Sikeres vizsgát nem javítottam. Nem kockáztattam egy bukást egy igen komoly szakon. Egyébként meg felkészülten érkeztem a legtöbb vizsgára, így elsőre 4-est vagy 5-öst kaptam. Egyedül az elégtelent javítottam rendszerint 5-ösre.
tegnap 20:22
2/19 anonim válasza:
Volt, hogy vissza mentem.
tegnap 20:23
3/19 anonim válasza:
A helyzettől függ. 2-est javítottam 3-asra, mert nem volt tétje, rontani nem lehetett, csak javítani, így még miért ne, be is jött. Ha viszont rontani is lehet (a legtöbb ilyen) akkor inkább maradjon.
tegnap 20:23
4/19 anonim válasza:
Drágám, amikor egy kegyetlenül húzós félév után 6-8 vizsgád van másfél hónapnyi vizsgaidőszakra, örülni fogsz, hogy tudsz kakálni a segglyukadon keresztül és rohadtul nem fog érdekelni, milyen jegy van az indexbe írva, csak legyen ott a zöld pipa:)
tegnap 20:28
5/19 anonim válasza:
Nem, soha. Volt félév, amikor gondolkodtam, meg majd igen elhatározom, hogy marad időm, akkor a 2-3-ast...hát sose volt kedvem és energiám. Örültem, hogy végeztem az adott féléves tárgyakkal, és van pár hetem pihenni. Aztán ezt a gondolkodást is elvetettem, mert az egyik szaktársam nagyon póruljárt..elment vizsgázni, 3-ast kapott, nem kellett neki, és még akkor kérte a tanárt, hogy ne is írja be a háromast, hanem kapjon a szóbelire 1-est, megy javítani. Aham a javítóra alig készült, mert már neki is elege volt, és belehúzott szarba, hát így az is 1-es lett. Újra fel kellett vennie a tárgyat.
tegnap 21:22
6/19 anonim válasza:
#4. "Drágám"
Ez olyan óvónőképzősen, meg szabad bölcsészesen hangzik...milyen szakon tanultál?
Kérdező: akinek például ösztöndíj, kolihely, Erasmus vagy más miatt sokat számít az átlag, azoknál ez elő tud fordulni, igen...de jellemzően nincs tolongás a javítóvizsgákon. És sokszor rendkívül kockázatos, egy-egy igen nehéz tárgyból könnyen előfordulhat, hogy nem javítás, hanem elégtelen lesz belőle még akkor is, ha sokkal többet készült rá az ember, mint az előző vizsgára. Ez elsőre ellentmondásosnak tűnhet, de vannak egyetemek, ahol a vizsgaidőszak előrehaladtával nehezednek a vizsgák egy-egy tárgyból. Ez ismert jelenség a BME műszaki képzésein, de pl. az ELTE jogon is, ahol ez néha nem pusztán a hallgatók megfigyelése, hanem akár az oktató által deklarált.
tegnap 21:38
7/19 anonim válasza:
#6. " akinek például ösztöndíj, kolihely, Erasmus vagy más miatt sokat számít az átlag"
Ehhez kieg.: ismerek továbbá olyanokat, akik kitüntetéses diplomára hajtottak, náluk is azt láttam, hogy ha 4-esnél rosszabbul sikerült valami, azt siettek kijavítani.
tegnap 21:40
8/19 anonim válasza:
Soha. Én is ismertem olyat, aki elégtelenre "javított" - ráadásul csuszotargy volt.
tegnap 22:40
9/19 anonim válasza:
Sosem, inkább legyen egy stabil elégséges, mint egy lehetséges bukás
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!