A mesterképzésre felvételiztető oktató látja azt szóbelin, hogy az éppen felvételiző állami vagy költségtérítéses formára jelentkezett?
Bemegyek a kijelölt terembe/irodába, és gondolom, a szóbeli megkezdés előtt megkérdezik, hogy hívnak, stb. Valami alapján kell azonosítaniuk nem?
Ilyenkor azt is látja, hogy én milyen formára adtam be a jelentkezésemet abban az intézményben, ahova éppen felvételizek?
Vannak olyan szakok, ahova összesen 5-en jelentkeztek, és a maximális létszám 20 fő, amit felvehetnek.
Ha ez önköltséges, akkor az egyetemnek érdekében áll feltölteni a keretszámot...
Ilyesmin filóztunk egy barátommal.
Egy egyetemnek van bevétele a fizetős szakra járókból ugye.
Ha egy max. 15 fős csoportot vehet fel, és oda jelentkeztek 5-en, akkor gondolom, nagy eséllyel kerülnek be a jelentkezők. Mert az egyetemnek is érdeke a keretszám feltöltése - főleg költségtérítéses formában.
Államilag fin. max. létszám 20, összes jelentkező 21
Költségtérít. max. létszám: 20, összes jelentkező 5
Szerintem érdeke, hogy feltöltse a keretszámot. Ha felveszi az 5 jelentkezőt, még úgy is maradna 15 szabad hely augusztusi pótjelentkezésre.
Így már érthetőbb, remélem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!