Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tényleg láttok kivetnivalót...

Tényleg láttok kivetnivalót abban, hogy egy meleg tanár egy gimnáziumban tanítson?

Figyelt kérdés

Mert sajnos tudok ilyen esetről, egy kedves, nagyon aranyos kollegámat emiatt rúgták ki (persze csak burkoltan .. a hivatalos indok az volt, hog ynem volt megfelelő tapasztalata ... haha), én pedig úgy sajnáltam, mert egy halál jó fej srác volt, és teljesen fel voltam háborodva.

Őszintén mi a gond azzal, ha van eg ymeleg tanár a gimiben? Most attól kevésbé fogja tudni tanítani az angolt pl? Vagy mi? Annyira borzastó ez a magyar gyöpös felfogás, miközben meg hallom nyugaton ez semmilyen problémát nem okoz, tök egyértelmű. Miért vagyunk mi ilyen nagyon prűdek?

Vagy kinek mi a véleménye? Milyen érvet tudtok mondani amiért egy meleg tanár nem lehet jó tanár? Mert én speciel semmilyet, de hátha valaki jön ötletekkel.

(azt gyorsan kizárom, hogy az olyanokat, hogy "mert elcsábítja a fiúkat", na ezeket hagyjuk, mert ezt már hallottam, és erre csak azt tudom miondani, hoghy ha már így nézzük a dolgot, akkor a heteroszexuális tanár meg a lányokat csábítja el, nem?

Úgyhogy mi a probléma emberek ??

Én tanár vagyok (nő), és annyira örülnék akár tanárkollégák akár diákok válaszának is!!! Komolyan, diákok, ne kíméljetek, mondjátok amit gondoltok erről! Köszi

2009. febr. 26. 12:16
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
52%

Már válaszoltam, most csak hozzáfűznék.

Nem értem miért kell egymást lepontozni, hiszen a kérdés egyértelműen véleménykérésre utal. Ezesetben pedig válaszként mindenki csak a saját véleményét, gondolatait írhatja le. Én sem írhatom azt válasznak amit elvárnak, ha nem azt gondolom.

Szóval ez egy "közvéleménykutatás"- maradjunk tisztelettel !

2009. márc. 3. 09:35
 42/71 A kérdező kommentje:

09:16-osnak:

Sajnos nem csak képzelt hatalom, ennek a nőszemélynek mindenhova elér a keze, pontosan ezlért enged meg magának bármit. Ő ezt nagyon jól tudja magáról.

Tudod nehéz dolgot mondasz, mert ugye egymás közt a tanári kar nagy része csak susmorogni mer, és egymás között mindez köztudott, de senki nem meri vállalni, hogy níltan kimond bármit is, hiszen evidens, hogy még aznap repül, bármilyen látszólag "nagyon indokolt módon".

Amit mondasz, azért nem lehet kivitelezni, mert tudod van köztünk pár beépített ember, akiről tudjuk, hogy kedves igazgatónő embere, és ez amolyan nyílt titok, mindenki tudja, hogy X és Y kolléga előtt azért ne nagyon beszéljünk semmi különösebb dologról, mint az időjárás, mert gond lehet belőle.

Én nemgtenném, de sajnos nem olyan egyszerű ... szinte napi eset, hogy ha valamit akarunk egymás között beszélni, akkor azért jól körbe kell nézni ki hallja, vagy kimegyünk az udvarra, mert nem vagyok paranoiás, de tudom mi a következménye annak, ha az egyik kis spiclije is meghallja azt, hogy esetleg másképp gondolunk valamit.

Szerinted miért nem meri senki a szemébe vágni, hogy már ne is haragudjon, de hogy létezhet az, hogy X és Y csak azért mert a jó ismerőse vagy rokona, tulajdonképpen semmiféle végzettség nélkül tanít X meg Y tantárgyat?

Izgi ez az ország nagyon ... és ebben sajnos mi csak kishalak vagyunk.

2009. márc. 3. 09:43
 43/71 A kérdező kommentje:

09:35-ös-nek:

Abszolút igazad van, persze véleménye mindenkinek lehet és van is, én megmondom őszintén csak az intolerancia, ami szerintem pedig a tudatlanságból jön, ez az egyetlen ami engem személy szerint bosszant.

