Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Tanárok, akik tényleg lelkiism...

Tanárok, akik tényleg lelkiismeretesen ledolgozzátok a heti 40 órát, de nem akartok annál többet dolgozni, mert nem akarjátok elhanyagolni a magánéleteteket sem: nektek mi fér bele és mi nem? Mi az, amit már nem vállaltok, hol húzzátok meg a határt?

Figyelt kérdés

nov. 25. 18:47
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:

"ő nem ismeri őket. Akkor próbálkozzon megismerni őket!"

Nyilván rajta volt az ügyön, de még egyetlen ember megismerése is eltart jó sokáig, nem hogy egy egész osztalyé.

dec. 1. 07:44
 32/37 A kérdező kommentje:

"az iskola nem tudott nekik tanárt szerezni... Nem igazán éreztem, hogy a tanári kar annyira szívén viselte volna a dolgot."

Egyáltalán nem az iskola, és egyáltalán nem a tanári kar feladata, vagy jogosultsága új tanárt szerezni! A tankerületé!

dec. 1. 07:48
 33/37 A kérdező kommentje:

"a legtöbb munkahelyen sem ér véget a munkaidő 8 óra végeztével"

Viszont a legtöbb munkahelyen legalább a munkaeszközöket maradéktalanul biztosítják, nem úgy, mint a tanároknak!

"Hol van még egy olyan munkahely, ahol bármit a világon meg lehet tenni, és nincs következménye?!"

Nyilván tudod te is, hogy túlzol, de azért válaszolok: mindenhol, ahol nincs elég munkaerő.

"Én dolgoztam multinál, és dolgoztam tanárként. Meg lennétek lepve, hogy máshol mennyit kell dolgozni.

Én is dolgoztam máshol is, de te meg lennél lépve, hogy manapság mennyit kell dolgozni tanárként - csak úgy látszik, te már nem emlékszel, vagy akkoriban, amikor te voltál tanár, még más volt a helyzet.

dec. 1. 07:58
 34/37 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező!

Neked abszolút nincs fogalmad a tanítói / tanári pályáról.

Már az első tényfelsorolásnál arcátlanul lesöpröd, hogy “nem a mártírkodásra vagy kíváncsi”.

Előre meghatározott koncepcióval és saját véleménnyel jössz.

Akkor mi a kérdésed?!

Ugyanis NEM hagyható el egyetlen feladat sem, ami a munkaköri leírásban szerepel!

Azok a részfeladatok sem, melyeket a munkaköri leírás nem tartalmaz, de az alapfeladatok elengedhetetlen szerves részei.

Hablatyolsz itt összevissza!

A diák EMBER, akinek sorsa attól is függ, hogy a szüleivel érdemi kapcsolatot épít ki a tanár, a nevelő.

Nem teheti meg, hogy nem veszi fel, kikapcsolja a telefonját.

Azt teheti meg, hogy 8-17 között az iskolában felhívják.

És még sok mást nem tehet meg, mert nem is akar, mert ez a hivatása.

dec. 19. 11:38
 35/37 anonim ***** válasza:
56%

33# / Kérdező!

2016-ig tanítottam. Annyi munkám volt, hogy este 6-nál előbb nem tudtam szabadulni.

Sokszor hétvégèn is javítottam.

Osztályfőnök voltam, 3 szakon tanítottam, munkaközösség vezető voltam.

A tehetséggondozás , versenyre felkészítés, a felzárkóztatás, korrepetálás, a helyettesítés, a kísérés, egyéb szervezések végrehajtása, az értekezletek, a naprakész adminisztráció, a szülőnek rendkívüli rendelkezésre állás, iskolai kulturális programra felkészítés: KÖTELEZŐ!

dec. 19. 11:46
 36/37 A kérdező kommentje:

"este 6-nál előbb nem tudtam szabadulni ... a szülőnek rendkívüli rendelkezésre állás...: KÖTELEZŐ!"

Este 6-ig? Vagy meddig? Mert a saját férjednek/feleségednek, gyerekednek, szüleidnek, testvéreidnek, stb. a rendelkezésére állnod sokkal inkább kötelező akkor is, ha tanár vagy, nem?

"2016-ig tanítottam."

Valamiféle kényszer miatt hagytad abba, vagy saját döntésed alapján? Nem lehet, hogy amiatt, hogy valamit nem jól szerveztél, hogy számodra is elviselhető legyen az egész hosszabb távon is? Nem lehet, hogy nem jól húztad meg a határokat a magánéleted meg a munkád között, ezért nem fért bele tovább az életedbe, hogy továbbra is taníthass?

Valójában mindegy, hogy konkrétan nálad hogy volt, a lényeg az, hogy úgy látom, elég sokan pont azért hagyják ott a tanári pályát, mert túlzásba viszik a "rendelkezésre állást". Azoktól kérdezem inkább, hogy hogyan csinálják, hogy minden belefér az életükbe, akik nem hagyták abba egész addig, amíg nyugdíjba nem mentek - és akiknek közben nem ment rá a családi életük arra, hogy ők tanítottak, vagyis nem váltak el, nem romlott meg a viszonyuk a saját gyerekeikkel, stb.

dec. 19. 18:17
 37/37 anonim ***** válasza:
56%
Én tanárként anno többet dolgoztam mint bármelyik munkahelyemen előtte, kb heti 50 óra csak a tanítád plusz magánórák mellé… okkal hagytam ott :D de te csak egy troll vagy szóval tökmindegy mit írok
dec. 20. 20:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!