Tényleg láttok kivetnivalót abban, hogy egy meleg tanár egy gimnáziumban tanítson?
Mert sajnos tudok ilyen esetről, egy kedves, nagyon aranyos kollegámat emiatt rúgták ki (persze csak burkoltan .. a hivatalos indok az volt, hog ynem volt megfelelő tapasztalata ... haha), én pedig úgy sajnáltam, mert egy halál jó fej srác volt, és teljesen fel voltam háborodva.
Őszintén mi a gond azzal, ha van eg ymeleg tanár a gimiben? Most attól kevésbé fogja tudni tanítani az angolt pl? Vagy mi? Annyira borzastó ez a magyar gyöpös felfogás, miközben meg hallom nyugaton ez semmilyen problémát nem okoz, tök egyértelmű. Miért vagyunk mi ilyen nagyon prűdek?
Vagy kinek mi a véleménye? Milyen érvet tudtok mondani amiért egy meleg tanár nem lehet jó tanár? Mert én speciel semmilyet, de hátha valaki jön ötletekkel.
(azt gyorsan kizárom, hogy az olyanokat, hogy "mert elcsábítja a fiúkat", na ezeket hagyjuk, mert ezt már hallottam, és erre csak azt tudom miondani, hoghy ha már így nézzük a dolgot, akkor a heteroszexuális tanár meg a lányokat csábítja el, nem?
Úgyhogy mi a probléma emberek ??
Én tanár vagyok (nő), és annyira örülnék akár tanárkollégák akár diákok válaszának is!!! Komolyan, diákok, ne kíméljetek, mondjátok amit gondoltok erről! Köszi
Hát én nem tudom, többet érne egy képmutató tanár?
Ugye alapvetően ez a két ellentétes irányzat van, hogy egyik a tekintélyelvű, pélkdamutató tanár, a másik a szöges ellentét, ami nyugaton is nagyrészt eléterjedt sokkal inkább, hogy a tanár is ember és a tanár partner, szó nincs tekintélyről. Na most ha a tanár is ember, akkor miért ne lehetnének neki is bármilyenemberi tulajdonságai? Hiszen adiákoknak nem az a példa amit próbálnak rájuk erőszakolni, hanem sokkal inkább az, amit saját maguk szimpatikusnak fogadnak el. Hát én a második típusba tartozom, d etudom, hogy a magyar állami gimik nagy része sajnos még igen csak az első módszeren alapuló "nevelési" irányt követi.
Hát hogy mekkora sikerrel, azért azt le lehet szűrni pár jó példa alapján ...
Én azt mondom, kifejezetten előnyös, ha a diák személyiségfejlődése során találkozik olyan jelenséggel ami él a társadalomban, nem értem miért lenne jobb egy álarcot mutatni, hogy "a tanár mindig a szinte már embertelen módon hibátlan és példakép". Nem, szerintem nem ettől példakép egy tanár.
Oké, 13:58-as, de ezt kifejtenéd nekem lécci? Hiszen csak a puuszta realitással találkozik, azaz azzal, amivel majd az iskolából kikerülve a nagy életben is. Ezért nem értem hol itt a probléma és miért jobb az, ha a diáknak szándékosan fals képet mutatunk, akik pedig mellesleg jót röhögnek rajtunk, valljuk be, mert mai gimis diákok közel se hülyék, 1 perc alatt átlátnak rajtunk. Ahogy mondtam is, ezt a tanárt pontosan azért szerették még olyan elvakultabb netán egyáltalán nem toleráns diákok is, mert nem adott támadási felületet azzal, hogy mindössze csak magát adta, innentől kezdve nem volt min csámcsogni, és valahol legbelül pedig mindegyik értékelte az őszinteségét, még ha tegyük fel esetleg divat is volt utálni a melegeket az ő körében.
Na de a legutolsó beíró érceire nagyon kíváncsi lennék, mondd el lécci, mire gondolsz? Köszi szépen!
