Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit lehet tenni a tanárral?

Mit lehet tenni a tanárral?

Figyelt kérdés

Végzős vagyok egy szakközépiskolában és új tanárt kaptunk utolsó évre. Jól megszívattak, mert ezt a tanárt akit sikerült egy jobb iskolából megkapni azért helyezték át, mert majdnem egész osztályokat buktatott meg.

A tananyagot Ő maga sem érti, és ha valamit rosszul ír fel a táblára és szóvá tesszük még velünk ordít hogy az úgy jó és ki sem javítja hanem így adja le az anyagot.

A dolgozatokat sorra elhagyja, a múltkor a nevem felírta egy 1-es dolgozatra ami nem az enyém és hiába mondtam hogy nézze meg az írásom nem érdekelte. A naplóba 1 db egyes van beírva, de amikor megkérem hogy mutassa meg a dolgozatot, akkor azt mondja hogy nincs meg és én nem írtam nála még semmit egész félévben. Pedig írtam 4-et is, de a jobbakat még azonnal elhagyja, a rosszat amit egyszer írtam azt beírta és utána hagyta el.

Úgyhogy kaptam egy olyan egyest ami nem is az én dolgozatom csak ráírta a nevem, illetve egy olyan egyest amihez nincs már meg a dolgozat illetve én sosem láttam azt. Ja és kijelentette hogy megbuktam, és sajnálja hogy nem tudom az anyagot.

Na ilyenkor mit lehet tenni ha az igazgató is csak azt mondja mindenkinek amit hallani akar de sosem tesz semmit? Illetve a dolgozat milyen iratnak minősül? Okirat vagy közokirat? Elvileg 5 évig kötelessége megőrizni. És az hogy ráírta a nevem egy másik dogára és az alapján kapom a jegyet az minek minősül?

2015. dec. 11. 18:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szüleid kérjék, hogy nézhessék meg a dolgozatokat. Amennyiben nem tudja a tanár megoldani, akkor ezzel korlátozza szülői jogait, vagyis a tanár vétséget követ el. Ha adott szaktanár nem tudja megindokolni az év végi osztályzatot, a nevelőtestület felülbírálhatja.

Az igazgatónak tisztában kell lennie azzal, hogy ilyen súlyos vétség esetén a munkáltatónak (KLIK) joga van szakmai vizsgálatot kezdeményeznie. Ezt valószínűleg az igazgató sem akarja.

2015. dec. 11. 19:15
 2/4 anonim ***** válasza:
Álljanak a szüleid a sarkukra, gondolom, a többi szülővel együtt, és addig verjék az asztalt az igazgatónál, amíg nem intézkedik.
2015. dec. 11. 19:47
 3/4 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt ilyen probléma, addig kell az igazgatóhoz járni, amíg nincs megoldás, és nyomatékosítani kell, hogy intézkedjen. A magyar tanárral volt itt is gond, végül a sok reklamálásnak köszönhetően intézkedtek.
2015. dec. 11. 20:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, most olvasom megint nem is írtál magyar tanárt csak az emlékeim miatt már odaképzeltem,mert a magyartanárom volt ilyen részben.
2015. dec. 11. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!