Mennyit keres egy vízmérnök?
Fizetésről érdemes hivatalos forrásokból, statisztikából, biztos beszámolokból utána nézni.
Ugyanis sok ilyen hoax kering rengeteg mérnök szakról, amivel aztán tényleg nem sok mindent lehet kezdeni, pár kivételtől eltekintve (Pl:agrár, faipari , élelmiszer)
Elárulom az építőmérnökök lehetőségei sem túl rózsásak. Céges autót használhatsz amivel kijutsz a terepre, de ezenkívül.. Rengeteg ember 140 ezerért dolgozik. Persze mindig akad kivétel.
Attól függ hol találsz munkát. Pl a vizigeknél nem túl jó a fizetés mert közalkalmazott vagy, és sokáig tart míg jó pozícióba kerülsz. Persze emellett maszekolni, úgy már nem olyan rossz az se.
A vizi közműveket hirtelen nem tudom, hogy milyen szinten államosították, és, hogy ott közalkalmazottként dolgoznak-e vagy nem, viszont ha nem akkor ott azért jobban keresnek, és talán valamivel könnyebb előrébb jutni, és itt is lehet ugyanúgy maszekolni.
Aztán persze ott van a magánszféra, ott talán a legjobb a fizetés, persze ott se az elején.
Amúgy ha érdekel a vízmérnöki képzés ajánlom, hogy nézz utána az EJF-nek (NKE-VTK-nak).
Ezt a közszférás dolgot kifelejtettem, de igaza van az utolsónak. A cégek nagy része szerintem is ilyen. (Önkormányzatokra keresett építő építészek is ide tartoznak, ezt csak megjegyzés)
Ezeken a helyeken pályakezdők valóban kb 100 ezret keresnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!