Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Meddig mehet el egy beavatási...

Meddig mehet el egy beavatási játék vagy szertartás? Mi az ami még poénos és mi az ami már megalázás?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert nem egy botrány van minden évben főleg gólyatáborokban, hogy "szegény elsőst" bántják a nagyok, az meg rohan is panaszkodni, pedig csak valami betörési, beavatási dologról volt szó. Egyre kevesebb helyen van meg, de azért még létezik. Sztem a közösségformálás miatt fontos szerepe lenne, de sokszor azonnal jönnek azzal, hogy "bántják" őket a nagyok.

Most csak egy rövid példa ami szerintem, tök jól mutatja, és ez nem is beavatás, csak egyszerűen helyre tették a gyereket a nagyobbak. Van egy nagyon nagyarcú, beképzelt hülyegyerek (már bocsánat), és annyira idióta, hogy ő ugyan nem vetkőzik le más előtt, és a koleszban fürdőnadrágban (!!!) tusol pl. Szerintetek ez normális dolog? És az lett belőle, hogy a felős fiúk összefogtak, aztán szépen leszedték róla a fürdőgatyát, az meg elkezdett ordibálni, meg hogy ide panaszt tesz meg amoda.

Most kinek van igaza? Sztem érthető hogy a többieket idegesítette, hogy ez a nagyarcú egy közösségben nagyon nem közösségi módon viselkedik, tehát értem a felháborodásukat, és véleményem szerint jól tették, hátha ember lesz még abból a gyerekből, de van aki szerint meg jaj de égő ez. Szerintetek?

Sztem soha nem ok nélkül pont vele vagy mással tesznek valamit, mint ebben az esetben is, megvotl az alapos oka miért pont ő. És lám, azóta nem is olyan nagy ám az arca a gyereknek ....

21/L

2009. szept. 9. 09:06
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

A legyek Urát még nem láttam, de hát ez a srác se állt messze attól, hogy a nagyok kicsit "megregulázzák", bár őt csak a tusolóban :-)

De igazad van, én se hiszem, hogy lenne olyan nagyobb kolesz ahol ne fordulnának elő ilyen esetek, max nem kerül nyilvánosságra. Nálunk nagy koleszbulik alkalmával egész biztos, hogy mindig van valami hasonló, tudom idén már az első bulin valamelyik elsős lehányta full részegen egy nagyobb srác barátnőjét ... na puff, nem kell folytatnom ... az se úszta meg szárazon. De mondjuk ez nem beavatás, ez csak simán egy közösségbeli alapos beégetés, de érdekes nálunk is élvezte mindenki. A srác a végén térdenállva kért bocsánatot a lánytól, persze pár alapos csattanós után.

De legtöbben nem a beavatásokról írtatok :( Ez csak úgymond a kolesz mindennapos élete.

Olyat is tud valaki?

2009. szept. 10. 08:17
 22/36 A kérdező kommentje:

18:26

Azért figyi, az ilyen kis mókák érdekes mindig csak fiúkkal történnek meg, nyilván egy lányt nem fognak meztelenül kitaszigálni a folyosóra, míg egy fiú esetében ez szivatásnak megtörténhet, és mindenki másképp néz rá, nem olyan nagy durranás. Lányokkal kapcsolatban mégcsak nem is hallottam ilyesmit.

2009. szept. 10. 08:21
 23/36 anonim ***** válasza:
57%

Evidens, lányt senkinek nem jutna eszébe felpofozni meztelenül a folyosón na. Míg egy fiú esetében ez amolyan tök jó poén.

Amúgy tudnék én neked olyat is, két éve volt egy nagyon jól sikerült, de hallod, egyre inkább nyápickák és nyápickák jönnek, és tiszta óvoda, mindjárt futás a tanárnénihez. Pedig én híve vagyok annak, hogy a kis tökös tanulja meg, hogy a nagyobbal tisztelettel beszél, és előre köszön és stb. Sajnos egyre inkább eltűnőben vannak az ilyen játékok, mert egyre nyunyeszabb, anyucikedvenc "fiúk" jönnek, és még jobban sikítoznak mint a lányok, esküszöm.

