Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » ELTE-n fel lehet venni minorké...

ELTE-n fel lehet venni minorként olasz, vagy spanyol szakot úgy, hogy egyáltalán nem beszélem az adott nyelvet?

Figyelt kérdés
Érdekel mind a kettő kultúra, de semennyire nem beszélek belőlük, iskolában nem tanítják nálunk, az alapszakhoz pedig kell az emelt érettségi, ha jól tudom

okt. 29. 17:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Spanyolt nem, ott a minorosok együtt vannak a főszakosokkal minden órájukon, tehát kell a középfok. Olaszon igen, pár éve már van teljesen kezdőknek is minoros csoport. (spanyol volt a főszakom, olasz pedig a minorom.)
okt. 29. 17:42
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én ùgy tudom hogy olasznál is követelmény a B2 szint.
okt. 29. 17:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Kettes: most már kétféle minor csoport van olaszon, az egyik az, ahova kell a B2 a bejutáshoz és a végén C1-es szintnek megfelelő vizsga van (ami régen is volt), a másik pedig a teljesen kezdőknek szóló minor csoport. Ők B1-ig jutnak el a végére ha jól tudom.

A honlapon is fent van:

Az Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszék két szinten kínál lehetőséget az Olasz minor szak felvételére: egyrészt olyan hallgatóknak is, akik korábban nem tanultak olaszul, másrészt középfokú nyelvtudással rendelkező hallgatók számára.

A kezdő szintről indulóknak külön nyelvfejlesztéskurzust indítunk heti 4 órában, valamint a második évtől kezdetben magyar, később olasz nyelvű szakórákat is (pl. olasz kultúr-, művészet-, irodalom-, film- és zenetörténet) látogathatnak. A középfokú nyelvtudással indulók az Olasz major, illetve osztatlan tanári szakosokkal közös nyelvi órákon vehetnek részt a szintfelmérő után a nyelvtudásuknak megfelelő csoportban, a későbbi félévekben pedig elsősorban az olasz nyelvű szakórákon várjuk őket.

okt. 29. 18:17
 4/6 anonim ***** válasza:
58%
#3 érdekes. És ennek mi értelme van, milyen képesítést nyújt ez a kurzus ha eljutsz B1-ig? Azzal mit lehet kezdeni?
okt. 29. 18:40
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

4-es: ezt pontosan nem tudom, mikor én jártam még nem volt ez a lehetőség. Gondolom bele van írva a diplomába, hogy elvégezte az olasz minort. Ha akarja akkor pedig továbbfejlesztheti egyetem után.

A minorént amúgy sem jár semmi, csak apró betűvel bele van írva a diplomába, hogy elvégezte az olasz (vagy bármilyen más) minort. Ha valaki nyelvvizsgát akar külön le kell tennie.

okt. 29. 18:48
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Olaszt lehet, viszont számíts arra,hogy elsőévesként csakis a nyelvgyakorlatot tudod csinálni,másodévesként és harmadévesként pedig csak a magyar nyelvű órákat veheted fel, és van, ami nem indul magyarul, csak olaszul. Ezek nem szerepelnek a honlapon, tapasztalatból írom. (Harmadévesként be lehet járni olasz nyelvű órákra magyar helyett, de akkor is magyarul kell vizsgázni, bár szerintem ez a legjobb megoldás)
nov. 6. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!