Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Vannak még ilyen emberek akik...

Vannak még ilyen emberek akik az egyetemen jobb tanulók lettek mint gimiben voltak?

Figyelt kérdés
Én a volt általános iskolai osztálytársamról tudok nyilatkozni. Általánosban 4-5-ös tanuló volt, felvették gimibe ahol már 10.-ben majdnem meghúzták fizikából. Kb 3.0-as volt az átlaga végig a suli alatt. Azonban 12.-ben (illetve már az előtti nyáron asszem) megemberelte magát és neki állt önállóan bioszt és kémiát tanulni ezerrel. Mindkettőt megírta 90 felettire májusban és fel is vették az orvosira. Azt nem tudom, hogy duplázott-e vagy sem mert bár a jegyei rosszak voltak, a többi érettségi vizsgái is jól sikerültek, kivéve a magyart. Az asszem 3-as lett vagy 4-es. Mindegy nem ez a lényeg, hanem, hogy most negyedéves az egyetemen is imádja. 4.3-as átlaga van tehát több mint egy jeggyel jobb mint a gimiben. Pedig azért az orvosi egyetem nem egy könnyű dolog. Ti ismertek ilyen embereket, akik hasonlóan vannak?

dec. 29. 16:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
25%
Persze. Egyetemen már azt tanul az ember amit szeret, így egyértelmű, hogy jobb lesz mint gimiben, ahol rákényszerítik a sok tölteléktárgyat. Nem mondom hogy egyetemen nincs, de ott nem veszik komolyan, mert tudják hogy tölteléktárgy, szinte a semmire is átengednek, ha jegyzeteltél az órán az már hármas, ha neadjisten tanultál is egy kicsit már négyes.
dec. 29. 16:39
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Magamat ide tudnám sorolni. Gimiben a sok töltelék tárgy nem érdekelt,néhány tárgyból 4-es vagy 5-ös volt, pár tárgyból hármas. S talán kémiából voltam egyedül kettes. Összeségében, ha jól emlékszem 4,0 és 4,2 között volt az átlago... Aztán egyetemen (tanárszak) végre azt tanulom, ami érdekel és kb. félévente csak 1-2 db kettes vagy hármas csúszik be 1-1 vizsgán, amire már nincs időm és energiám annyira felkészülni.
dec. 29. 16:41
 3/12 anonim ***** válasza:
9%

Az egyetemen a szakmához szükséges tárgyakat tanulják.

Nem befolyásolja az átlagukat oda nem tartozó tárgy eredménye, mint pl. a magyar, történelem, földrajz, stb., mint az áltanosban és középiskolában, ahol a felsőfokú tanulmányokhoz kapod meg az általános alapokat.

18 éves korodig derül ki, hogy melyik tárgy megy jobban, merre indulj el, milyen szakmát választasz.

Felsőfokon már a konkrét szakmához tartozó tárgyakat tanulod.

dec. 29. 16:43
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Hogyne. Gimiben utolsó év végén 3,6 volt az átlagom, töriből majdnem megbuktam. Mesterszakon 4,97-es átlagom volt, összesen egy darab négyesem volt. Hidd el, sokat számít, ha azt tanulnod, ami érdekel.
dec. 29. 18:01
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Jelen! Gimiben nagy ívben tojtam a tanulásra, egyetemen meg a legrosszabb félévben volt 4,63 a súlyozott átlagom.
dec. 29. 18:04
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

"Egyetemen már azt tanul az ember amit szeret" azért ez sem teljes mértékben igaz.. :D De általánosan persze, igen...

Évfolyamtársam kb ugyanígy volt, mint a kérdezőé. Brutálisan megszenvedett azzal is, hogy írni-olvasni helyesen tudjon, elmondása szerint katonásak voltak a jegyei. Azonban nem is érdekelte nagyon a suli. Rettentően elhivatott ember, nála makacsabb, akaratosabb embert nem is nagyon ismerek, aki ennyit áldozatot tud hozni a céljaiért, 7-8-szor letette az érettségit, végül ugyanabban az évben vették fel orvosira, mint engem. Most is rengeteg munkája van benne, de szinte végig ösztöndíjas volt (4,2-4,4 feletti átlag esetén kapunk), saját elmondása szerint ilyen jegyei soha nem voltak a közoktatásban.

Ő duplázással nyert felvételt, érettségikre való készülés közben dolgozott is.

dec. 29. 18:11
 7/12 anonim ***** válasza:
65%
Középsuliban évismétlésre buktattak anno (matematika, fizika és két szaktárgy) (nem hülye, csak zűrős kölök voltam), aztán később nemhogy egyetemre mentem, de lett egy doktorim is fizikából, méghozzá summa cum laude minősítéssel (viszont érettségi után felvételiznem kellett, ami előtt egy évet rászántam, hogy pótoljam a hiányos skillset-emet matematikából és fizikából (note: a felvételim maxpontos lett)).
tegnapelőtt 09:54
 8/12 anonim ***** válasza:
36%
jav: zűrős helyett zűrös - t akartam írni nyilván.
tegnapelőtt 09:55
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én gimiben majdnem megbuktam fizikából és kémiából.

Az egyetemet 4-es átlaggal zártam, úgy hogy mellette dolgoztam végig.

tegnapelőtt 13:52
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szar középsuliba jártam. Sok óra elmaradt állandóan, volt hogy a tanár telefonozni jött be, nem tartott órát, azt se tudtuk hol kéne tartani a tananyagban, stb. 4 évet kihagytam gimi után, közben szereztem 4 szakmát, majd elmentem egyetemre. Jelenleg 4,7 az átlagom. Jogász szak. Nagyon szeretem.
tegnapelőtt 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!