Mi a különbség az építész, építőmérnök vagy az építészmérnök között? Például hogy mit épít pl. hidak, házak stb.
építészt manapság sokszor dizájnernek hívják.
Magasépítéssel foglalkozik (épületek első sorban családi házak stb.) Ritkán foglalkozik az épület statikájával inkább csak a formát álmodja meg.
Építő(esetleg statikus): Építő mélyépítés,építmények hidak,gátak,csarnokok az építő foglalkozik a statikával, hogy az épület meg is álljon. (illetve építőmérnök lehet továbbképzéssel statikus de az alapképzésen is több a statika mint építészeten ha jól tudom)
Én építőmérnökire járok , nálunk rengeteg a statika és a számolás , építészen ez nem így van , ott inkább a makketezéssel megy el az a kevés szabadidő , ami rendelkezésére van az embernek.
Egyébként az építész és az építészmérnök szinte ugyan az , csak az építész az osztatlan képzés az építészmérnökkel szemben amennyire én tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!