Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Meddig mehet el egy beavatási...

Meddig mehet el egy beavatási játék vagy szertartás? Mi az ami még poénos és mi az ami már megalázás?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert nem egy botrány van minden évben főleg gólyatáborokban, hogy "szegény elsőst" bántják a nagyok, az meg rohan is panaszkodni, pedig csak valami betörési, beavatási dologról volt szó. Egyre kevesebb helyen van meg, de azért még létezik. Sztem a közösségformálás miatt fontos szerepe lenne, de sokszor azonnal jönnek azzal, hogy "bántják" őket a nagyok.

Most csak egy rövid példa ami szerintem, tök jól mutatja, és ez nem is beavatás, csak egyszerűen helyre tették a gyereket a nagyobbak. Van egy nagyon nagyarcú, beképzelt hülyegyerek (már bocsánat), és annyira idióta, hogy ő ugyan nem vetkőzik le más előtt, és a koleszban fürdőnadrágban (!!!) tusol pl. Szerintetek ez normális dolog? És az lett belőle, hogy a felős fiúk összefogtak, aztán szépen leszedték róla a fürdőgatyát, az meg elkezdett ordibálni, meg hogy ide panaszt tesz meg amoda.

Most kinek van igaza? Sztem érthető hogy a többieket idegesítette, hogy ez a nagyarcú egy közösségben nagyon nem közösségi módon viselkedik, tehát értem a felháborodásukat, és véleményem szerint jól tették, hátha ember lesz még abból a gyerekből, de van aki szerint meg jaj de égő ez. Szerintetek?

Sztem soha nem ok nélkül pont vele vagy mással tesznek valamit, mint ebben az esetben is, megvotl az alapos oka miért pont ő. És lám, azóta nem is olyan nagy ám az arca a gyereknek ....

21/L

2009. szept. 9. 09:06
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:

végül:

Sztem a tolerancia az másról szól ... van különbség idiotizmus és másság között. Nálunk a koelszban van két meleg srác is pl. akiről nagyjából mindenki tudja, és tök érdekes, velük soha sneki nem szórakozott még úgymond, és jól kijönnek velük, kivéve a pár homofóbot, de hét azokkal meg nem foglalkoznak nyilván. Beléjük viszont egyik se kötne, mert pl asz egyik meleg srác valami országos X helyezett fekete öves judos, max csak olyat hallottam, hogy megdöbbentek, egy meleg srác hogy lehet ilyen sportos és miért nem lányos. Na de indulnak a sztereotípiák, lényeg, hogy mint látjátok, nem igazán illik ez rá mindenkire, sőt ....

2009. szept. 12. 06:13
 32/36 anonim válasza:

Ugyan már rég tetted fel a kérdést,de azért én is elmondanám a véleményem.

A kérdező az egyik hozzászólásban írta,hogy x lehányta y csaját stb. majd jól helyretették ,,mindenki élvezte''

Biztos vagy benne? Szerintem a helyretett srác nem.

Jó alap,hogy azért ilyet senki sem hagyna szó nélkül,de lássuk be,mégsem mindenki ,,élvezte''

Egyetértek azzal,hogy nehogy már a kis elsős dirigáljon a nagyobbaknak,de amit példának felhoztál,igenis megalázó,mégpedig azért:

1. nem hallottál még olyat,hogy valaki fürdőnadrágban zuhanyozik?Bevallom én sem,DE mindenki szíve-joga,EZ nem lehet UTOLSÓ CSEPP a pohárban,hol van az megírva,hogy tilos így-meg úgy fürödni...

2.alapból senki sem tűrné el,hogy valaki pofátlankodik és nagy az arca,pedig nincs semmi,amivel felvághatna,az ilyeneket,VALÓBAN HELYRE KELL TENNI,DE a nagyarcú srác egyedül volt,lévén,hogy nem tud osztódni és ahogy írtad,összefogtak a felsős fiúk...most komolyan? xy ember egy ellen?Még ha egy szemétláda az illető,akkor sem volt igazságos és vicces!Ha egy srác,mondjuk egy jó kondiban lévő elkapja..ám legyen,lehet tanul belőle(jobbik esetben),DE többen egy ellen?!

Úgy látszik a felsős fiúk is csak együtt voltak ,,nagyok''

2010. júl. 23. 20:54
 33/36 A kérdező kommentje:

hát valóban régi kérdés, de hidd el, azóta is tud viselkedni a srác, komolyan mondom .... mintha használt volna neki

most hű de drasztikus vagyok tudom, de csak tényt mondok, szóval akkro mégis csak segítettek neki abban, hogy közösségben tudjon viselkedni ??

2010. júl. 23. 21:08
 34/36 A kérdező kommentje:

"""A kérdező az egyik hozzászólásban írta,hogy x lehányta y csaját stb. majd jól helyretették ,,mindenki élvezte''

Biztos vagy benne? """

Nlézd igen, abszolút 110% biztos vagyok benne, ugyanis amit én írtam esetet annakszemtanúja voltam, és az a nagy igazság, hogy akik látták , azaz kb az egész folyosó, na egyetlen egy ember nem volt aki ne élvezte volna és szakadt volna szét a röhögéstől.

Akkor szted ?

2010. júl. 24. 09:50
 35/36 anonim ***** válasza:

Szerintem is megalázás volt... senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki miben fürdik. Mi van, ha pl. nincs heréje, mert gyerekkorában daganata volt és el kellett távolítani (mert van ilyen ismerősöm)? Egy életre lelki nyomorékot csináltak volna belőle (gondolom félig már amúgy is az lett volna).

Ha idegesítő volt, "helyre lehet tenni", sőt, talán kell is, de ez nem azt jelenti, hogy meg kell alázni és szégyeníteni.

Nem tudom, te mit szólnál, ha pl. az egyik melled meg lenne csonkítva, ezért nem vennéd le a melltartódat, de odamennek 5-en és lerángatják rólad. Te is viccesnek találnád?

2010. aug. 24. 10:06
 36/36 A kérdező kommentje:

Természetesen nem erről volt szó ....

Hát másrészt most érdekes dolog a szavakon lovagolni, de valahol az elsősök betörése úgymond valamennyire mégis csak összefügg bizonyos megalázó helyzetekkel, na csak lehet ezt viccesen kezelni persze.

Az a helyzet, most bármi egyéb beavatási játékot mondanék, amiről én tudok pl nyári táborokban, azokra mind azt lehetne mondani, hogy megalázóak valamilyen szinten.

Úgyhogy nem is mesélek :)

2010. aug. 25. 08:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!