Szent László vagy Berzsenyi Gimnázium? Melyiket válasszam?
mindkét helyen az olasz érdekelne
(központi kb. 80 pont közel maximális vitt pontszámmal)
Szerintem a Szent Lászlót válaszd, ott nagyon jó az olasz oktatás.
Meg szebb is, és a Berzsenyi kicsit versenyistálló.
Köszi a válaszokat.
A Berzsenyiben az idegennyelvi osztály: olasz-angol szakát jelöltem meg, nem tudom ott meddig lehet olaszból eljutni?
A sorrendet hétfőig kéri a suli (ált.iskola), tudom, a szóbeli után még lehet módosítani...
Kicsit sem versenyistálló a Berzsenyi ;) Az első nagyon el van tévedve.
Igaz, hogy a Szent Lászlóban olasz kéttan van, ergó erősebb az olaszoktatás, magasabb, anyanyelvi szintre jutnál el.
Igen, a Berzsenyiben nyelvin 9.-től van az olasz (meg midnen második nyelv), heti 6 órában. Itt is el lehet jutni anyanyelvi szintre, emelt szintű érettségit raksz a végén.
Igazándiból azt mérlegeld, hogy akarsz-e más tárgyakat is olaszul tanulni, akarsz-e Olaszországban tanulni, vagy csak szívesen tanulnád a nyelvet, mert érdekel, és részt vennél tanulmányi utakon (bár ezt mindkettőben megteheted).
A Berzsenyiben jobb a közösség, az fix. :)
Köszi a választ.
A Berzsenyiben az magyar és az angol szóbeli kb. milyen szokott lenni (miket kérdeznek? tételt kell húzni angolból vagy csak beszélgetés?)
Nos, a szóbeli felvételi angol-olasz (vagy angol + valamelyik nyelv) a következőképpen zajlik.
Behívnak, bemész, köszönsz, húzol egy tételt magyarból. Kb. 3-4en biztosan vagytok a teremben, 1 emberke beszélget a tanárokkal, a többiek kidolgozzák a magyartételt.
A magyartétel olyan, mint a tájékoztatóban a mintafeladat, van kb. 5 darab, magyar nyelvtanból van. ÁLtalában a 7.-es és a 8.-os tananyagot kérik számon, főleg a mondatelemzést, de kérdezhetik 5-8. bármilyen anyagot.
Ha kidolgoztad, mint egy sor, úgy fognak menni a gyerekek, míg téged hívnak a tanári asztalhoz beszélgetni. Először, feszültségcsökkentés miatt a hobbijaidról, szabadidődről, ha sportolsz, zenélsz valamit, akkor arról fognak kérdezni. Aztán rátértek a magyartételre, elmondod, hogy miket dolgoztál ki, ha hibás, akkor megpróbálnak a helyes válaszra rávezetni, hogy jöjj rá magadtól.
Aztán a másik tanár angolból fog szóbeliztetni. Húzni kell egy tételt, amin két kép van, az egyiket kell választani és arról kell beszélni. Hogy milyen témájú képek vannak, azt kb. szintén a tájékoztatóban már láthattad. Először magadtól, aztán ki fog alakulni egy kölcsönös kérdés-válasz beszélgetés, jó hangulatban, a tanárral.
Ennyi, semmi extra, nem kell izgulni :) Ha gondolod és még nem láttad a felvételi követelményeket, mellékelem, ha szeretnéd :)
Mind a két iskola tetszik :)
A Szent László közelebb van, a Berzsenyibe kb. 15 perccel kell többet utaznom és nincs 0. óra.
A szóbeli után fogok dönteni, persze a kettő közül az egyik már most előrébb van a listámon :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!