Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg láttok kivetnivalót...

Tényleg láttok kivetnivalót abban, hogy egy meleg tanár egy gimnáziumban tanítson?

Figyelt kérdés

Mert sajnos tudok ilyen esetről, egy kedves, nagyon aranyos kollegámat emiatt rúgták ki (persze csak burkoltan .. a hivatalos indok az volt, hog ynem volt megfelelő tapasztalata ... haha), én pedig úgy sajnáltam, mert egy halál jó fej srác volt, és teljesen fel voltam háborodva.

Őszintén mi a gond azzal, ha van eg ymeleg tanár a gimiben? Most attól kevésbé fogja tudni tanítani az angolt pl? Vagy mi? Annyira borzastó ez a magyar gyöpös felfogás, miközben meg hallom nyugaton ez semmilyen problémát nem okoz, tök egyértelmű. Miért vagyunk mi ilyen nagyon prűdek?

Vagy kinek mi a véleménye? Milyen érvet tudtok mondani amiért egy meleg tanár nem lehet jó tanár? Mert én speciel semmilyet, de hátha valaki jön ötletekkel.

(azt gyorsan kizárom, hogy az olyanokat, hogy "mert elcsábítja a fiúkat", na ezeket hagyjuk, mert ezt már hallottam, és erre csak azt tudom miondani, hoghy ha már így nézzük a dolgot, akkor a heteroszexuális tanár meg a lányokat csábítja el, nem?

Úgyhogy mi a probléma emberek ??

Én tanár vagyok (nő), és annyira örülnék akár tanárkollégák akár diákok válaszának is!!! Komolyan, diákok, ne kíméljetek, mondjátok amit gondoltok erről! Köszi

2009. febr. 26. 12:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 A kérdező kommentje:
ebben sok igazság van, de nálunk valamiért nem működik, pedig hát ahogy mondod csak a mi giminkben is 2 srácról tudok aki rejtegeti nagyjából, holott mindenki sejti, ők pl. bizonyára szívesen vennék, ha lenne kivel beszélni erről
2009. aug. 25. 19:53
 62/71 anonim ***** válasza:
75%

14/F vagyok... szerintem semmi baj nincs abban, hogyha egy meleg tanár tanítana. sőt, szerintem a melegek jófejek:P

najó, ezt lehet hogy azért mondom, mert lehet, hogy énis az vagyok...

de engem egyátalán nem zavarna egy vagy több meleg tanár.

egyértelműen igazságtalanság amit ez az igazgatónő tett...

amúgy melyik gimi ez?

2009. szept. 29. 22:22
 63/71 A kérdező kommentje:

hát látod ....

Igen, nem lepődök meg, 14 évesen már bőven tudja egy "kezdő kamasz", hogy melyik nem vonzza

Na de a suli nevét hadd ne írjam le, ne viccelj, aztán én leszek a következő, akit kirúgnak :-) De "megnyugodtam" olyan értelemben, hogy az iskolák nagyobbik része iszonyatosan elutasító ebben a kérdésben és olyan szinten tudnak eszetlen baromságokat felhozni indokként, hogy az már hajmeresztő. Szóval tényleg oda jutunk, hogy sajnos nálunk egy meleg tanár vagy rejtegeti, sőt álbarátnőt is tart vagy kirúgják X indokkal, tök mindegy. Tudod hogy van ez, ha nagyon akarnak, bárkibe bele lehet kötni valamiért. Olyan ember nincs, akit ne lehetne "kicsinálni". Sajnos ez a magyar reality, és igen, igen, tartom magam ahhoz, hogy magyar, mert nem egy külföldi (ny-európai) középsuliban jártam meg egyébként is máshol is, és olyan mértékű zártságot, ill. olyan mértékű intoleranciát mint itt nálunk ami van, sehol nem tapasztaltam. Ez elég szomorú, és bár látom, tapasztalom, az igazi okát mégse tudom.

2009. szept. 30. 08:55
 64/71 A kérdező kommentje:
Ja hát neked meg akkor sok sikert, csak óvatosan, én azt javaslom, szépen finoman járd körbe, a környezetedben ki az aki nyitottabb, intelligensebb, és válogasd meg ki az akinek elmondod, és hát ha nagyobb iskola, akkor nyilván nem te vagy az egyetlen. Mindenesetre vigyázz a dologgal, a végén még sok tanár ellenszenvét is kivívhatod, sajnos tudod a tanári kar nagy része is valami hihetetlen módon beszűkült gondolkodású, egyszerűen nem tud ezzel a jelenséggel mit kezdeni.
2009. szept. 30. 08:57
 65/71 anonim válasza:
83%

Nekem van egy meleg tanárom és nagyon jófej.Lehet én is az vagyok,úgyérzem.

