Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A pedagógusok nyári fizetéséér...

A pedagógusok nyári fizetéséért ki dolgozik meg? Miért kell a tanárokat állandóan pozitívan diszkriminálni?

Figyelt kérdés
A társadalomnak elviselhetetlen teher a pedagógusok elviselése és eltartása.
2013. aug. 16. 06:50
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
7%

Nem érdekel a pedagógusi pálya, de ne add már be nekem, h feladatokat állít össze órákon keresztül.

Tudom mi a tanító, épp ezért hoztam fel az érettségiző diákot, ha az fel tud készülni akkor neki ne legyen már probléma pár szaros teszt, mert akkor dobja ki a diplomáját.

2013. aug. 16. 10:36
 12/34 anonim ***** válasza:
90%

Én is pedagógus lánya vagyok, igaz, az én anyukám óvónő, mégis reggel elmegy otthonról fél 7-kor, bent van a gyerekekkel, utána továbbképzés, értekezletek, beszámolók várják, családlátogatás, stb. Elég gyekran megesik, hogy este 8 után ér haza. Ja, és még otthon dolgozik egy kicsit, jellemzéseket kell írnia a gyerekekről, anyagot gyűjt a foglalkozásokra. Kirándulni viszi a gyerekeket, meg uszodába. Nyáron táboroztat, szintén értekezletkre jár.

Ezen kívül, szerinted egy tanár mennyi idő alatt javítja ki otthon, munkaidő után a dolgozatokat, mire 30 gyerek macskakaparását elolvassa?

Nem az a baj, hogy nem érdekel a pedagógusi pálya, hanem az, hogy olyan dolgokba okoskodsz bele, amiről fogalmad sincs.

2013. aug. 16. 11:03
 13/34 anonim ***** válasza:
85%

10:36-os válaszolónak:

Nagyon frusztrálva érezheted magad a tanárokkal, tanítókkal kapcsolatban valami miatt. Kezdjük a tanítókkal! Egy tanítónak feladata az alapvető ismeretek megtanítása. Manapság ez sok helyen nem úgy zajlik, mint 20 éve, mivel bővültek a szemléltetési, oktatási lehetőségek (interaktív tábla, különböző tanulást segítő játékok). Egy-egy ilyen órára sok időbe kerülhet felkészülni, főleg egy idősebb pedagógusnak, aki nem annyira van otthon a számítástechnikában. Másrészről a tanítóknak sok egyéb feladatot is el kell látnia: vigyázni a gyerekekre (felelősséggel jár), nevelési feladatokat ellátni (gondolom tudod, hogy elég sok gyerekkel vannak viselkedési problémák, bár ez nyilván intézményfüggő), dolgozatokat javítani (ami egy nagyobb létszámú osztálynál lehet pár órányi idő is akár). Emellett különböző értekezletekre is el kell járni, nem beszélve az adminisztratív teendőkről.

A tanárok pedig már kicsit magasabb szinten tanítanak ugyebár, azért egy-egy történelem óra előtt fel kell elevenítenie a tanárnak, hogy pontosan mit akar elmondani, vázlatot kell írnia, de ugyanígy nem árt matematikából sem, ha ír egy vázlatot óra előtt, hogy következetesen és sorrendbe magyarázza el a dolgokat (mint ahogy a többi tárgyból is ugyan ez van, ha a tanár felkészült). A dolgozatjavítás és az értekezletekre járás itt is fennáll. Az érettségi összehasonlíthatatlan egy tanár tudásával, a tanárnak nyilván sokkal mélyebb tudásának kell lenni, hogy tudjon az érdeklődők kérdésére válaszolni, és hogy átlássa az egész témát. Minden órára át kell nézni, hogy milyen feladatokat akar kiadni a tanár, optimális esetben azokat meg is oldja gyorsan. A szorzótábla még a tanítóknál jelenik meg, nyilván nem okoz gondot, de az már körülményesebb, hogy miképp lehet ezt a diákjai számára érdekesebbé tenni. Mátyás királynál pedig szerintem át kell gondolni a dolgokat, minimum egy óravázlatot kell írnia, nehogy összevisszaság legyen. A diákoknak is van az érettségin felkészülési idejük és egy csomó segédanyaguk :)

Nehogy már egy szaros érettségire készülést hasonlíts össze egy diplomás ember munkájával. Nem csak a tesztekről van szó, sokkal összetettebb munka az egész, mint ahogy azt te kívülről látod, meglehetősen szűk látókörrel.

2013. aug. 16. 11:16
 14/34 anonim ***** válasza:
84%

"A pedagógusok nyári fizetéséért ki dolgozik meg?"

Mért a te szabadsági fizetésedért ki dolgozik meg??

