Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg láttok kivetnivalót...

Tényleg láttok kivetnivalót abban, hogy egy meleg tanár egy gimnáziumban tanítson?

Figyelt kérdés

Mert sajnos tudok ilyen esetről, egy kedves, nagyon aranyos kollegámat emiatt rúgták ki (persze csak burkoltan .. a hivatalos indok az volt, hog ynem volt megfelelő tapasztalata ... haha), én pedig úgy sajnáltam, mert egy halál jó fej srác volt, és teljesen fel voltam háborodva.

Őszintén mi a gond azzal, ha van eg ymeleg tanár a gimiben? Most attól kevésbé fogja tudni tanítani az angolt pl? Vagy mi? Annyira borzastó ez a magyar gyöpös felfogás, miközben meg hallom nyugaton ez semmilyen problémát nem okoz, tök egyértelmű. Miért vagyunk mi ilyen nagyon prűdek?

Vagy kinek mi a véleménye? Milyen érvet tudtok mondani amiért egy meleg tanár nem lehet jó tanár? Mert én speciel semmilyet, de hátha valaki jön ötletekkel.

(azt gyorsan kizárom, hogy az olyanokat, hogy "mert elcsábítja a fiúkat", na ezeket hagyjuk, mert ezt már hallottam, és erre csak azt tudom miondani, hoghy ha már így nézzük a dolgot, akkor a heteroszexuális tanár meg a lányokat csábítja el, nem?

Úgyhogy mi a probléma emberek ??

Én tanár vagyok (nő), és annyira örülnék akár tanárkollégák akár diákok válaszának is!!! Komolyan, diákok, ne kíméljetek, mondjátok amit gondoltok erről! Köszi

2009. febr. 26. 12:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
73%
Bocsánat, természetesen a 13:11-es válaszolóra gondoltam.
2009. febr. 26. 13:41
 12/71 anonim válasza:
88%

A témáról eszembe jutot egy film amit nemrég láttam.A címe:Túl a barátságon.

Nos ilyen szép,megható szerelmi történetet már régen láttam,és hát ez a film két homoszexuális férfi története 20 év távlatában..

Napokig a hatása alatt voltam.

Szerintem az Igazgatónőnek is meg kellene néznie,talán kapna valami rálátást a homoszexuálisok életére,érzéseire,és a problémáikra amivel nap mint nap szembesülnek a másságuk miatt.

Végül is egy inteligens tanult ember nem viselkedhet ilyen demagóg módon mint Ő.

2009. febr. 26. 13:44
 13/71 anonim ***** válasza:
90%

Ez egyszerűen megfogalmazva diszkrimináció. S egy olyan országban ahol elbújva taníthatnak pedofilok.!

De akkor 34 éves anyukaként és kollégaként elmondom: egtantanár vagyok. Senkinek semmi köze ahhoz,hogy egy tanárnak a magánéletben van-e családja, gyereke , agglegény-e vagy éppen meleg. Nem tartozik az osztályterembe a tanár magánélete. Illik és kell is tiszteletben tartanunk. Tehát ezért kirúgni valakit homofóbia. Azzal,hogy a kollégádról tudták a diákjai ( előbb utóbb rájöttek volna ,és ez nem feltétlen szégyen, még ha én hívőként nem tudom elfogadni, de ez az én magánszférám). Attól tehát,hogy tudni való volt a diákok körében,hogy neki más a nemi irányultsága még nem feltétlen veszélyes a diákokra. Lehet, pont azért tisztelték a diákok,mert vállalta. S ez mindképpen dicsérendő.

Lényeg ha nekem lesznek a gyerekeim iskolások és kiderül,hogy tanítóméni vagy bácsi valamiért más nem fogom elzárni előle a gyerekem. ( Na persze nem a pedofil tanártól nem) Ma már a társadalmunk nagyon liberális sok mindent elfogad. nézzük az embert annak pozitív értékei jó hatással vannak a gyerekeinkre? Igen akkor nem tartozik ránk,hogy munka után az otthonában ki várja, milyen nemű az.

