A pedagógusok nyári fizetéséért ki dolgozik meg? Miért kell a tanárokat állandóan pozitívan diszkriminálni?
Miért, neked nincs fizetett szabadságod? Ez kb. ugyanaz - és időben is! -, mint a pedagógusoké.
Az, hogy te azt látod, hogy a gyereked június 15-én befejezi az iskolát, nem azt jelenti, hogy a pedagógusok is akkor fejezik be. Általános iskolában egész júniusban bejárnak még és augusztus közepétől ott vannak. Középiskolában pedig ugyanez a szisztéma, ott pedig érettségiztetnek.
Az sem igaz, hogy reggel 8-tól délig tanítanak. Talán így van, de nem kell elfeledkezni a napközis/iskolaotthonos tanító nénikről, sokan szakkört, foglalkozást tartanak, korrepetálnak. Ja és arról nem beszélve, hogy a pedagógus hazaviszi a munkáját: dolgozatokat javít, óravázlatot ír, felkészül (jó esetben) a másnapi anyaggal. A kőműves otthagyja az építkezésen a maltert :-)
18/L, egy pedagógus lánya.
Elmondanád miből készül fel?
Talán probléma számára a szorzótábla?
Vagy Mátyás király?
A diák az érettségin a 4 éves anyagból felel, még másik 4 tantárgy mellett.
Akkor miről beszélünk?
Te szerencsétlen, látszik, hogy te is csak azt szajkózod, amit a tévében mondanak.
Feladatokat készít (ez az én személyes példám, az én édesanyám TANÍTÓnő, nem tudom, hogy egyáltalán tisztában vagy e a tanár és a tanító közötti különbséggel, tehát 6-10 éves gyerekkel foglalkozik), megoldja előre azokat a feladatokat, amiket felad majd nekik, elolvassa a kötelező olvasmányokat, stb.
Egyébként meg szerintem, ha annyira irigyled tőlük a 100.000 forintos fizetést, meg a szerinted 3 hónapos fizetést, akkor erre meg csak annyit tudok mondani, hogy neked is megvolt rá a lehetőséged, hogy tanárnak menj és akkor most is otthon mereszthetnéd a feneked.
Ja nem, mert gázos lett volna még tanulni, ugye? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!