Matekból 1,85-re megadnátok a kettest, ha alapból 1,9-től adják meg?
szerintem függ a jegyektől. ha tele van 1essel de valami szorgalmira beszedett egy ötöst, még nem adnám meg
de ha dolgozatokra próbál tanulni, nemcsak üresen adja be a lapokat, hanem valamit összekapar akkor megadnám neki, főleg, hogyha javító tendenciát látok, pl március óta nem volt egyese.ilyesmi
Nem adnám meg a 2-est én sem, semmilyen tárgyból, ha előre bejelentették hogy 1.9 -től lehet megadni. Amúgy ilyenkor a kerekítés szabálya érvényes. 1.85 -öt a kerekítési szabály értelmében 1.8 -ra kell kerekíteni.
Ez persze nem zárja ki javítás lehetőségét. Felelhetsz szóban táblánál, vagy írhatsz javító dolgozatot, így javulhat az átlag.
> „Nem adnám meg a 2-est én sem, semmilyen tárgyból, ha előre bejelentették hogy 1.9 -től lehet megadni. Amúgy ilyenkor a kerekítés szabálya érvényes. 1.85 -öt a kerekítési szabály értelmében 1.8 -ra kell kerekíteni.”
Nincs itt szó semmilyen kerekítésről, az 1,85-öt pedig 1,9-re kerekítik, ahogy már korábban is írták.
Az 1,85 egyszerűen nem éri el az 1,9-et és kész. Ahogy az 1,899999-sem. Most képzeld el, ha egy versenyen a második helyezett teljesítményét kerekítenék az első helyezettére, és mind a ketten első díjat kapnának…
Másrészt ha már részletezzük. Én úgy csinálnám, hogy hülyeségekre nem írok be jegyet, csak a nagydolgozatokra. Akinek van 1-ese (és akinek 2,00 alatt van az átlaga, annak nyilván van), az csak 1-est kaphat. Akinek nincs egyese, ott megnézném az átlagot, és a hozzáállása alapján esetleg eltérnék a szokásos kerekítési szabályoktól. Viszont a diák bármelyik dolgozatokból írhatna javítót egyrészt év közben, nem sokkal a doga után, másrészt év végén, aminek az eredménye felülírja az adott jegyet. (Tehát ha valakinek 3 darab 5-öse és egy 1-ese van, az nálam 1-es.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!