Mielőtt osztod az észt talán gondolj bele hogy mint minden embernek neked is meg neki is van szabijuk, a különbség csak annyi, hogy te évközbe is kiveheted, neki meg kötelező nyáron egyhuzamba. De most ezzel mit csináljanak áruld már el? Mnejen el október közepén szabira és nyáron a semmiért menjen be, csak hogy a magadfajta hülye boldog legyen? Meg ahogy előttem leírták már: ha anniyra baromi irigy vagy arra a kemény 100ezer ft-os fizujukra (kezdőknek még ennyi se) akkor előtted a lehetőség menj el tanárnak. Amúgy meg sajnállak hogy ennyi szabadidőd van hogy ezen agyalj. Siralmas.

2013. aug. 16. 12:52
 15/34 anonim ***** válasza:
7%

Persze-persze, mert egy töri tanár minden egyes éven minden egyes osztálynak külön ír vázlatot:)

Meg osztálykirándulás, igen ez egy olyan feladat, ami, egész évben, napi több órát igényel.

A többi is csak rizsa.

Jah és úgy látok bele, h nem egy csajom meg haverom tanár volt vagy még az is.

Nem ezt láttam tőlük(h reggel 6-tól este 10-ig nyomják mert minden nap dolgozatot javít meg értekezlet meg osztálykirándulás), de ők maguk is elismerték, h akinek készülnie kell a tematika alapján az menjen a levesbe.

A dolgozatot mindig kijavították lyukasórában, ugyan is olyan nincs, h egy tanár minden nap végig tanítana.

A dolgozatok is legtöbbször a könyvben található vizsgalapok voltak.

Szal ne nekem ezt a látástól-vakulásig dolgozunk c. mesét.

2013. aug. 16. 13:02
 16/34 anonim ***** válasza:
100%
Akkor azok olyan pedagógusok is voltak. Olyanok, akik miatt a diákok megbuknak az érettségin. De még léteznek normális pedagógusok, akik szívvel - lélekkel és becsülettel készülnek fel az óráikra.
2013. aug. 16. 13:12
 17/34 anonim ***** válasza:
85%

14-es vagyok újból

Utolsó! mondom: akkor menj el tanárnak basszus :D Ha szted ez ekkora jó.

Amit még nem írtam le. Ezek a marha nagy szavak hogy milyen elviselhetetlen teher a társadalomnak..Pfff most ez komoly?? Még jó hogy nem ők leszenk az új romák meg segélyen élősködő lusta dögök. Na azok lehetnek teher a társadalom számára, de nem egy olyan ember aki tisztességesen elvégzett egy iskolát talált magának munkát és teszi a dolgát? Meg abba bele se gondol senki hogy igen is vannak tanárok akik elhivatottak, nem azért lettek tanárok mert hajjj van nyáriszünetem hanem mert szeretik a munkájukat, és igen az ilyet pattogó szemétkedő emberek gyerekeit is ők tanítják meg ám olvasni, írni, számolni, nem a kérdező pl aki napi 8-12 óra munka után hazaesik. De ilyenkor nem élősködők ugye? Ez tök természetes.

Nekik is teher ám 1-2 dolog. Kezdve az ilyen nullás IQ-s diákok mint pl a kérdező mert az írása alapján nem lehet több 12-nél, vagy ha igen leragadt.

Az is marha elviselhetetlen lehet hogy régen a tanári szakma még egy elismert szakma volt, tisztelték őket. Ma mi van? Tanár mert szólni a gyerekre mert nem viselkedik,nem tanul, csúnyán beszél, még ő van megfélemlítve a szülő által hogy már pedig az ő pici gyereke ilyen meg ilyen jegyet érdemel stb stb...Nem vagyok idős, 25 éves lány vagyok de az "én időmben" még ha szülőin panasz volt rám engem otthon nem dicséret meg sajnálat várt. Igen és mindezért kapnak 80-100 ezer ft-ot egy hónapra. Ténnyleg marhára kell őket irigyelni

2013. aug. 16. 13:13
 18/34 anonim ***** válasza:
100%
bocs utolsó előttinek szólt
2013. aug. 16. 13:13
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Jó, hogy nem találják ki, hogy a társadalomnak már nincs is szüksége tanárokra, sőt, mi több, OKTATÁSRA sem.
2013. aug. 16. 13:35
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

A tanárokat pozitívan diszkriminálni azért kell,mert elméletben nagyon fontos dolgot végeznek:az ifjúságot nevelik,tanítják,akikből egyszer felnőttek lesznek,és jó esetben majd a mai felnőtteket tartják el a fizetésükből.Azért az igazi,jó pedagógusok elviselése annyira talán ne legyen nagy teher...Téged talán ki tanított meg olvasni,írni,stb?

Az más kérdés(tisztelet a kivételnek),hogy manapság a bölcsészkarok legnagyobb gyökereiből kerülnek ki a tanárok(már a középsulisok),és legnagyobb részük szarik bele az egész oktatásba,és z ilyenek baromira nem pedagógusoknak valók.De a normálisakat azért ne nagyon szidd.Végzik a dolgukat.Ha nyáron nincs dolguk,akkor mégis mit kéne szerinted csinálniuk?1-2 hónapig szerezzenek valami más munkát?

2013. aug. 16. 13:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!