Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A mesterképzésre felvételiztet...

A mesterképzésre felvételiztető oktató látja azt szóbelin, hogy az éppen felvételiző állami vagy költségtérítéses formára jelentkezett?

Figyelt kérdés

Bemegyek a kijelölt terembe/irodába, és gondolom, a szóbeli megkezdés előtt megkérdezik, hogy hívnak, stb. Valami alapján kell azonosítaniuk nem?

Ilyenkor azt is látja, hogy én milyen formára adtam be a jelentkezésemet abban az intézményben, ahova éppen felvételizek?

2013. jún. 18. 17:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem látja. Azt se látják, hogy hányadik helyen jelölted meg az adott szakot. De ha látná is, hogy milyen finanszírozási formát jelöltél be, az miképp befolyásolná a felvételidet?
2013. jún. 18. 17:06
 2/6 A kérdező kommentje:

Vannak olyan szakok, ahova összesen 5-en jelentkeztek, és a maximális létszám 20 fő, amit felvehetnek.

Ha ez önköltséges, akkor az egyetemnek érdekében áll feltölteni a keretszámot...

Ilyesmin filóztunk egy barátommal.

2013. jún. 18. 18:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Ezt nem igazán értem. Akkor szerinted kiket akar jobban felvenni az egyetem? Aki állami ösztöndíjas vagy aki költségtérítéses formára jelentkezik? Meg ha összesen öten jelentkeztek, akkor mit számít a finanszírozási forma?
2013. jún. 18. 19:06
 4/6 A kérdező kommentje:

Egy egyetemnek van bevétele a fizetős szakra járókból ugye.

Ha egy max. 15 fős csoportot vehet fel, és oda jelentkeztek 5-en, akkor gondolom, nagy eséllyel kerülnek be a jelentkezők. Mert az egyetemnek is érdeke a keretszám feltöltése - főleg költségtérítéses formában.

2013. jún. 18. 19:51
 5/6 A kérdező kommentje:

Államilag fin. max. létszám 20, összes jelentkező 21

Költségtérít. max. létszám: 20, összes jelentkező 5

Szerintem érdeke, hogy feltöltse a keretszámot. Ha felveszi az 5 jelentkezőt, még úgy is maradna 15 szabad hely augusztusi pótjelentkezésre.

Így már érthetőbb, remélem.

2013. jún. 18. 19:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy a felvételiztetők ezen sakkoznának. Én is most voltam, illetve még megyek is felvételizni, tőlem megkérdezték, hogy hányadik helyen jelöltem meg, és milyen finanszírozási formákat, és amikor mondtam, hogy a költségest is megjelöltem, akkor megkérdezték, hogy ki fogja fizetni. Én inkább azt éreztem ebben, hogy azokat segítik plusz pontokkal, és így bekerülni az állami helyre), akiknek maguknak kellene fizetniük az egész költséget, és nem támogatja a munkaadójuk a képzést.
2013. jún. 21. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!