Az igazgatónő helyében egyetlen esetben kérném meg az ilyen kollégát,hogy ne jöjjön többet az én gimimbe tanítani: Részt vett a meleg felvonuláson és ott látványosan kéjeleg , ráadásul a tanítványai is felismerték. Nem azért mert részt vett a felvonuláson. De van annak is kulturált módja ( nem kell a szexet az utcára vinni legyen hetero, vagy homo a dolog). Szóval nem illik egy tanárhoz az olyan viselkedés azért mondanám neki ,mondjon fel.

Ugyan ez érvényes más tanárokra is pl tüntetésen vesz részt és dobálja a rendőröket sörös dobozzal. Na ő neki sem kell többet tanítania.

Szóval a tanárhoz méltatlan viselkedésért kirúgnám. De azért mert más nem.

2009. febr. 26. 14:09
 14/71 anonim ***** válasza:
100%

A mi sulinkban is van egy meleg tanár. Ő mondjuk nem vállalja, nem is egy közvetlen tiipus. De attól még tudjuk és nem hinném, hogy van belőle probléma. Bár az tényleg nagy különbség, hogy vállalja-e vagy sem. Nálunk amúgy igazgatóhelyettes az illető...

És szerintem tök normális. Baromi segiitőkész egy hapsi és végtelenül türelmes.

2009. febr. 26. 14:41
 15/71 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem semmi kivetnivaló nincsen benne. Én nem vagyok begyöpösödött, engem egyátalán nem zavar, ha valaki homoszexuális, amíg nem kérkedik ezzel. Azzal nincs semmi baj, ha ezt tudják róla. Nem fognak a diákok példát venni erről, és nem fognak azért melegek lenni, mert egy tanár meleg. A mi sulinkban is tanít egy tanár, akiről mindenki azt gondolta, hogy meleg, aztán jött a pofára esés, amikor megkérte a barátnője kezét. Előtte is bírtuk, amíg azt gondoltuk, hogy homoszexuális, és utána is bírtuk, mert jófej de tanít is. Nem értem, hogy mi baj van azzal, ha valaki meleg? Amíg nem kezdi el tömni egy még kifejlett személyiséggel nem rendelkező gyerek fejét azzal, hogy legyen meleg, addig had tanítson. De nem hiszem, hogy van olyan meleg tanár, aki arról akarná meggyőzni a diákjait, hogy legyenek homoszexuálisok. Ez az én véleményem, engem nem befolyásol, hogy egy tanár homo-vagy heteroszexuális, szingli, házas vagy elvált. Csak TANÍTSON tisztességesen.
2009. febr. 26. 20:04
 16/71 anonim ***** válasza:
81%
Felháborítónak tartom, hogy még egyesek nem jutottak el olyan szintre, hogy felfogják, a homoszexuálisok képességeit a nemi orientációjuk nem befolyásolja és épp annyi esély van arra, hogy egy meleg elcsábítja a diákját, mint egy hetero esetében. Jobb esetben a diákok nem is veszik észre, hogy a tanár meleg, de ha észreveszik, akkor sem kellene ebből ügyet csinálni. Szerintem a "don't ask, don't tell" módszer válik be legjobban, de ehhez a magyarok túlságosan is szeretnek mások magánéletében vájkálni. Én kolléga és kolléga között ilyen alapon semmiféleképp nem tennék különbséget, inkább azt kellene vizsgálni minden évben pszichológiai és alkalmassági teszttel, hogy melyik tanár idegbeteg és inkompetens, mert sajnos sok van belőlük és ők azok, akik igazán veszélyesek a diákokra.
2009. febr. 26. 23:11
 17/71 A kérdező kommentje:

a 13:11-es beíró !

én nem tudom hol él, de egyszerűen borzalom. A többi bejegyzésnek örülök. Egyszerűen hihetetlen számomra, hogy manapság is vannak olyanok akik képesek azt hinni, hogy ezt csak úgy el lehet kapni... Ugyan már, teccik tudni, ezzel születik az ember, és nem pedig azért lesz az, mert a tanára tele beszélte a fejét. Abszurd a gondolat is ..., de utána lehet olvasni kicsit.

