Hogy lehet ilyen gyatra minőségű az e-felvi?
sántít a sztori? mert még nem találkoztál élőben ezzel a jelenséggel.
A volt osztálytársam is találkozott ezzel ELTÉN, Corvinuson, egy másik Sopronban szív. Aki nem akarja elhinni ne higgye, majd max élőbe megdöbbensz.
29-es vagyok. Közben kaptam egy félig megnyugtató, félig aggasztó üzenetet:
"A leveléhez mellékelt dokumentumot továbbítottam feldolgozásra. A dokumentumpótlás határideje jogszabályban meghatározott: 2013. július 10-e volt . A határidőt követően beküldött dokumentumok feldolgozását nem tudjuk garantálni. Dokumentumainak feldolgozottsági állapotát az e-felvételi rendszerében követheti nyomon."
Azért legalább tudom, hogy megkapták és igyekeznek fel is dolgozni azt, de azt is megértem, hogy elsőbbséget élveznek azok, akiknek nem csúszott hiba a felvijébe. Mondjuk erre az üzenetre is reagáltam, megírtam nekik, hogy az ő hibájukból kerültem ebbe a helyzetbe, úgyhogy legyenek szívesek mihamarabb orvosolni. Persze nem pont így, elővettem ismét a normál, de minden tekintetben az igazát védő stílusom, meg egyelőre még nem tartom szükségesnek, hogy fenyegetőzzek jogi úttal, meg hasonlókkal. Bízom benne, hogy megoldják, elvégre most már minden megvan, csak fel kell tölteniük rendesen.
A kérdésben szereplő témához:
Amikor én felvételiztem, akkor nekem nem tűnt olyan szarnak a rendszer. Nekem szerencsére nem volt semmi problémám, feldolgozták az összes papírom, jól számolták a pontjaim, nem kavartak el semmit. És a baráti körömből sem hallottam negatív tapasztalatokat.
Most én is olvasom, hogy vannak gondok, de:
- emberek dolgoznak ott is
- még nincsenek meg a ponthatárok. Majd akkor kell reklamálni, meg szidni a rendszert, ha addig nem oldódnak meg a problémák.
Egyébként az egyik ismerősöm épp ott dolgozik, ő is viszi be szépen az adatokat, rendezgeti a papírokat stb.
És bizony olyanokat mesélt, hogy kettéállt a fülem...
1. Egy csomó ember az EREDETI papírjait küldi be. Hogy lehet egy 18 éves embernek annyi esze, hogy a hivatalos dokumentumait küldözgeti el?? Aki ilyen sötét, az utána ne rinyáljon, ha a "csodálatos" Magyar Posta eltünteti.
2. Van, aki a dokumentumaival együtt elküldi a felvételi eljárási díjat!! Belerakja a borítékba. Na ez milyen? És ilyenkor tudod mi van? Jegyzőkönyvet kell róla írni. Ha nem lennének ilyen gyökér emberek, biztos kevesebb ideig tartana az adatok feldolgozása, mert nem jegyzőkönyv írással menne el az idő.
3. Van, aki nem képes felfogni, hogy az adatok feldolgozása nem 10 perc. Ezért minden egyes nap 10-szer feltölti a dokumentumait. Hagy ne mondjam, az is idő, míg vki összecsoportosítgatja a 25 darab ugyanolyan papírt.
Az egyetemi vizsgáztatásról és javító módszerekről:
Ez a hülye sztori, hogy "feldobják, és ami az asztalon maradt, az átment" vmi urban legend. Nem tudom hanyadszorra hallom már, de baromi idegesítő.
Én spec. 4 év alatt (6 éves egyetemre járok) egyetlen egyszer buktam meg, akkor is a SAJÁT hibámból. Csak a legtöbb ember nem képes bevallani, hogy elcseszte, és inkább a tanárra meg a javításra keni a dolgot.
Volt már, hogy előttem vizsgázott vki, sík hülye volt a témához, akkora baromságokat mondott, hogy kettéállt a fülem, a tanár persze megbuktatta. Hagy ne mondjam, hogy utána mekkora arccal mondta, hogy milyen baromi szemét volt a tanár, és milyen szemét kérdéseket tett fel neki...
a legjobb barátnőm hazajőve dühösen, ennyi tanulás után miért hazudna nekem a csoporttársaival egyetembe? Tiszteljük már annyira az embereket, hogy nem hazudozást kiáltunk ha valamit nincs kedvünk elhinni.
kíváncsiságból megkérdeztem a páromat is, ő jóval régebb óta koptatja az egyetem padjait, vele is előfordult, ő végképp nem fog nekem hazudni.
37-es: De, biztos van olyan is, hogy a tanár a szemét.
Csak nem olyan általános, mint ahogy te állítod.
Persze könnyebb lehülyézni a tanárt, mint magadba nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!