Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ilyenkor lehet valamit tenni...

Ilyenkor lehet valamit tenni a tanárral?

Figyelt kérdés
A mostani töritanárom teljesen megőrült,minden órán engem feleltet(régebbi anyagokból),mert szerinte túl hülye vagyok...ennek hála sikerült három 1-est is kapnom a héten és már bukásra is állok,ezt csak azért csinálja,hogy ne mehessek érettségizni.(12.-es vagyok)Azt elismerem,hogy többet kéne tanulnom,de azért mégse kellene ennyire szivatnia.Te mit tennél a helyemben?

2013. nov. 12. 16:49
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Tanulj! "ennek hála sikerült három 1-est is kapnom" Miért nem három ötöst kaptál?
2013. nov. 12. 16:52
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Egy ideig (egy hétig vagy hónapig) lepd meg azzal, hogy nagyon tanulsz a felelésekre és aztán feladja, mert 5-öst biztos nem osztogatna csak úgy, ha azt akarja, hogy ne érettségizz.
2013. nov. 12. 16:53
 3/28 The magic of banana ***** válasza:
19%
szólnék a szüleimnek,az oszimnak és az igazgatónak.ez nem normális viselkedés.az ilyen vagy elkezd tanárhoz méltóan viselkedni,vagy repülnie kéne.
2013. nov. 12. 16:55
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
És szól előre ,hogy melyik régi anyagból ,vagy csak úgy? De amúgy én nemtok megoldást:S De páran már írtak itten
2013. nov. 12. 16:56
 5/28 A kérdező kommentje:
Igazából szóbeli tételeket kell húzni (kb 20 db) és ezeket kéne megtanulnom,de ezt még elolvasni is fél óra,nemhogy megtanulni,főleg egy fél nap alatt...
2013. nov. 12. 17:04
 6/28 anonim ***** válasza:
94%

Nem azért csinálja, hogy ne mehess érettségizni, hanem pont azért csinálja, hogy ott majd ne hasalj el! Te azt hiszed ő szívat téged, holott te szívatod saját magadat azzal, hogy nem tanulsz. Amint látni fogja, hogy végre veszed a fáradtságot és elkezdesz tanulni, abba fogja hagyni.

Mit értesz az alatt, hogy régebbi anyag? Egy két órával előtti, vagy korábbi évfolyamok anyagából kérdez?

Egyébként meg beszélj az osztályfőnököddel, hogy ő mit szól hozzá. Aztán ha megoldható, akkor üljetek össze hármasban, te, oszt.fő, meg a töri tanár és mindenki szépen elmondja a gondját baját.

Viszont ha produkálsz elfogadható teljesítményt, akkor meg fogsz bukni. És erről, nem a tanár tehet majd. Hahó, érettségi évébe léptél, szokj hozzá a hajtáshoz, a többi tantárgynál is így lesz.

2013. nov. 12. 17:09
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
egy "nem" kimaradt.
2013. nov. 12. 17:11
 8/28 anonim ***** válasza:
100%

Mikortól veszitek a szóbeli tételeket? Mikortól lettek feladva? Mekkora terjedelműek?

Nem tudom elképzelni, hogy csak úgy egyik hétről a másikra 20 tételt adtak fel. Ha meg igen, akkor az egész osztály lázadozna és mehetnétek egységesen az osztályfőnökhöz.

2013. nov. 12. 17:13
 9/28 A kérdező kommentje:
Van 2 anyag és abból van 20 tétel.Nagy füzetben kb.20-25 oldal,de a tanár nem érti meg hogy nem tudom megtanulni egy nap alatt főleg,hogy vannak más tantárgyaim is.2-est nem akarok kapni,mert az megalázó lenne,de lehet ez se lenne elég neki.Amúgy 3-asra álltam egy hete.Már azon gondolkozok,hogy ellógok pár órát és talán elfelejti...
2013. nov. 12. 17:23
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

Az ellógás a lehető legrosszabb amit tehetsz. Ezzel nem fogsz megoldani semmit, továbbra is bukásra fogsz állni és még az esélyt is elveszed magadtól, hogy javíthass. Viszont ha eddig hármasra álltál, akkor az nem lesz elég ha hármasokat szerzel, mert attól még kettesre fogsz állni. Mindenképpen látványos eredményre lenne szükség.

Ha jól értem, összesen 20-25 oldalról lenne szó, amit tudnod kellene? És ezt csak úgy egyik napról a másikra adták fel? Mióta foglalkoztok az érettségi tételekkel? Mert ha már szeptember óta, akkor bizony mostanra már meg lehetett volna tanulni őket.

Ha meg tényleg úgy van, hogy pl. pénteken felad 20-25 oldalt, hogy hétfőn ebből felelés, akkor az nyilván az osztály többi tagjának se tetszene, és jelezhetnétek mind a tanárnak, mind az osztályfőnöknek.

Viszont csak abban az esetben tudna az oszt.főnök is melléd állni, ha bizonyítható, hogy mások által se teljesíthető az elvárás és hogy te mindent megteszel és megtettél annak érdekében, hogy ne alakuljon ki a jelenlegi helyzet. Elsősorban bizonyítanod kell, hogy nem vagy hülye és megtanulod az anyagot az elvárható szintre. Nyilván a tanár se ötöst vár tőled, ha eddig hármas voltál, de ezt a hármas szintet joggal elvárhatja tőled.

2013. nov. 12. 17:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!