Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Van aki utálja/ gyűlöli az...

Van aki utálja/ gyűlöli az egyetemi szakot, amire jár, mégis csinálja?

Figyelt kérdés

Ha van akkor lenne pár kérdésem.

Miért nem hagyjátok ott?

Mi volt jelentkezésnél a motiváció?

Mi a motiváció most, hogy befejezd?

Hogy bírjátok, milyen átlaggal?

Mi a cél az elvégzését követően?

Esetleg kor?

nov. 26. 18:39
 1/7 anonim ***** válasza:
36%

- Mert ingyen van, nem igényel sok energiabefektetést, más szakot nem szeretnék végezni (nem kellenek az állami félévek), és jól hangzó szak, jövőben jól jöhet még.

- Szerettem volna elmélyülni a területen ezen a szinten.

- Diplomamunkában azt csinálok, amit akarok, tehát az majd jó lesz, találtam jó témavezetőt, aki ért is ehhez, nem kókler, mint a legtöbb tanárom.

- Borzasztóan könnyű sajnos eddig semmi új szakmai tudást nem kaptam, már valószínűleg nem is fogok. Ja és az egész bürokrácia része is borzalmas. Az átlagom olyan 4.5-5 közt mozog.

- Semmi extra, jelenleg is ebben dolgozom. Esetleg előléptetést megpróbálok kérni, de ennyi.

23 éves vagyok (levelezőn MSc-t csinálok, olyan szakon, amiben 3+ éve dolgozom, azért utálom a szakot, mert fogyatékosok vagy gimisek szintjére optimalizálták, nem várnak el BSc-s tudást sem, arra meg pláne nincsenek felkészülve, hogy valaki a témában dolgozott szakmai gyakorlaton, pláne azon felül. TDK-ról, szakmai publikációról nem is beszélve. Elkeserítő a színvonal, mindezt azért mert hirtelen felkapott lett a téma.)

Amúgy a BSc-met nagyon szerettem.

nov. 26. 19:59
 2/7 anonim ***** válasza:
80%
Én most kezdtem a mesterszak ot elméleti szinten szeretem csak a kutatási része nem tetszik és nehéz számomra alapszakon is ugyan ez volt a helyzet.
nov. 27. 08:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Párom ilyen. Alapvetően másik szakra ment volna, de erre vették fel, de annyira nem bánta, mert hasonló az eredeti elképzeléseihez és ha egyszer elvégzi, jól fog vele keresni. Na de nem fogja szerintem soha. Azért nem hagyja ott, mert már túl sok évet szenvedett vele, de egyszerűen elfogyott a motivációja és nem tanul, csak bejár vizsgákra megbukni vagy szerencsésebb esetben átcsúszni, mert azért előtte 1-2 nappal át szokta nézni a tananyagot. Kudarcnak élné meg, ha otthagyná, inkább reménykedik, hogy majd egyszer pár év múlva befejezi valahogy. Mindig eldönti, hogy most odateszi magát, aztán nem lesz belőle semmi és az utolsó vizsga után egy napig rosszul érzi magát, hogy mennyire elcseszte az életét. Persze utána kezdődik az egész elölről. Egyébként kényelmes is neki, mert nem neki kell fizetni, nappalis diákja van, kb ingyen van a tömegközlekedés, tud mellette diákmunkázni, ami rugalmasabb, mint egy főállás. Nem tudom, milyen átlaga van, egy ideje már nem kérdezem, mert utál róla beszélni. Ha egyszer elvégzi, el akar benne helyezkedni és biztos megkönnyebbülne, ha végre vége lenne ennek az egésznek, mert szégyelli mások előtt, de nem annyira, hogy tegyen is valamit. Én próbálom rávenni a tanulásra szép szóval, aztán csúnyábbal, olyankor összeveszünk és akkor szoktam megfogadni, hogy inkább hagyom, hiszen a kapcsolatunk más téren jó, nem élünk rosszul így sem.
dec. 1. 10:42
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Középiskola alatt szerettem az adott területet és érdekesnek hangzott az egyetemi szak amire jelentkeztem. BSc-m 2. Évében rájöttem, hogy nem akarok kutatni és egy csomó tárgy abszolút nem érdekelt, viszont úgy voltam vele hogy most nem tudom hogy mit csináljak helyette ezért végignyomtam az egyetemet 4 es átlaggal. Ami nagyon nagyon jó döntésnek bizonyult.

Utolsó félévben volt jópár infós kötválom és rájöttem hogy ebben jó vagyok és szeretem is, és szerencsére olyan MSct tudtam választani ahol az eredeti szakomat és programozást tudtam ötvözni.

Nekem a tanulság ebből az, hogy csak akkor érdemes szakot otthagyni ha már tudod hogy mit szeretnél és a jelenlegiből nem tudsz oda eljutni, különben van esélyed arra hogy más szak se tetszik és elpocsékolsz egy csomó időt

dec. 1. 10:53
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát, kövezzen meg bárki, de nekem nem ment a gyűlölt szakok végzése. Összesen háromszor váltottam, mire megtaláltam azt irányt, ami érdekelt.
dec. 20. 06:06
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szaktársam ilyen.

Azért jött ide, mert ahova ment volna oda nem vették fel, de dolgozni meg nem akart, mert dolgozott nyáron, de az pont elég volt neki. Most azon gondolkodik, hogy átmegy levelezőre ezen a szakon, nappalin meg újrafelvételizik az eredetileg kinézett szakára(közben letett egy emelt érettségit). Itt hagyni nem akarja, mert ingyen van, meg egy féléve már meglesz lassan ebből. Ja, és nehéznek is tartja a szakot.(tényleg nem könnyű, de teljesíthető)

dec. 27. 09:23
 7/7 anonim ***** válasza:
58%

#5 Az a baj, hogy engem (#1) ez érdekel, ezzel is foglalkozom már évek óta (szakmai publikáció, konferenciák, 3+ év tapasztalat stb - mind a BSc mellett) elég komoly szinten. Viszont a szak megalázóan könnyű. Az a baj, hogy az országban a többi hasonló képzés sem vehető komolyabban, külföldön meg már próbáltam és az sem volt jobb (csak máshogy rossz), és biztosan nem mennék ki újra. Most levelezőn vagyok, nappalira már biztosan nem mennék, így is fontolgattam, hogy otthagyjam. Viszont érdekelne, szeretném ezt tanulni mester szinten. Csak az a baj, hogy ezt nem adják meg, mert az itthoni mesterek legtöbbje (matek és fizika MSc-ket leszámítva) nem érik el egy BSc színvonalát sem gyakorlatilag.

Szóval a témát szeretem, de gyűlölöm, hogy a mester végére nem jutunk el odáig, ahol jelentkezéskor kellett volna tartani. Csak ezért meg nem akarok phd-t csinálni, egy jó mestert szerettem volna, csak az nem létezik perpillanat a témában.

És nem év vagyok a helikopter, a szaktársaim legalább 90%-a egyetért abban, hogy ez úgy gagyi, ahogy van.

jan. 2. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!