Nagyon igaza van annak aki azt írta, hogy mivel tudták róla, nos pont ezért bírták nagyon a diákok mert teljesen természetesen felvállalta, nem hirdette, nem reklámozta, de ha oda állt egy diákja elé és kereken megérdezte, akkor bizony kereken megmondta. És? Sztem pontosan emiatt bírták nagyon, mert azok után, hogy ő maga ennyire nyíltan kezelte, egyszerűen nem maradt ez már támadási pont, és nagyon sokat nőtt a diákok szemében, hiszen valljuk meg, úgyis megérzik, mai tizenévesek nem hülyék ..csak sokan szeretnék azt gondolni, de nem igazán van ez így, és ha ott össze hord minden zöldséget a nem létező barátnőjéről, miközben az egész suli tudja, hogy meleg, na az lenne az igazán ciki helyzet, amikor valóban úgymond "kicsinálnák" vagy csak a háta mögött gúnyolódnának. De így meg tényleg 100%-ban szerették őt mondhatom, na ez volt amásik tényező amit kedves igazgatónő elvtárs nem tudott elviselni, hiszen ha őt utálják, akkor hogy lehet az, hogy egy meleg tanárt meg szeretnek? :-D Hát látjátok, nem a Mónika-shown kellene nevelkedni, hanem a valós életből venni a példákat, és máris más lenne a kép erről is pl.

De őszintén szólva meg vagyok nyugodva azért, hogy a beírók zöme úgy látja ahogy én is, azaz hogy nincs ezzel semmi gond .. minek álszenteskedni? Ismerve a statisztikákat, a jó isten tudja, a saját diákjai között is hány meleg srác "lapul" meg jelenleg is ... de biztos, hogy van.

Egy poén a végére:

Azóta megtudtam tőle, hogy amikor kedves igazgatónő kartárs közölte vele ezt négyszemközt, de oly módon, hogy csak célozgatott erre, hivatalosan pedig az elbocsátás oka a szakmai alkalmatlanság (ja, csak előző nap még az egyik legjobb tanár volt szerinte is, ez az izgi ebben ..), nos a srácot se kell félteni, mert állítólag úgy szintén négyszemközt olyan fülest lenyomott kedves igazgató kartárnőnek, hogy csak úgy csattant. Így már értem, miért jött ki olyan nyugodtan tőle, még csodálkoztam is, hogy ahhoz képest furcsa, hogy nincs felháborodva. De ezek szerint azonnal levezette a felháborodását. Megvallom, tetszik, sztem jól tette, nem mintha erőszak-párti lennék, de egy ekkora aljasságra csak így lehet reagálni, hogy mindezt képes rá fogni a szakmai alkalmatlanságra, hiszen őt is legjobban ez bosszantotta fel.

2009. febr. 26. 23:39
 18/71 A kérdező kommentje:

DIÁKOK !!!??? MERRE VAGYTOK ????

Úgy örültem volna, ha sok diák véleményét is hallom, oké, volt aki írt, de még jöhetnétek 50-en :-) Komolyan !

2009. febr. 27. 10:39
 19/71 anonim válasza:
73%
Én voltam a legelső válaszoló. 22éves vagyok, tehát fiatal generáció!!!Tavaly még diák voltam:D
2009. febr. 27. 11:39
 20/71 A kérdező kommentje:

Ok, köszi.

Végül is meg lehetek elégedve a válaszokkal azt hiszem, de azért továbbra sem fér a fejembe ez az egész, hogy akárcsak kicsit távolabbi országban kifejezetten örülnek egy meleg tanárnak, mert olyanokat hallok, hogy türelmesebb, megértőbb, szóval csak pozitív jellemzőkkel látják el, addig nálunk meg ez egyáltalán kérdés lehet. Sokszor tényleg nem tudom, hol is élek ...

2009. febr. 27. 11:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!