az azzal járó többletet jövedelemnek elszámolja illetve nem lesz alvállalkozó akkor szívjon csak, megérdemli, de tényleg. Személy szerint én is lassan 5 év végzés után megpróbálok olyan területet ami már hatályba lépett és törvény által kötelezve van de még nem készítette el a kamara az ehhez való képzést, aztán meglátjuk mennyire megy. Egy szinte biztos, rendkívül rugalmas lettem az elmúlt 5 évben és ez sokat segített mindenben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!