Melyik a legnehezebb szak?
Ahogy észrevettem itt mindenkinek a saját szakja a legnehezebb. :D
Viccet félretéve én nyelvszakos vagyok, biztos vagyok abban, hogy hiába érettségiztem le matekból 5-re az egyetemi matekon sosem mennék át. Mindenkinek az lenne a legnagyobb kínszenvedés, ha olyan szakra kellene járnia, amelyhez nincs tehetsége.
Ezért nem szabad engedni, hogy középiskolában a szülők akarata érvényesüljön a pályaválasztásban, 18-19 éves felnőtt ember már tudja és érzi, hogy miben jó és miben nem. Ha pedig tényleg nem tudja, akkor ott nagy baj van, nem felsőoktatásra érett személyiség az illető...
Szia!
Nem tudom aktuális-e még, de mint fizika szakos, akinek mindnehol van ismerőse (szakok) azért még megválaszolnám.
A kérdés nyilvánvalóan egyénfüggő, de pár szempontot végigzongorázva már értelmet nyer.
A két fontos kérdés hogy van-e érzéked a matematikához, illetve hogy elhivatott vagy-e.
Ugyanis gyakorlatilag 2 buktatója van nagyon nagy képzésterületeknek, az egyik a seggelés, a másik a matematika.
Amennyiben jó képességű vagy, ezeket kell megválaszolnod. Ha nem tudsz seggelni, mert nem vagy elég elhivatott(és ezáltal szorgalmas) felejtsd el az olyanokat mint az orvosi, jog, vagy bármi szak ahol kémiát, biológiát tanítanak.
Ha nem vagy jó matekból, nem érdemes mérnöknek, természettudományi területen dolgozónak menni.
DE, amennyiben megvan a két képesség és választhatsz bármiből ezáltal, én azt mondanám neked hogy a Pázmányon indult Molekuláris Bionika(vagy biomérnöki?) szak a legnehezebb. Mert ott mérnök/fizikus bsc szintű matek melett programoznod, és kémiát/bioszt seggelned kell magas szinten. A fentebb említett tanulási kerékkötők bármelyikével rendelkezve én el nem tudom képzelni azt valaki megcsinálná a képzési idő alatt. Én ezt tudom neked mondani, hogy a legnehezebb szak ez, mert az egyénfüggő problémák bármelyike kiheréli a lehetőségeidet a diplomára:)
Ezután jön a mindenféle természettudományi illetve az orvosi. mérnök(info villany gépész), jogász...
remélem segítettem:)
I. Orvosi
II. Jog
III. Pszichológia
A többi csak ezek után.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!