Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Csinálhat-e ilyet egy tanár?

Csinálhat-e ilyet egy tanár?

Figyelt kérdés

Csinálhat-e olyat egy tanár, hogy abból az anyagból irat, amit azon az órán vettünk?

Szóval, dupla matekunk van egy nap és az első órában tanultunk valamit, kicsit nehézkéset. És második órán íratott abból az anyagból, amit azelőtt fél órája vettünk és Én síkra nem értettem meg azelőtt az anyagot.

Szóval tehet-e ilyet egy tanár, hogy abból az anyagból írat, amit aznap adott fel?

Ha le van a törvénykönyvbe írva, akkor szívesen várok linket, vagy egy §-t...

Előre is köszönöm!

2010. febr. 17. 23:24
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

íratni írathat, de ez inkább neki ad információt arról, ki mennyire értette meg a tanultakat.

érdemjeggyel értékelni, osztályozni ezt viszont értelmetlen, és szerintem nem is fogja megtenni

2010. febr. 17. 23:30
 2/20 anonim ***** válasza:

Hát, szerintem csinálhat, de hogy nem 100as, az tuti. Egyértelműen arra hajt az ilyen, hogy minél több emberrel kicsesszen.

Olyat tudok esetleg elképzelni, hogy, az első órán nem figyeltetek, hangoskodtatok, és ezért csinálta ezt. Ezesetben viszont ez egy fegyelmezési módszer.

2010. febr. 17. 23:32
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
A törvény ilyen részletekbe nem megy bele.
2010. febr. 17. 23:33
 4/20 anonim ***** válasza:
54%
Ha már tanulni kellene és órán figyelni, akkor rögtön jön az, hogy szemét a tanár és mit mond a törvény... Nemcsak jogaid vannak, de kötelességeid is. Ha nem értetted, akkor miért nem szóltál az első órán? Amúgy igen csinálhat és nem szemétkedés, bár a diákok nagyrésze szerint a tanárok csak azért élnek, hogy őket bántsák...
2010. febr. 17. 23:45
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

szakmailag és etikailag erősen kifogásolható

ha osztályozza

2010. febr. 17. 23:49
 6/20 anonim ***** válasza:
38%
Hű, de szemét volt... Kérdezni merte amit tanultatok? Azta...
2010. febr. 17. 23:53
 7/20 anonim ***** válasza:
58%

Sajnos, a tanárok azt csinálhatnak, amit akarnak... :-P

Ezért tartom jó gondolatnak, hogy a tanárok felét simán ki lehetne rúgni, csak az maradjon tanár, aki valóban rátermett és van benne hivatástudat!

Azok meg menjenek bolti eladónak, akik csuklóból gyűlölik a gyerekeket, utálnak tanítani, nincs türelmük magyarázni, képtelenek figyelmet kicsikarni.

2010. febr. 18. 00:47
 8/20 anonim ***** válasza:

Figyelj!

Nálunk a Házirendben van benne, hogy a dolgozatokat előre be kell jelentenie a tanárnak és 1 napra max. 2 dolgozatot tehetnek, többet nem irathatnak 1 napon!

Mondjuk a szemét még mindig mondhatja, hogy "röpdolgozat", de ebben az esetben tegyetek panaszt az osztályfőnöknél : 1 órával előtte tanultátok az adott anyagot, lehetőség sem volt a gyakorlásra, ebből dolgozatot íratni és erre dolgozatjegyet kapni IGAZSÁGTALANSÁG!

Ha meg fegyelmezési célból íratott dolgozatot : ezt nem teheti meg!

A rendbontókat más eszközökkel kell fegyelmezni (figyelmeztető, intő, stb.) nem tantárgyi jeggyel!

2010. febr. 18. 00:55
 9/20 anonim ***** válasza:
63%

Egy nagy sz*rt tehet ilyet! ezek miatt is nézik le a tanárokat amúgy. Az a tudás még nem megszerzett, majd ha hazamész megtanulod és következő órán nem tudod az más dolog, de ez szivatásnak is rossz, mert ennek az ég világon semmi értelme. Gondolom egy vén puruttya aki még másik rendszerben nőtt fel.

Egy tanár hallgató..

2010. febr. 18. 00:57
 10/20 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ilyen annak idején, csak épp műszaki ábrázolásból. Első órán elmondta, mit kéne csinálni, a második órán meg elő a füzetet, és rajzoljon mindenki. Ott mondjuk az is volt, hogy aki egy millimétert félrerajzol, annak egy jeggyel rosszabb, de az én esetemben ezekre a finomságokra már abszolút nem volt szükség.

Mindig tele voltam egyessel, első osztály végén simán meg is buktam :-) Aztán a nyári szünetben magántanár, a pótvizsgán meg azért engedtek át, mert a magántanár segítségével kidolgoztam azokat a rajzokat, amiket nyárra adtak fel, a többi bukott meg persze le se sz@rta, csak én csináltam meg :D

Másodikban ugyanez volt a helyzet (ami nem megy, nem kell erőltetni), de addigra már benyaltam magam annyira, hogy egy kegyelemkettessel elbúcsúztunk év végén. Harmadikban meg már nem volt ilyen tárgy...

2010. febr. 18. 02:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!