Kedves kérdező, ez súlyos diszkrimináció, a törvény tiltja. Vesztenivalója már nincs, úgyhogy én a helyében feljelenteném az igazgatót. Nem lehetne egyszer rajtakapni egy ilyen homofób megnyilvánuláson? Videóra felvenni vagy ilyesmi...
Nekem volt meleg tanárom, nagyon szerettük. És nem attól volt jó tanár, mert meleg volt, hanem mert az isten is tanárnak teremtette. A "kedves szülők" egy része (a franc esne beléjük) ellehetetlenítette...
Aki pedig azt írja, hogy a gyerek "eltanulja" a melegséget valakitől, az még életében nem látott közelről meleget. A nemi orientáció nem tanulás kérdése, hanem adott.
juzsika
Kedves kérdező!
A 12:51-es vagyok. A 28-as anyuka.
úgy gondolom félreértettél.
Nem akartam ideírni , de ideírom akkor talán tiszta. Semmi gond, hogy a tanár, vagy a miniszterelnök meleg-e vagy sem, vagy néger vagy akármi, én csak arra utaltam, hogy bármilyen is a magánkapcsolata, pl ne csókolózzon a gyerekek előtt, de ha a diák tud róla, hát ez van, attól ő még nem lesz meleg, ha nincs rá hajlama.
Ha pedig egy diák meleg, hát istenem, azt biztos nem a tanártól tanulta el, mert erre születni kell és az nem változik.
Semmi gáz, de általánosságban egy kisiskolára gondoltam, eszembe sem jutott, hogy gimnáziumról lenne szó.
No mindegy jól le lettem pontozva.
Ez van, de egyébként emiatt simán fordulhat a bíróságra!
Ez is diszkrimináció, főleg, ha a kollegái igazolják, hogy nincs kivetnivaló a szaktudásában.
16,27-es vagyok. Lehet, hogy félreértettél valami oknál fogva, mert én egyet értek veled, azt írtam. Pont azt mondtam, hogy nincs kivetnivaló benne, nem szabadna , hogy legyen kivetnivaló abban, hogy iskolában tanítson valaki, ha meleg.
Nem képmutató tanár kell az iskolákban, egyáltalán nem. Nem kell, hogy tökéletes ember legyen, makulátlan, stb. Ha nem is ezt az elvet követjük, de a tanár akkor is példakép (mint ember, nem mint szexuális lény) a gyerekek számára. És igenis, egy meleg ember is lehet példakép, sőt. Azért, mert nem az számít, hogy férfit vagy nőt szeret. Az a tanítás szempontjából teljesen lényegtelen. Ez nem szabadna sem előny, sem hátrány legyen.
Egyébként lehet bármennyire baráti viszony, szerintem tisztelet kell mindenképpen ahhoz, hogy jól végezhesse a munkáját a tanár. Mármint a diákoknak tisztelni kell a tanárt. Ezt el kellene várni a gyerekektől. Azt nem tudom, hogyan lehetne mindenhol betartatni, de sokan nem veszik észre, hogy hova vezet, hogy mindent megtehetnek a gyerekek. Nagyon nehéz fegyelmezni őket. Szerintem pont ezért, mert már nem néznek fel tekintélyként se a szülőkre, se a tanárokra, se a felnőttekre úgy általában. De ez egy teljesen más téma...
Külföldön is sok gondot okoz ám az ilyen helyzet (homoszexuálisok a munkahelyen), csak ott jogilag védve vannak (tudok ilyen konkrét esetről), ezért szembe nem támadják meg őket, nem rúgják ki, stb. Viszont ott sincs ám meg a teljes elfogadás. Ez csak a tolerancia hiánya, ami nincs megtanítva gyerekeknek, hogyan kezeljék a másságot, sőt, sokukba bele van nevelve, hogy ki kell közösíteni azt, aki különböző. Ebben az általad leírt esetben az történt, hogy az iskola nem meri és nem is akarja felvenni a harcot a gyerekek, szülők támadásai ellen, egy olyan társadalomban ahol sem jogilag, sem emberileg nincsenek elfogadva. Nagyon szomorú, hogy így bánunk embertársainkkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!