Szerintetek a töri is ilyen szívás lesz mint az első kettő érettségi?
vicces, hogy akik egyetemre járnak osztják az észt, pedig lefogadom, hogy amikor ők érettségiztek ugyanígy nyávogtak.
azt a megállapítást pedig egyszerűen nem tudom hová tenni, hogy aki nem tud jól megírni egy matek érettségit az ne akarjon továbbtanulni. nyelvszakra készülök, van egy 90%-os emelt angolom, felsőfokú nyelvvizsgám angolból, középfokúm németből, szerintem reális az, hogy készülök továbbtanulni, annak ellenére, hogy a matekom meg épp, hogy kettes lesz.
# 21
Pontduplázás, és senkit nem érdekel a magyar eredményed.
80-as matek meg fizika az önmagában 320 pont, még akkor is ha minden más 25% lett.
Matekkal nekem az volt a problémám, hogy nem volt változatos. Az utolsó három választható közül az előző érettségikben különböző tananyag feladatai közül válogattak általában. Például volt egy számsorozatos, volt egy térgeometria, meg egy koordinátageometria.
Idén meg az megszívta, aki nem érti a kombinatorikát, a statisztikát, valószínűségszámítást, mert ezekkel volt tele az egész. Jó, volt benne egy rejtett halmazelméletes is... De végül azt is valószínűségszámítással kellett kiszámítani...
Összességében lesz nulla pontos feladatom, lesz maxpontos is. Közepesen nehéz volt, 60 százalékra saccolom az enyémet, vesztek azért rendesen.
Magyart én elég könnyűnek láttam, esszétéma nevetséges volt, bár jól el lehetett rajta filozofálgatni (a Senecásra gondolok). Szövegértésnél egyedül az volt a kis gondom, hogy eléggé szorított az idő a vége felé, de sikerült befejezni. 85 körülire számítok.
A töri korrekt volt, nem volt nehéz egyáltalán, az esszétémákat meg nekem szánták: A Kádár-rendszer, mint esszétéma, számomra a legnagyobb áldás volt. Azzal szerintem jó sok pontot összeszedtem.
Csináltam még a jobbágyfelszabadítást, nem lett rossz, meg a felvilágosodást. Egyetemes törik egyikben sem voltam biztos, de a felvilágosodással kapcsolatban lebegett valami az elmémben, szóval azt írtam. Az nem lett jó, mert nemigen emlékeztem a többi alapvető emberi jogra, így csak irogattam valamit. Majdcsak kisül belőle valami.
Holnap emelt angolra megyek, a hallgatást rühellem, a többivel nincs probléma.
Utána meg német középszintre, azzal meg végképp nincs gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!