Mennyit keres nettóban egy építészmérnök és mennyit egy építőmérnök?
Annyit, amennyi a munkaszerződésebe kerül.
Építészmérnök ki épp hogy kikerült az egyetemről, meg olyan akinek 20 év gyakorlata van a szakmában és jó hírneve, az ég és föld különbség fizetésileg!
De ez bármely más szakmáról elmondható!
Közszféra, illetménytábla szerint változó - 150-250.
Multicég, beosztásfüggő - 200-tól csillagos ég.
Magánzó, vállalkozó attól függ mennyi munkája van és mennyit dolgozik 0-tól csillagos ég felett egy picivel.
Azért látszik, hogy akik ilyeneket nyilatkoznak, hogy a csillagos ég felett egy picivel nem sok közük van a valósághoz :D
140 ezer nettó a várható fizetés kezdő építőmérnökként. (Diploma szerintem nem sokat számít, inkább a gyakorlat már ha persze szereztél iskola közben. Legalábbis ilyen csodás fizetésekről számoltak be elég különböző egyetemeket elvégezve)
"140 ezer nettó a várható fizetés kezdő építőmérnökként."
Igen ez is előfordul. Bár a kérdés nem kezdőről szólt.
Én már suli alatt többet kerestem csak azzal, hogy maszekban bedolgoztam tervezőknek. Pedig semmi extra, csak rajzoltam (mondjuk azt jó sokat). De fősuli után (minimális gyakorlattal) multi útépítő (azóta már "megszünt") cégnél lazán megvolt a havi 250 nettó művezetőként, semmi feketézéssel (aki kavarta a szart a gépekkel, béremberrel, alvállalkozóval az simán megkereste a 500ezret az autópályások még többet)! Mondjuk sok hétvégi pihi nem volt. Szóval ki milyen habitusú, mennyire megy a munka után. Aki beül irodába cadmonkey-nak (letelik a 8 óra 'oszt jóvan) és nem is fejlődik (nem is akar) az ne is várjon többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!