És szerintem az ilyen szertartások fő célja egy ekkora (százas, ezres ??) közösségben, hogy aki nem közösségbe való, azt a nagyobbak betörjék bizony, hátha még ember lehet belőle. És azért valljuk meg, ez a kis játékossággal kevert megalázás elég jó módszer a szarvak letörésére, nálunk bevált. De egyre gyengébb az eresztés ahogy mondtam, manapság már mindjárt botrány van abból is, ha a kis hülye nem tudja az illemet, aztán kap egy emberes sallert, jaj szegénykém elsírja magát és rohan a tanárnénihez. Na nem is olyan rég ilyenkor kapott még két sallert amíg abba nem hagyta, de ... Elég volt sokszor csak egyetlen ilyen eset, és máris tudta hol a helye. Ez az ami hiányzik ma már sok helyen, meg is lehet nézni, milyen elfajult elsősök vannak, még oda jutunk, hogy szerepcsere lesz, és nekünk kell meghúzni magunkat.

Na most meg brutálnak tűnök, pedig csak az igazság.

2009. szept. 10. 09:04
 24/36 A kérdező kommentje:
Jaja, tudom, nálunk is panaszkodnak a fiúk. Ettől függetlenül azért némelyik srácot mégis sikerül "rendbe tenni", csak tényleg egyre ritkább.
2009. szept. 10. 19:32
 25/36 anonim ***** válasza:

Nem értem miért baj az, ha valaki fürdőnadrágban szeretne tusolni..

Azért tegyünk már különbséget a szivatás és megalázás között..

2009. szept. 10. 20:34
 26/36 A kérdező kommentje:

1, Azért valljuk be, meglehetősen furcsa egy szokás ... pontosabban én még ilyenről nem is hallottam, de ha elolvastad akkor tudod, kiderült az oka.

2, Mégse olvastad el, jut eszembe, mert többen is írták, hogy alapvetően nem ezzel volt a gond, hanem azzal váltotta ki a srácok ellenszenvét, hogy egyébként meg egy beképzelt majom volt, aki márcsak dacból se vetkőzik mások előtt, aztán a fiúk helyre tették. Szóval nem csupán maga a fürdőgatya volt itt a gond, az már csak amolyan utolsó csepp volt.

(Egyébként meg van ám eredménye, mert azóta a gyerek állítólag nem abban tusol :-DD Szóval nevelődik ... )

2009. szept. 10. 20:41
 27/36 A kérdező kommentje:

De tényleg, te már hallottál olyanról, hogy valaki fürdőnaciban tusol? Szted ez úgymond normális dolog? Sztem kicsit beteges.

Itt az egésznek az volt a lényege, hogy ő ugyan nem vetkőzik le más előtt, aztán megmutatták neki, hogy mégis. Ennyi röviden.

2009. szept. 10. 20:44
 28/36 anonim ***** válasza:

Azért van hatása mert szerencsétlen nyomorék lelki világát teljesen tönkretettétek, ő ilyen és kész, miért kell megalázni..

És igen, hallottam már olyanról, hogy fürdőnadrágban tusolni. Könyörgöm tolerancia!!

2009. szept. 10. 21:50
 29/36 A kérdező kommentje:

Hát tudja fene, én még nem ...

De megint mondom, ez csak talán jó alkalom volt, nem ez volt a konkrét kiváltó ok, bár ez is idegesítette őket ahogy mondták, mert ez is a nagy arcához tartozott, hogy őt ugyan senki nem látja meztelenül. Na most szted ez normális egy fiú tusolóban? nemááá

És éppen most mondtam, hogy azóta tud rendesen is tusolni, szal nem tették tönkre szegényke lelkivilágát, még lehet, hogy jót is tettek vele, ki tudja.

Nem vitatom, akkor tuti égett nagyon, de aztán meg két nsppal később már tudta, hogyan tusoljon, látod.

(és akkor igazából őt még meg se szivatták úgy ahogy igazából akarták, hogy kirángatják a folyosóra ... na akkor milyet égett volna? szóval rendesek voltak a fiúk, mindent összevéve, ez tény :-D)

2009. szept. 10. 22:40
 30/36 A kérdező kommentje:

Olyan értelemben meg mégiscsak tekinthető beavatásnak, hogy a nagyobbak "helyre tették" a nagy arccskéját ...

Nem? Szóval megvolt a közösségformáló szerepe ilyen értelemben.

2009. szept. 10. 22:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!