Na most ez jó amit mondasz, csak tudod annyiban azért nem csupán úgymond elgondolás kérdése ez, mert olyan jelenségről beszélünk, ami tudományosan alátámasztott, legtöbb "normális" országban nem probléma, sőt nem is kérdés, mi itt pedig mintha megrekedtünk volna valahol.

De oké, igazad van, a véleményekre vagyok kíváncsi, még akkor is ha netán ellenkezik az enyémmel vag y atöbbséggel, ez esetben max. nem értem az illetőt, de ennyi.

Szóval továbbra is köszönet a válaszolóknak!

2009. márc. 3. 09:53
 44/71 A kérdező kommentje:

Ha már a "közvéleménykutatás" szót emlegetted, héát volt olyan is nálunk, és igen megdöbbentő eredménnyel:

1, volt egy amit névvel kellett kitölteni (megvallom ezt teljesen idiotizmusnak tartom), itt az jött ki, hogy persze még minden negyedikes diák is szűz, egész délutánjukat tanulással töltik és sorolhatnám, azaz egy tökéletes fals képet alkotott, de igazgatónőt nagyon megnyugtatta :-)

2, aztán volt egy másik, amit pszichológusok állítottak össze, és az már abszolút beazonosíthatatlanul, név nélkül, egységesen kék tollal, csak X-elgetős módon, azaz kézírás se lehetett, ráadásul még a leadott kérdőíveket utána össze is keverték, hogy sorrend aléapján se lehessen semiképpen azonosítani, nos ne tudjátok meg milyen eredmény jött ki. Ebben a kérdőívben már az elsősök nagy része se volt szűz, aztán a diákok igen nagy részének volt valamilyen kalandja a saját nemével, és bizony nem egy megjelölt olyan témákat is, amelyek igen szélsőségesnek tekinthetők a szexuális vágyaikat illetően, de a legjobban azon döbbentem meg, hogy igen sokan bejelölték azt, hogy "gyakran foglalkoztatnak olyan titkos gondolatok, vágyak, amelyeket soha nem tudok kiélni, pedig nagyon nagy gondot okoz a mindennapjaim során".

Hát ekkor úgy elgondolkodtam .... leginkább azon hogy egy tizenévest vajon milyen elfojtott gondolatok gyötörhetnek, amelyet ő maga annyira rejtettenek vél, hogy kizárja, hogy bárki mással ezt megossza, és tudja, hogy ez megkeseríti az életét. Hoooops. Szóval vannak itt meglepetések, ami szintén csak abban erősít meg, hogy bármiféle képmutatás csakis megnyomoríthat egy fejlődő személyiséget.

Hát ez pedig nemcak az én fantáziálgatásom, hanem a kemény, anonim valóság ...

2009. márc. 3. 10:11
 45/71 anonim ***** válasza:
87%
Lehet, hogy naiv vagyok, de nem hiszem el, hogy egész Magyarország törvénykezése is az igazgatónő kezében van, és nem lehetne mondjuk beperelni, vagy akár az iskola elégedetlen része, ha összefogna, gyengébb lenne nála:/
2009. márc. 3. 21:09
 46/71 A kérdező kommentje:

A törvénykezés nincs, de valóban naiv vagy.

1, Mi köze van a törvénykezésnek ehhez?

2, sajnos magyar emberekről lévén szó, nehogy azt hidd, van itt bármi összetartás .. az egy dolog, hogy magánban, fű alatt sokan elmondják a véleményüket, de amint ezt nyilvánosan kellene, legtöbben letagadnák azt is, amit 1 perce mondtak.

Úgyhogy nehéz, de tovább már nem is mesélem, de vannak azóta is "szép" fejlemények, ezek szerint kár, a végén még az lesz, hogy csak unatkozom, és én találom ki a történetet.

