Szerintetek kb.80 pontos központival és maximális vitt pontszámmal melyik gimnáziumba van esélyem ezek közül bejutni? -Szent László, -Madách, -Berzsenyi, -Veres Pálné, -Kölcsey, -József Attila.
Melyiket írjam első helyre ha az angol (haladó) mellett olaszul szeretnék mindenképpen tanulni?
A tanulás mellett fontos számomra, hogy jó hangulatú iskola legyen.
Köszi a választ.
Remélem jól sikerül a szóbelim.
Tudja valaki, hogy a Berzsenyiben az olasz-angol szak szóbeli vizsgáján magyar nyelvből miket szoktak kérdezni?
(a felvételi tájékoztatót olvastam :))
Az összesbe be fognak hívni szóbelire :)
Madách kicsit necces, ott nem tudom mi alapján pontoznak a szóbelin. Én úgy éreztem tök jól sikerült, 32 pontot kaptam a magyar részére (képről kellett beszélni, random), 34-et az angol részére (ki kellett egészíteni egy lapon mondatokat, plusz egy megadott témáról beszélgetni kellett). Az elég kevésnek számított.
Én is a Berzsenyit javaslom :) De mindenképpen a szóbelik után, saját tapasztalat alapján dönts, amikor megtapasztaltad, hogy melyik sulikba milyenek a tanárok, stb.
Köszönöm a válaszokat.
Nekem is nagyon tetszik a Veres Pálné Gimnázium, de az osztálytársaim (ált. iskola) le akarnak beszélni, rajtam kívül csak egy lány írta be...
Köszi,
90 pontos lett a központim.
A Szent Lászlót, a Berzsenyit vagy a Madáchot szeretném.
A Madáchban az a baj, hogy a 2-dik nyelvnek (angol mellé) 2-t kell írni és én csak az olaszt szeretném. :( DE nagyon tetszene a Madách, persze a szóbeli még hátra van.
Gratulálok! Nagyon szép pontszám :)
Én azt mondanám, az olasz mellé írd a spanyolt, az nagyon hasonlít az olaszhoz.
Illetve, ha a szóbelin is ugyanilyen jól teljesítesz, akkor előnyben fognak részesíteni a második nyelvválasztásnál, mivel nagyon jó pontszámaid vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!