Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha szakot(esetleg egyetemet)...

Ha szakot(esetleg egyetemet) váltok, akkor a teljesített tárgyaimat el tudom fogadtatni szabadon választható tárgynak?

Figyelt kérdés

Nincs ilyen tervem, szóval csak általánosságban érdekel.

Ugyebár vannak ezek a szabadon választható tárgyak, amiből valamennyi kreditnyit teljesíteni kell, és ezeknél nincs megszabva, hogy legyen bármi köze is a képzéshez.

Ha most valaki gondol egyet, hogy (random példa) ő a matek bsc-t hagyja a francba, újrafelvételizik mondjuk pszichológiára, akkor a matek bsc-s tárgyait el tudja fogadtatni, hogy ne kelljen random szabválokat felvenni?

dec. 17. 16:00
 1/5 anonim ***** válasza:
52%
Nem tudja.
dec. 17. 16:16
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szakon belül lehet esetleg ha egyetemet vált, de ott se lehet az összeset, hanem csak egy x részét
dec. 17. 16:16
 3/5 anonim ***** válasza:
84%
Én gazdasági képzésről váltottam proginfóra másik egyetemről, elfogadtak az első szakról tárgyakat mint szabadon választhatók. Annyi kikötés volt hogy az adott tárgyat az egyetemen tanítsák, úgyhogy pl BME-n szabad bölcsész tárgyakkal ez lehet nem működik, de mivel itt van GTK nem volt gond.
dec. 17. 16:26
 4/5 anonim ***** válasza:
24%
#3 most elismételted ugyanazt amit én írtam. Karon belül lehet hogy elfogadják, de pszichológia szabválokat nem fognak elfogadni matek bsc-re
dec. 17. 16:32
 5/5 anonim ***** válasza:
73%
Ember, legalább a saját válaszod olvasd már vissza ha az enyémet nem bírod felfogni, nem ugyanazt írtam le :D Először azt állítottad szakon belül elfogadják ha másik egyetem, most meg hogy karon belül, én meg GTK-ról váltottam proginfóra ami MIK, két egymástól független kar. Viszont mivel az egyetem egészét nézve van gazdasági kar itt is, egyéb intézményi tárgyként elfogadták és szabválnak beszámították nekem. Itt a saját példám hogy nem igaz amit írtál, nem csak karon belül működik
dec. 18. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!