2009. márc. 4. 19:08
 47/71 anonim ***** válasza:
97%
Arra gondolok, hogy beperelné, mint munkaadót, diszkrimináció miatt.
2009. márc. 4. 19:24
 48/71 A kérdező kommentje:

Igen, erről is szó volt, és ügyvéd lebeszélte a srácot. Azt mondta, teljesen mindegy, itt igazságot kár keresni, ugyanígy kifoghat egy homofób bírót is, valamint az igazgatónő is elő fog hozakodni majd olyan racionális érvekkel a tanításra való alkalmatlanságot bizonyítván, hogy nagy valószínűséggel szépen el is vesztené a pert. Az egy dolog, hogy sötét és homofób, de annyira nem hülye, hogy ilyet le is merjen írni vagy bíróság előtt merjen állítani, tehát meglesz majd a szép kis "logikus érvelése".

Azt mondja, semmi értelme, elmegy 5 éve meg egy vagon pénze vele, na meg az energiája, és akkor igen valószínű, hogy nem nyerné meg, mert nem tudná ő azt bizonyítani, hogy diszrimináció volt az oka a kirúgásnak.

Szóval gyakorlott, munkaperes ügyvéd azt mondta neki, kidobott pénz lenne, semmi esélye.

Gondolod ő nem szeretné? Dehogynem! Az első gondolata ez volt, mindaddig amig az ügyvéd fel nem világosította az esélyeiről ...

(Tiszta vicc, de tehetetlenségében már poénkodott, hogy egyik este berántja a bokorba, kicsit "elbeszélgetni" vele négyszemközt:-D )

2009. márc. 4. 19:35
 49/71 Acrab válasza:
87%

A világ sok pontján - még a "legmodernebb" nyugati technikák bölcsőjében is -

az emberek a kispolgári értékrend szerint döntenek, gondolkoznak, ítélnek és élnek.

Az értékrend-szemlélet mindig a neveltetéssel adódik egyik generációról a másikra, s bizonyára más is hat az emberekre, de ez a kispolgári értékrend nagyon hangsúlyos. Ez a prüdéria szerintem bármely nyugati országban is megvan, csak Magyarországon a felgyülemlett negatív energiák, a harag és erőszak miatt a legtöbb megnyilvánulás nem játszódhat le következmény nélkül.

S ezért már sokan a támadásoknak is elébe akarnak menni. Egy ilyen reakció lehetett az iskolai vezetés felől a diplomatikus válasz.

Hát kábé ennyi ami most eszembe jutott :D

Jah és én diák vagyok - 18 ... és a lányokat szerető :DD

2009. márc. 6. 14:08
 50/71 A kérdező kommentje:

Oké, elfogadom én ezt, na de várj egy kicsit, talán a "kispolgárok" között nincs egy az egyben ugyanannyi meleg?

Csak talán annyi különbséget látok, hogy vanni van, de ugye környezettől függ ki mennyire vállalja nyíltan. Azért ez mégis borzasztó valahol.

Kezdek én is a nemkívánatos kollégák közé tartozni, mert van négy közismerten meleg srác a giminkben, és elég ferdén nézik páran, hogy én egyáltalán miért beszélgetek velük (erről a témáról is), meg másról is .. mert ahogy mondtam, a többség valami UFO-ként néz rájuk ... ezt a szemléletet kellene valahogy megváltoztatni.

Szóval kispolgári ... hm ... hát elgondolkodtató, na de szerintem te itt valami "divatmelegségre" gondolsz, ami felsőbb körökben nem okoz problémát, de az átlagembernek, a hétköznapi életben igen? Tudja fene, sztem éppen az lenne a cél, hogy a mindennapos életben ez ne legyen semmiféle probléma se szenzáció.

Még azon is jár az agyam, miért jó vaknak lenni és úgy tenni, hogy ez nem létezik, kész, nincs, és ezzel megoldva a kérdés. Egy másik kérdéssel kapcsolatban írtam, hogy az miért jobb, ha hülyítjük az ifjúságot és takargatjuk a realitást? Emberek annyira különböző dimenziókban tudnak élni, hogy az megdöbbentő számomra. Az egyik végletnek mi sem természetesebb, a másik meg minden meglehetősen logikátlan meggyőződésen alapulva a gyerekét is féltené a meleg tanártól. Sokszor nem tudom hol élünk ...

2009. márc. 7. 08:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!