Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit lehetne tenni egy ilyen...

Mit lehetne tenni egy ilyen tanárral? Rontja a gyerekem jegyét, mert nem járatom fizetős foglalkozásra.

Figyelt kérdés
Fiam 6.-os, imádja az angolt, csupa ötös belőle, esetleg 1-2 négyes becsúszik. Szeptemberben új ofőt kapott, ő lett az angoltanár is. Kedves, aranyos fiatal nő, legalábbis annak látszott. A legutóbbi fogadóórán elmondta, hogy a fiamat nagyon ügyesnek tartja. Szokott tartani ilyen külön foglalkozást suli után. Mondta, hogy szerinte érdemes lenne járatnom oda a fiamat, mert gyorsabban haladnának az anyaggal, és jobban tudna fejlődni a gyerek. Örülnék neki, ha járathatnám, viszont ez havi 4000Ft lenne, amit nem tudnánk kifizetni, nincs miből. Ezt udvariasan meg is mondtam a tanárnőnek, ő megértette és elfogadta. Viszont azóta a gyerek látványosan több négyest hoz haza angolból, mint korábban. Már ott tartunk, hogy valószínűleg négyes lesz a félévi jegye is. Én itthon semmi változást nem látok a fiam teljesítményén, rendszeresen felmondja nekem mindig a leckét, és nagyon ügyes, ahogy eddig is. A tanárnővel azóta még nem volt alkalmam beszélni. Mit mondhatnék majd neki? Vagy mit lehet kezdeni ilyen tanárral?
2014. dec. 27. 16:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Olyat kérdez a dolgozatokban, ami a különóra anyaga volt? Én se járatnám a helyedben, ha nagyon ügyes a gyerkőc, akkor neten tudsz neki anyagokat keresni, szavakat tanulni vele. Ha pedig a tanár a különóra anyagát kérdezi, akkor kérjétek el az egyik osztálytárstól a füzetet, hogy mit is vettek a külön angolórán, valamint azon nyomban jelenteni az igazgatónak.
2014. dec. 27. 16:06
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Hmmm

Hát igen, pénz beszél..

A helyedben, ha tehetnéd, lerakathatnál vele egy alapfokút, vagy akár egy középfokút ha már képes arra aztán kérj felmentést a nyelvóra alól...

A felkészítő tanfolyamot és a vizsgadíjat 1x kell kifizetni!

Úgy tudom alsó korhatár nincs!

2014. dec. 27. 16:09
 3/6 anonim ***** válasza:

Zerge! Te nagyon el vagy tévedve!

Kérdező, beszélj az of-vel, kérdezd meg, mi az oka a rosszabb jegyeknek. Ha szóbelire adta, azt nem nagyon lehet ellenőrizni, de azt nem hiszem, hogy olyan mennyiségben felelnének, hogy abból látványosan sok jegy jöjjön össze. Ha rásbelire kapta, azt lehet ellenőrizni.

2014. dec. 27. 17:30
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Mint írtam, ellenőrzöm rendszeresen a gyerek leckéjét, és ki is kérdezem abból, amit feladnak. A gyerek szerint ugyanazt kérik számon, amit előtte itthon megmutat nekem. A dolgozatokat beszedi a tanárnő, miután az órán megnézik a gyerekek, úgyhogy majd csak a következő fogadóórán tudom megnézni. A különóra egész másról szól, mint a tanórák, és nem csak az ő osztályának van, hanem máshonnan is járnak gyerekek tudtommal, tehát tulajdonképpen mint egy nyelvtanfolyam.
2014. dec. 27. 18:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem kell várni a fogadóóráig, ha nap közben be tudsz menni hozzá. Az írásbelijei simán sikerülhettek négyesre.
2014. dec. 27. 20:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Nézd meg a dolgozatokat, mit rontott stb. Minden gyerek ugyan az írja ( persze lehet a/b csoport) szóval ha olyanért von le pontot amiért nem kellene mert jól írta akkor tegyél valamit ha mindent jól pontoz, stb akkor ez van.

Amúgy ezt sose értettem, ha tudod, hogy jó angolból akkor mégis mit számít a jegy? Elárulom semmit nem jelent, szubjektív. Emlékszem nálam is amikor gimnáziumba felvettek, tiszta furcsa volt, hogy én több négyessel kerültem oda mint ötössel míg mások akik más iskolából jöttek full kitűnők voltak, viszont tudásban némelyiknél több voltam, vagy egy szinten. Szóval még egyszer, ne a jegy döntsön. Persze fontos, meg ösztönöz, de jó lenne már ezt a felfogást elfejetni és a jegyet csak arra használni, hogy menőzzön a nagyinál.

2014. dec. 28. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!