Melyik a legnehezebb egyetemi szak?
Ez egyénektől függ.
Egy műszakisnak kisszenvedés lenne egy filozófia szak, megy humán, bölcsész beállítottságúnak pedig egy gépészmérnök szintén.
Ezért nincs olyan hogy legnehezebb, mindenkinek más a nehéz.
Az előzőnek igaza van, nem lehet pontosan belőni.
Legendásan nehéz az orvosi és a villamosmérnöki pl. De a jog se lehet egy sétagalopp...
Általában lazábbak a nyelv szakok és a társadalomtudományok. A bölcsészetről egyik odajáró ismerősöm nyilatkozott így: Ha komolyan csinálod, akkor nehéz. Könyvtárazás, utánajárás, több 1000 oldal olvasása egy vizsgára, stb. Ebből lesz eredmény, hatalmas tudásod lesz, de elvégezheted úgy is, hogy puskázol, rizsázol és alig tudsz a végén többet, mint érettségi után.
"legendásan nehéz villamosmérnöki lol :D"
Kíváncsi lennék, hogy miért ez a véleményed, illetve hogy hoa jársz.
A kérdéshez csak annyit, hogy nem mindegy az sem hogy melyik egyetemen. Egy Gábor Dénes Fősulis informatikus képzés pl nagyságrandekkel könnyebb lehet, mind egy JATE-n a bölcsészet, de ha pl a Műegyetemen vesszük az infót, lehet fordított a helyzet.
Nem véletlenül nem ugyanaz az értéke a két diplomának.
Ezen től, persze én is csatlakozom ahhoz, hogy attól függ kinek mi.
De az orvosi szerintem viszi a pálmát! ( pl tudtommal abból nincs rossz hírű egyetem, mert mind a SOTE mind a Debreceni Egyetem elég jó hírnevű)
Sajnos sokan vannak, akik bizonyos szakokat lenéznek, vagy büfészaknak tekintenek.
A gyakorlatis szakok a gyakorlat miat nehezek.
Ugyanakkor egy jogi aszisztensnek a jog miatt nehéz minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!