Na, orvosira/fogorvosira készülők, kinek hány pontja van, hova jelentkezett?
Igen, tudom, de annyira rosszul esik, hogy valaki, akinek egy egész éve volt arra, hogy kémiát és biológiát tanuljon, az hülyének néz bennünket, akiknek nem sikerült az olyan jó eredmény elsőre (így sem esélytelen), magától meg el van szállva, hogy ő a király 430 ponttal, ami szerintem annyira nem sok másodjára.
Amúgy azt, hogy jó lenne, ha kiírnák, hogy hányadjára próbálták nem szemétkedésből mondtam, mert sokkal reálisabb képet láthatnák az idei felvételizők pontszámáról, ugyanis sokkal kevesebben vannak, mint akik most próbálják először és nem arra számítanak, hogy eláshatom magamat a 400 akárhány pontommal, hanem arra, hogy nincsenek olyan sokan, akiknek olyan jó az eredménye és nem biztos, hogy esélytelenek.
Amúgy teljesen egyetértek azzal, amit írtál, simán kell az emelt kémia is az egyetemhez, én nem is bánom, hogy bevezették. Meg, ha azt nézed, sokan kihullottak csak amiatt, hogy nem bírták a fakot (már a sulinkból kiindulva, de gondolom máshol is tapasztaltak ehhez hasonlót). Ezzel megspóroltak maguknak 2 év szenvedést, mert úgyse lett volna semmi a felvételijükből, ha elbuktak emelt kémián. Amúgy középen bent maradt volna, mert nálunk 11-ben csak középre készítettek fel, amíg az volt semmi bajuk nem volt, simán megvolt mindenki 4-es (ők meg voltak elégedve ezzel az eredménnyel is) :D, amint elkezdtük az emeltet idén mindegyik kipotyogott.
igazából orvosin az újrafelvételizők a felét kiteszik a felvételizőknek én sem gondoltam volna de rengetegen vannak :O szóval az ő eredményük is eléggé számít, jobb ha a rosszra számítasz és a végén örülsz, minth jóra számítasz és nagyot koppansz :)
de mondom én nekem már fogalmam sincs h hol hogyan fog alakulni a ponthatár mert ugye függ a keretszámtól és az oda jelentlezők pontszámától is, így tényleg fogalmam sincs :D
Én azok közé tartozom, akik ebben az évben végeztek, tehát én ebben az évben érettségiztem mindenből. Nem volt könnyű, magamtól készültem az összes érettségimre, hiába jártam faktra, még az anyag végéig sem jutottunk sem bioszon sem kémián (bioszon az utolsó év anyaga TELJESEN kimaradt), úgyhogy csak magamra számíthattam....
Orvosira jelentkeztem, nem akarok dicsekedni, de 450+ pontom van... szerintem az én példám bizonyítja azt, hogy ha valaki nagyon akar valamit, akkor azt valahogy mégis csak sikerül elérnie... Ha nem lenne ennyi pontom, ha nem vennének fel, BIZTOSAN újra próbálkoznék... persze nem lennék rá büszke, hogy csak másodszorra sikerült, de ha az a bizonyos "dr." szócska a nevem elé kerülne pár év múlva, és azt csinálhatnám, amit a hivatásomnak tartok, akkor az az egy év semmit nem számítana...
A pontokról meg az újrafelvételizésről meg csak annyi a véleményem, hogy senki nem fogja kérdezni, hogy 405 vagy 480 ponttal vettek-e fel valakit, aki odavaló, az úgyis megállja majd a helyét mindenhol....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!