Szerintetek van esélyem arra, hogy a Berzsenyibe behívjanak szóbelizni? Tavaly mennyi volt a határ a nyelvi tagozatokra? (angol-olasz)
Szia! :)
65-70 között általában már be szoktak hívni szóbelizni, de 70 pont alatt eléggé necces bekerülni, ha az fölött vagy, egy jó szóbelivel minden esélyed megvan arra, hogy bejuss.
Tavaly 118 ponttól hívták be a diákokat nyelvi tagozatra (ezt el kéne érnie a jegyekből származó hozott pontok - max. 50 - és az írásbeli felvételi - max. 100 - összegének). Tehát tavaly, ha egy tanulónak maximális hozott pontja volt, akkor írásbelin 68 pontot kellett összekaparnia a szóbelihez nyelvi tagozaton.
Ha nem csak ez az egy tagozat érdekel:
Humánon ez a ponthatár 106 volt
Biosz-kémián 112
Négyosztályos matekon 118
Lehet, hogy idén változni fog, mert ez mindig a jelentkezők mennyiségétől és pontszámaitól függ, de gyanítom, hogy idén is ilyen körül lesz. :) Van esélyed akár bekerülni is, de tedd oda magad a szóbelin! Sok sikert! :)
Egy berzsenyis
A nyelvi tagozatra kb 70 ponttól hivnak be szóbelizni, de ahhoz jó jegyek kellenek.(legalábbis tavaly így volt)
Én 80 pontot írtam tavaly, majdnem max pontszámot vittem, és 49 pontos szóbelivel már az ideiglenes rangsorban is benne voltam a biztosan felvettek között olaszra.Ide is jöttem, és imádom!
Az előző válaszolónak küldeném,hogy egyszerű a szóbeli, a tanárok közvetlenek, kedvesek. Nyelvtanból készülj fel, mert esetleg abból lehetnek kevésbé könnyen megoldható feladatok. Az angol részét én kifejezetten élveztem, elég kötetlen, személyes beszélgetés volt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!