A ti vagy gyerekeitek iskoláiban is szedik be a pénzt, ilyen-olyan címen?
Nálunk például FÉLÉVENTE kell 3500ft-t fizetni fénymásolásra,sportköri hozzájárulásra (WTF?!) valamint tisztasági csomagokra(szappan,wc papír).
Az osztálypénzt most emelték 1500ft-ról 2000ft-ra!
A sportköri hozzájárulásból semmit sem vesznek,tudom,mert diák vagyok.Azok a púpos,szar labdák vannak 9.óta (11.-es vagyok!)A párhuzamos korlát is össze-vissza van törve,és csak össze van szigszalagólva!Na már most ha valaki alatt eltörik,akkor mi van?Az is biztos,hogy nem abból fűtik fel a termet,mert mindig rohadt hideg van,és mi leheljük be!A tesi tanár meg kabát,melegítő alsó-felsőben és sapkában,és szerinte tesiórára alkalmas a hőmérséklet...LOL!!
Ja,és az a legviccesebb,hogy a saját osztályfőnökünk nem tudja,hogy mire megy el a sportköri hozzájárulás...Fain!
Szegény tanárainknak is meg kell avval küzdeni,hogy 5 magnóból 4 szar,és nem tudunk nyelvvizsgára,érettségire Höreverstehung-ot hallgatni...Van,hogy alig-alig van kréta.A leszakadó párkányokra könnyebb rábaszni egy "VIGYÁZZ,OMLÁSVESZÉLY" szalagot.A termünk veszélyesnek volt nyilvánítva,mert le volt szakadva a mennyezet,és ott voltunk 2 évig,míg OSZTÁLYPÉNZBŐL (amit nem akartunk erre elkölteni) az osztályfőnök felújította! LOL!
Nálunk középsuliban olyan volt h mindenki 1000 Ft-ot kellett befizetnie "tisztasági pénz"ként, kérdeztük,h ez mit takar, azt mondta az osztályfőnök,h wc papír+folyékony szappan, hozzáteszem h a suliban akkor kb 750-en voltunk, szal az 750 ezer Ft. Persze többen is mérgelődtünk,h miért kell ennyit fizetni, túl sok ha iskola-szinten nézzük (meg amúgy is) és erre kaptam az ofőtől egy olyan kérdést h: "Szerinted aki kitalálta leakarja nyúlni a pénzt?!!!" és egy csúnya tekintet.
Sztem mondanom se kell, hogy év végéig 1 azaz egy guriga wc papírt se láttunk a suliban... Most úgy hallottam,h már 1500-at szednek...
Nálunk az ilyen külön beszedett pénzeket az iskola rendezvényeire költötték. Sport események/versenyek, a suli csapatok felkészítése, utaztatása, gólyabál, szalagavató, ballagás. No ahhoz én is soknak tartom, hogy ezt fél évente kelljen szedni, de ez van.
Az osztálypénzünket mindig tudtuk mire megy. Terem díszítésre, vmi ajándék vásárlásra, osztály karácsonyozásnál sütire, dekorra, műanyagpoharakra, a maradék pedig az osztálykirándulásra, így kevesebbet kellett befizetni, amikor indultunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!