Miért szidják annyian a magániskolákat?
Mert eléggé csehül állnak a dolgok, mikor az anyag leadásáról van szó.
Lehúzni pénzzel, abban baromi profik.
Nem baj, ha fiatal egy iskola, az a lényeg, hogy működjön normálisan, és ne neked kelljen már rimánkodni a TO-on, hogy írják már alá az x papírodat - ergo súlyos százezreket is fizetsz, és b*sznak dolgozni.
Nem írok semmit, mert úgyis elfogult vagy a KJF iránt meg a felsőoktatás működését sem látod át, hozzáteszem más sem látja át 18 évesen.
Majd 4-5 év után megérted az egészet amikor otthon üldögélsz munkanélküliként nézegeted a falra felfüggesztett diplomád miközben, valamilyen szak vagy betanított munkát keresel a neten, amihez középfokú végzettség is elég....
A többség nem tudja, hogy ezek magánsulik, viszont már mindenki halott róluk. Hírhedten nem a jók között vannak. A GDFnél behaltam. A kormány gondolkodott annak a megszüntetéséről is. PL ott van a KF GAMF. Van olyan álláshirdetés ahol kiemelték, hogy ilyen embert nem vesznek fel.
Ezek többségében a pénzre mennek és a munkaadók nem annyira ismerik el az itt szerzett végzettséget. Pont mostanában olvasta, hogy az se mindegy hol végez az ember.
Én magániskolába jártam Budapesten ,és elégedett vagyok teljesen.Sokkal magasabb szintű nyelvtudást adtak mint a sima gimnáziumok.Emellett rengeteg lehetőség , program , sport lehetőség volt és nem csak 1-2.Emellett az iskola felszereltsége és fejlettsége is a nagyon modern vívmányokkal volt felszerelve és sehol egy kopott radiátor vagy bomló vakolat.Ez az iskola nemzetközileg elfogadható tudást biztosított amit semelyik más állami iskola nem tudna.A tanárok türelmesek , nyugodtak , segítőkészek és közvetlenek voltak , bármilyen problémával lehetett hozzájuk fordulni , akár lelki gondokkal is.A diákok légköre is nagyon jó volt , nagy összetartás alakult ki és amiben tudtuk segítettük egymást.
A tandíjat inkább nem közlöm mert , irigykedés és veszekedés származna belőle.
Egy magán középiskola teljesen más, mint egy magán főiskola. V.milyen okból kifolyólag a magán középiskolák jobban működnek, jobban odafigyelnek dolgokra (ettől függetlenül ugyanúgy ellenőrzik őket, mint az állami középiskolákat, és megb*sszák őket, ha sumákolnak).
A tandíj nem lényeg (nem is értem, hogyha követted a gondolatmeneted, minek szúrtad be ennek emlegetéséről a mondatot.....), utolsó előtti; az oktatás minősége a lényeg! Ha meg már tandíj, akkor elvárható, hogy sok pénzért színvonalas legyen az oktatás. Szerinted nem?
Köszönöm a válaszokat!
Nem vagyok elfogult a Kodolányival kapcsolatosan, csak felmerült ez is, mint opció. :)
Azért vannak bennem nagy nagy kérdőjelek ezzel kapcsolatban, mert sok dolgot nem értek.. Az első például a ponthatárok. Példának vettem egy szakot, a nemzetközi tanulmányokat és utánanéztem dolgoknak. Az ELTÉ-re 428 ponttal, a Corvinusra 453al, a Szegedi Egyetemre 431el, a Pázmányra pedig 433al lehet bekerülni. Ezeknek az iskoláknak ugye azért megvan a hírnevük.. Na már most ezzel szemben a többi "kis sz_r" intézményekbe is hasonlóan magas pontszámmal jutsz csak be, a KJF 423, a ZSKF 394, az ÁVF pedig 422 pontot kér. Na már most ugye a "kereslet szüli a kínálatot" alapelven gondolkoztam ezzel kapcsolatban így arra jutottam, hogy a pontszámok alapján mégiscsak jelentkeznek egy páran, mert ha kb a kutya se menne oda, akkor felvennének minden jöttmentet 250 pont felett.. De nem így van, tehát oktatják a hallgatókat szép számmal és ugyanúgy jelentkeznek is oda. De ha olyan rossz lenne, akkor miért jelentkeznének annyian? Mi lenne abba a buli, hogy elvégzel valamit, de utána kitörölheted a feneked a papírral?
Időhúzásnak jó (sokan halvány elképzeléssel sem rendelkeznek arról, hogy mit akarnak kezdeni az életükkel, de mert van egy jó érettségijük és megcsináltak x nyelvvizsgát, jelentkeznek, aztán "majd lesz v.mi").
Az egy dolog, hogy mennyi jelentkezik, mennyit vesznek fel, de az is, hogy mennyien hullanak ki - utóbbi nem érdeke az iskolának, mert az fejenként annyival kevesebb pénz. Inkább benntartják a diákot, csak fizessen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!