Volt már olyan, hogy egyetemen javítottatok 1-esnél jobb vizsgát?
Kaptatok mondjuk 2-est vagy 3-ast, és elmentetek javítani mert azt gondoltátok, hogy ebből többet is ki lehet hozni?
Vagy örültök, hogyha átmentek, ezzel is ki van 1 tárgy pipálva?
Még a 90 - es években, a nyugodtabb békeidőkben megesett ilyesmi. Kísérleti fizika szigorlatom 3 -as lett, két hét múlva mentem javítani (ahol kihúztam azt a tételt, amire már nem jutott időm, azaz abból voltam a leggyengébb.....így megint csak közepest sikerült összehozni :) ).
(Mondjuk az egy 7 tárgyas szigorlat volt, több, mint kb 2000 oldalnyi jegyzettel, meg karácsonnyal és újévvel azzal a két hétben, szóval, nem tudom, miben is reménykedtem :) )
Utolsó, mit értesz azalatt, hogy "7 tárgyas"?
Nálunk a szigorlat 1 tárgy, több féléves anyagával való számonkérést jelenti. Van/volt ilyen, hogy több tárgy anyagát is összevonják 1 vizsgára? Ez hogy nézett ki? Tárgyanként voltak a tételek?
21 vagyok.
@22, a 7 tárgy alatt azt értem, hogy 7 tárgy anyagából (mechanika, termodinamika, elektromosságtan - mágnességtan, atomfizika, fénytan, stb) kellett szigorlatoznunk (vizsgáznunk).
Ezekből a tárgyakból természetesen vizsgáztunk már az előző szemeszterek folyamán, viszont a szigorlaton oda - vissza kellett mind a hetet tudni, azok összefüggéseiben, stb.
"Van/volt ilyen, hogy több tárgy anyagát is összevonják 1 vizsgára?"
Persze, hogy volt, kísérleti fizikát már írtam, de volt elméleti fizikából vagy például matematikából is (igaz, ez utóbbinál nem több tárgy, hanem egy tárgy, több féléves anyaga volt összevonva (bár azokból is vizsgáztunk korábban (illetve ez az egy tárgy is fel lehetett volna osztva pl analízisre, lineáris algebrára, stb - re)).
"Ez hogy nézett ki? Tárgyanként voltak a tételek?"
Már nem emlékszem, hogy kb 30 évvel ezelőtt egy vizsgán, pontosan hogy reprezentálták a tételek a vizsgán számonkért tananyagot. Azaz, mégis: egyikre, pontosan emlékszem. Elméleti fizikából úgy nézett ki, hogy minden tárgyhoz külön kellett tételt húzni, és az elégséges osztályzat szükséges és elégséges feltétele az volt, hogy az átlag legalább 2.0 legyen és mindegyik tárgyból meg kellett lennie az elégségesnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!