Meddig mehet el egy beavatási játék vagy szertartás? Mi az ami még poénos és mi az ami már megalázás?
Azért kérdezem, mert nem egy botrány van minden évben főleg gólyatáborokban, hogy "szegény elsőst" bántják a nagyok, az meg rohan is panaszkodni, pedig csak valami betörési, beavatási dologról volt szó. Egyre kevesebb helyen van meg, de azért még létezik. Sztem a közösségformálás miatt fontos szerepe lenne, de sokszor azonnal jönnek azzal, hogy "bántják" őket a nagyok.
Most csak egy rövid példa ami szerintem, tök jól mutatja, és ez nem is beavatás, csak egyszerűen helyre tették a gyereket a nagyobbak. Van egy nagyon nagyarcú, beképzelt hülyegyerek (már bocsánat), és annyira idióta, hogy ő ugyan nem vetkőzik le más előtt, és a koleszban fürdőnadrágban (!!!) tusol pl. Szerintetek ez normális dolog? És az lett belőle, hogy a felős fiúk összefogtak, aztán szépen leszedték róla a fürdőgatyát, az meg elkezdett ordibálni, meg hogy ide panaszt tesz meg amoda.
Most kinek van igaza? Sztem érthető hogy a többieket idegesítette, hogy ez a nagyarcú egy közösségben nagyon nem közösségi módon viselkedik, tehát értem a felháborodásukat, és véleményem szerint jól tették, hátha ember lesz még abból a gyerekből, de van aki szerint meg jaj de égő ez. Szerintetek?
Sztem soha nem ok nélkül pont vele vagy mással tesznek valamit, mint ebben az esetben is, megvotl az alapos oka miért pont ő. És lám, azóta nem is olyan nagy ám az arca a gyereknek ....
21/L
Semmilyen közösségformáló és morális ereje nincs annak ha egy ugymond nagyképű elsőst a "nagyok" beavatással tesznek helyre.
A kérésedre is válaszolva: A beavatási játék, vagy szertartás addig mehet el, amíg önkéntes, és nem sérti senki emberi méltóságát
egyébként régi ostoba szokás a kisebbek nagyok általi csicskáztatása.
Már bocsánat, de ilyen ekkora parasztságot rég hallottam!
Hogy valakiről letépik a gatyát! Nem mindenki úgy zuhanyzik ahogy akar??? És ha valami gyerekkori sérülése miatt nem vetkőzik , vagy bármi más testi hiba miatt?
Az állati "közösségekre" jellemző, hogy kiszúrják az eltérő viselkedésűt, és rászállnak!
Akkor én leszek az egyedüli, aki helyesli? Sztem nagyon is jól tették, biztos valami anyucikedvenc nyápicka került oda, aztán a nagyok csak megmutatták, mégis mihez tartsa magát. De nem olyan vészes ez, úgyhogy kiakadni se kell, tudok én sokkal de sokkal durvább szivatásról is, ez semmi. Ez nem is szivatás, ahogy mondtam, csak helyre tették a gyerek agyát egy kicsit. Mellesleg ez nálunk is simán megtörténne, nem azért, de ki az aki hallot már olyanról, hogy fürdőnadrágban tusolni? Egyetlen mentség, ha valami hibája volt, ez oké, de itt sztem max. arról lehetett szó, hogy 2 centi volt neki és nem mert levetkőzni :-) Az ilyet viszont tényleg kezelni kell, mármint magatartásilag szreintem is.
Jól tették, ez a meglátásom, milyen dolog már ez ....
Általánosságban pedig nem tudom mit lehetne válaszolni erre, nálunk is vannak persze szivatások, ezt nem is mondanám annak, de az elsősök beavatása fontos, csak azt látom, hogy egyre inkább eltűnőben van, mert annyi kis nyápicka kerül elő, hogy az már borzalom, aztán csak nézzen rá csúnyábban pár felsőbb éves és máris rohan panaszkodni. Az más kérdés, hogy nálunk pl ezért is tutira megszivatnák, ez egy körforgás így.
Túl nagy feneket kerítenek az egésznek, régebben sokkal inkább divatban voltak a keményebb megaláztások, ami ma néha van, az semmi. Pedig nagy hiba, mert ráférne sok elsősre, ha már közösségbe kerül. Nem megverésről meg nem agresszív viselkedésről beszélek egyáltalán, de kis beavatási ceremónia kell. Onnantól ő is másképpen érzi magát a közösségben.
09:27
De hát elhangzott, hogy azóta "helyre lett téve" és helyén is van a gyerek agya.
Azért ezzel vitatkoznék, hogy ne lenne közösségformáló szerepe. Nem pont ennek a húzásnak, de akár ennek is, igen.
A fiúk elmondták persze, és gondolhatod, hogy az volt az oka, mi más ....
Azért tény ami tény, azóta a srác egy kicsit leljebb adott a nagy arcából, szóval lehet, hogy használt. Elég beteges dolog volt az a viselkedése, egyszerűen mindenkit idegsített.
Nálunk is mennek jóval durvább szivatások, de azokat már le se mertem írni, csak úgy általánosságban kérdeztem.
Szerintem jól tették. Legalább kicsit 'helyrerakták' az illetőt. Amúgy mindenkit szivatnak viccesen, nem az a lényeg, hogy megalázzák a fiatalabbakat, hanem ez egy beavatási dolog, ilyen mindenhol van. Az meg, hogy vele ezt csinálták, meg van az oka, bár nem ismerem akivel történt, de aki játssza az eszét, meg is érdemli h kicsit megszivassák. Szerintem...
16/L
15:41: Igen, detto ugyanígy gondolom .... nyilván nem véletlen miért pont őt szivatták és egy ilyen közösségben az ilyen nagyarcú gyerekeket hamar móresre tanítják, főleg ha ekkora idiótaságokat csinál, amivel még okot is ad arra, hogy legyen mivel szivatni.
Na örülök, hogy van azért aki így gondolja. Ez csak egy szimpla "helyretétel" volt, de aztán hallottam, be is akarták szivatni, hogy egy szál farokban kirángatják a folyosóra aztán ott a többiek előtt elbeszélgetnek vele, mégis mire olyan nagy az arca, de ezt már nem csinálták meg, mert annyira visított :-))
Na látod az lett volna a szivatás, de ez nem az volt sztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!