Szerintem nincs semmi rosz abban hogy egy tanár meleg,sőt tisztelem mert felmeri vállalni önmagát.Ha a diákok is szeretik akkor pláne hogy nem szabadottvolna kirugni.AZT KIVÁNOM AZ IGAZGATÓNŐNEK,HOGY A GYEREKE HA VAN LEGYEN MELEG,HOGY LÁSSA BE HOGY ÉPPEN OLYAN EMBEREK MINT MI.HA KETTŐ JÓL ÉRZI MAGÁT A TÖÖBINEK NE FÁLYON.

2010. dec. 31. 22:36
 66/71 anonim válasza:
33%
AZ ELŐZŐ VÁLASZIRÓ 14 FIU
2010. dec. 31. 22:37
 67/71 anonim ***** válasza:
100%

Látom, régi a kérdés, de nem tudom megállni, hogy ne szóljak hozzá. Diák vagyok, illetve most már leérettségiztem. Egy igencsak jó gimnáziumban tanultam. Utolsó évben elterjedt egy tanárnőről, hogy leszbikus. Az osztálytársaim egy része tudni akarta, igaz-e a pletyka, ezért megkérdezték az egyiké kollégáját, aki mondta, hogy igaz. (n magam nem voltam ott.) Ezek szerint a tanárok (egy része?) tudja. nem rúgták ki. Egy oylan tantárgyat tanított, amit világ életemben utáltam, és ő megszerettette velem. Minket utolsó évben kapott meg, tehát csak egy évig tanított. Ha rá gondolok, az jut eszembe, hogy kedves volt, és hogy így is lehet ezt a tantárgyat tanítani. Egyébként egy fiatal nőről van szó, és úgy derült ki, hogy egy évfolyamtársam egy iskolán kívüli közterületen látta őt kézen fogva a párjával, tehát a suli keretein belül meg se tudtuk volna. A diákok ezután a folyosón terjedő pletykaként kezelték, de mikor beültünk hozzá órára, nem vettem észre hangulati változást. Egy lánnyal (aki látta őt) egyszer beszéltem, és láttam, hogy fintorog a neve hallatán. Kérdeztem: tanít téged? Mondta, hogy nem. Itt lezártnak tekintettem az ügyet.

A másik oldal: az egyik évfolyamtársam meleg volt. Mindenki tudta, az ofője is, mert elhozta a pasiját egy osztálykirándulásra. (Mesélték, akkor még nem jártam oda.) Nem tudom, mit szóltak, de tény, hogy kiderült. Ezzel csak arra akarom felhívni a figyelmet, hogy a diákok közt ugyanúgy lehetnek melegek és leszbikusok, ha bárki azzal érvelne, hogy elcsábítják a diákokat, gondoljon bele, hogy ezt a saját évfolyamtársa is megtenné, ha ez így működne. Köztünk ugyanúgy megtörténhet, nincs jogunk ítélkezni.

Remélem, még most is hasznos a válaszom.

Kapott már azóta állást a volt kollégája?

19/L

2012. júl. 9. 04:21
 68/71 anonim ***** válasza:
Ja, még egyszer én vagyok: nem olvastam a többi választ, szóval ne vegye senki reflektálásnak.
2012. júl. 9. 04:25
 69/71 anonim ***** válasza:
Amúgy van egy vígjáték Kevin Kline-nal, Tom Sellecket, Joan Cusack-kel és Matt Dillonnal a főszerepben, a Boldogító nem, az pont erről szól, hogy emiatt kirúgnak egy tanárt.
2012. júl. 9. 04:48
 70/71 anonim ***** válasza:

Nem értem a sok buta hozzászólást. Attól, hogy itt sokaknak az a véleménye, hogy ejnye, hogy volt képe kirúgni szegény meleg tanárt emiatt, attól még kirúgta. És ettől a sok "nem kellett volná"-tól semmi nem változik. Ha egy munkaadónak nem tetszik valamilyen oknál fogva a beosztottja, akkor talál valamilyen indokot az eltávolításra. Mint ahogy itt is talált. És ki mondta, hogy azért rúgták ki, mert meleg?

Nem tudhatjuk, hogy mi szúrta a szemét a főnöknek, ezért kár bosszankodni, nem fog változni semmi.

Tehát teljesen mindegy, kinek mi a véleménye, a főnök azt rúg ki és azért, amiért akar. Ez csak a főnököknek jó, de tenni ez ellen nem tudunk, maximum a főnök főnökének panaszkodunk, ha jóba vagyunk vele.

Úgyhogy ne legyünk naivak, a világot a hatalommal rendelkezők irányítják úri kedvük és anyagi érdekeik szerint.

2015. márc. 21. 19:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!