Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek helyén van a...

Szerintetek helyén van a foglalkozásdoktori címek osztogatása?

Figyelt kérdés
Mondjuk egy államtudományin levelezőn végzett, és egy PhD-zott kutató fizikus is doktori címet kap így.

ma 18:32
A kérdező szavazást indított:
Igen, rendben van
Nem, nincs rendben
9 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, mi a gond ezzel.
ma 18:41
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kellene összemosni a kettőt. Az első ugyanis foglalkozás doktori cím, a második meg tudományos.
ma 18:49
 3/10 A kérdező kommentje:
#2 Ezzel én is egyetértek. De mind a kettőnek dr. szerepel a hivatalos dokumentumaiban. Lehetne, hogy mondjuk hogy a PhD-zottak nevében PhD szerepeljen, hogy a kettőt meg lehessen különböztetni.
ma 19:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
De mi ennek a kérdésnek számodra a relevanciája?
ma 19:17
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
#3: miért legyen ilyen megkülönböztetés?
ma 19:20
 6/10 anonim ***** válasza:
Dr. VS dr.
ma 19:37
 7/10 A kérdező kommentje:

#4, 5

1. Indokolt a megkülönböztetés. Elég nagy véleményformáló erő, ha valakinek doktori címe van. Pl sok jogász kiállt konteók mellett, vagy orvos, de nem kutatóorvos terjesztett oltásellenes teóriákat, és ennek eléggé megnöveli a hatásosságát egy doktori cím.

#5 2. Mi indokolja azt, hogy ugyanaz a cím járjon egy "okleveles államtudományi mester*"-nek, mint egy kutatónak?

* tényleg így hívják: [link]

ma 19:52
 8/10 anonim ***** válasza:
11%
Alapvetően értem a kérdezőt. Én csak orvosnak adnék.
ma 20:00
 9/10 anonim ***** válasza:
Én őszintén megmondom, az egész dr. dolgot nem értem. Mi a fenének kell bárkinek is a nevében benne lennie, hogy milyen iskolát végzett?
ma 20:33
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Én nem sok értelmét látom a foglalkozásdoktori címeknek, főleg a jogászok esetén. De a gyógyszerek alatt is vékony a jég a szememben. :D
ma 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!