Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 5. érettésgi tantárgy az...

5. érettésgi tantárgy az bármi lehet?

Figyelt kérdés

Jelenleg 4 egyetemi szakon gondolkodok:

-ELTE programtervezőinformatikus

-BME gazdaságinformatikus/mérnökinformatikus

-BGE gazdaságinformatikus

-Corvinus gazdaságinformatikus (nincs sok esélyem, és nagyon nem is akarok ide menni)

Azon gondolkoztam hogy miből kellene érettségiznem 5. tantárgyként, fizika/informatikából nagyon elvagyunk maradva, és arra jutottam hogy például ilyen kevésbé nehéz tantárgyból írnék érettségit, ez esetben testnevelésből, mivel alapjáraton is edzek. Megnéztem bár az ELTE-n és a BME-n is elvileg elfogadják

ELTE: [link] 1. lapján

BGE: [link] 40.lapján

De biztonság kedvéért itt is megkérdezem.

nov. 1. 20:37
A kérdező szavazást indított:
Elfogadják a testnevelést
Inkább válaszd a fizikát/informatikát
22 szavazat
 1/5 A kérdező kommentje:

Még valami, most találtam meg

ezt is

: [link]

nov. 1. 20:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az első ELTE linken a 2-3. diát kell nézni, ott fejtik ki az érettségi pontokat. Első tárgy a matematika, második tárgy pedig fizika v. informatika v. digitális kultúra v. informatika ismeretek v. informatikai ismeretek v. informatikai alapismeretek.
nov. 1. 21:13
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az érettségi átlagába beleszámíthat, de érettségi pontot adó tárgynak már nem fogadjak el (szerintem érthető módon:D).
nov. 1. 21:40
 4/5 anonim ***** válasza:
39%

Én Bme mérnökinfón vagyok, és kb januárban találtam ki, hogy erre a szakra szeretnék menni, és februárban kezdtem el készülni az emelt digitális kultúra érettségire, hiszen sosem tanultam emelten, sőt végzősként közepen sem. :)

És ha olyan agyad van, hogy tényleg ezek a szakok érdekelnek, és könnyen befogadod az anyagot, akkor simán elég most nekiállni készülni.

Én így kb 3 hónap alatt annyira begyakoroltam, hogy 95% felett értem el végül. És nem, nem tanultam éjjel-nappal érte. Heti 2×1.5 óra különórára jártam, és ballagás után naponta megcsináltam 1-1 előző évi feladatsort. De egyáltalán nem érződött leterhelőnek, sőt szívesen csináltam nagyon. Ha neked való ez a pálya, valószínű egy idő után hasonlóan éreznél. :)

Alibi tárgyakat itt biztosan nem fogadnának el, szerintem a többi szakon se, amiket leírtál. Viszont én azt mondanám, ha érdekel ez, baromi könnyű lesz. Számomra így visszagondolva könnyebb is, mint egy tesi.

nov. 2. 08:19
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha már infóra mész, akkor illene emelettel odamenni belőle. Hidd el, az is csak belépőszintnek lesz elég. Nem nehéz ezekbe bekerülni, de bentmaradni az. Jó alappal menj.
nov. 2. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!