Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Csinálhat-e ilyet egy tanár?

Csinálhat-e ilyet egy tanár?

Figyelt kérdés

Csinálhat-e olyat egy tanár, hogy abból az anyagból irat, amit azon az órán vettünk?

Szóval, dupla matekunk van egy nap és az első órában tanultunk valamit, kicsit nehézkéset. És második órán íratott abból az anyagból, amit azelőtt fél órája vettünk és Én síkra nem értettem meg azelőtt az anyagot.

Szóval tehet-e ilyet egy tanár, hogy abból az anyagból írat, amit aznap adott fel?

Ha le van a törvénykönyvbe írva, akkor szívesen várok linket, vagy egy §-t...

Előre is köszönöm!

2010. febr. 17. 23:24
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Tanultam belőle, megyek és elolvasom a házirend össze pontját! :)
2010. febr. 18. 05:58
 12/20 anonim válasza:

Egy tanár azt csinálhat amit akar amíg az nem sérti (pl.verés) a gyerekek jogait....

Sajnos.......

Volt már olyan is, hogy egy osztály puskázott, szinte mindenki és lebuktak, mert beköpte őket egy "kedves" anyuka és az osztályfőnökük az egyik éretségiztető tanár volt és megmondta azoknak a nevét csak úgy simán aki nem volt szimpi neki, hogy ki az aki 3-asnál semmi képp se kap jobbat akárhogy teljesít!!!

2010. febr. 18. 08:01
 13/20 anonim ***** válasza:

08:01 Ez nem igaz, a gyereknek mindenhez joga van, szóval inkább ebből kéne kiindulni, de egyetértek, hogy ez szemétség volt.

Az eléggé relatív, hogy melyik iskolában milyen furcsaságok történnek, leginkább az adott iskolától függ. Nem lehet összehasonlítani egy elit gimnáziumot egy városszéli cigányrezervátummal.

Tudni kell még, hogy napjainkban az iskola már nem oktatási, hanem nevelési intézményként működik!

2010. febr. 18. 08:53
 14/20 anonim ***** válasza:

ja ha panaszkodni mertek,akkor a felszólalkozókat majd még meg is vágja félévkor matekból...szóval inkább a tanárnak szljatok,hogy vegyen vissza,és ne az osztályfőnöknek köpjétek be.Vagy kérjétek meg,mondjuk mindenki aki az első padsorban ül,hogy mondja el még egyszer az eddig vett anyagokat,mert nem értitek.Ennyi.

Amúgy meg a felelést sem szokták előre bejelenteni,mégis nálunk minden magyarórán vagy 5 embert felelt vagy írt dolgozatot:)

2010. febr. 18. 09:04
 15/20 anonim ***** válasza:
Hiába olvasod el a házirendet, abban tuti nincs ilyen. A házirend nem foglalkozik a röpdolgozatokkal, csak a témazárókkal. Abból nálunk is egy napon max. 2, és egy héttel előtte be kell jelenteni. Bár ezzel sem foglalkozik senki, volt már olyan, hogy egy nap 3-at írtunk, de olyan is, hogy hétfőn közölték, hogy szerdán témazáró egy jó nagy anyagrészből. Felesleges ezen háborogni. Kb azt tudom elképzelni, hogy felidegesítettétek, ezért iratott. Csendben kéne maradni, ha akkor is szemét, akkor lehet menni az igazgatóhoz.
2010. febr. 18. 15:56
 16/20 anonim ***** válasza:

Kedves tegnapelőtt 23:45!

A dolgozatot a dupla óra második felében íratták a dupla óra első felének anyagából. Ez olyan, mintha a tanár abból íratná, amit az óra első felében elmondott. Tanulásra nem volt idő, legfeljebb egyszer átolvasni. Attól, hogy valaki figyel, meg érti, még nem jegyezte meg. Csak az tud egy ilyen dolgozatot megírni, aki előre tanult, vagy nagyon jó a memóriája. Így nem érdemes dolgozatot írni.

2010. febr. 19. 09:32
 17/20 anonim ***** válasza:

Ha azt akarjátok, hogy rendes legyen hozzátok a tanár, akkor ti is legyetek rendesek vele! DE ehhez az egész osztálynak benne kell lennie.

Mert, ha egyszer megtörtént, akkor máskor is megtörténhet. Keress magántanárt, egy felsőbb évest, vagy egy jó matekost az osztályból, zárkózz fel, és előzd be a matekórát. Akkor úgysem fog többé érdekelni ez a fegyelmezési módszer.

2010. febr. 19. 10:04
 18/20 anonim ***** válasza:
Ennek nyilván nem a tudásfelmérés volt a célja, csak biztos gyengék az idegei és már elfelejtette mit tanult a tanítóképzőn...
2010. febr. 19. 11:13
 19/20 anonim válasza:
Már több joguk van sokkal mint a szülőnek.Nálam olyan volt hogy jelentettünk biosz órán (2 gyerek) aztán elkezdtek jelenteni erre a helyükre zavarta mind a 2-őt és akk ki is zavarta őket. Megjegyzem:nem csináltak semmit. Rendesen jelentettek nem röhögtek. Én ezt nem értem. Már velem is kicseszett, úgy hogy nem csináltam semmit.(másik történet azt már nem irom le) Meg az egész osztállyal el kezd kiabálni IDÉZEM:KILÓGATLAK TITEKET AZ ABLAKON TI SENKIHÁZIK. amúgy senki se szokott rossz lenni meg senki se áll bukásra stb. nagyon jó osztály amúgy minden tanár mondja csak ez az egy nem.(nincs osztálya ennek a tanárnak,1 éve jött a mi iskolánkba) Vége a regénynek légyszi válaszoljatok)
2012. máj. 31. 18:08
 20/20 A kérdező kommentje:
Ezt a kérdést, még 9.-ben tettem fel. Jó egy kicsit nosztalgiázni :D Igen, az lehetett a probléma, hogy felbosszantottuk, első évfolyamban még nagyon nem szerettük a tanárnőt, de ez megváltozott azóta. Az elkövetkezendő években az egyik legjobb bizalmasunk lett a hölgy, sokat tanultunk tőle, kedves volt hozzánk, mi is hozzá. Amilyen a mosdó, olyan a törülköző. Így belegondolva nagyon jó tanár volt, és tiszteletem neki. Azóta már leérettségiztem, és nagyon hiányoznak a középiskolai évek. :)
2015. okt. 18. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!