5. érettésgi tantárgy az bármi lehet?
Jelenleg 4 egyetemi szakon gondolkodok:
-ELTE programtervezőinformatikus
-BME gazdaságinformatikus/mérnökinformatikus
-BGE gazdaságinformatikus
-Corvinus gazdaságinformatikus (nincs sok esélyem, és nagyon nem is akarok ide menni)
Azon gondolkoztam hogy miből kellene érettségiznem 5. tantárgyként, fizika/informatikából nagyon elvagyunk maradva, és arra jutottam hogy például ilyen kevésbé nehéz tantárgyból írnék érettségit, ez esetben testnevelésből, mivel alapjáraton is edzek. Megnéztem bár az ELTE-n és a BME-n is elvileg elfogadják
ELTE: [link] 1. lapján
BGE: [link] 40.lapján
De biztonság kedvéért itt is megkérdezem.
Én Bme mérnökinfón vagyok, és kb januárban találtam ki, hogy erre a szakra szeretnék menni, és februárban kezdtem el készülni az emelt digitális kultúra érettségire, hiszen sosem tanultam emelten, sőt végzősként közepen sem. :)
És ha olyan agyad van, hogy tényleg ezek a szakok érdekelnek, és könnyen befogadod az anyagot, akkor simán elég most nekiállni készülni.
Én így kb 3 hónap alatt annyira begyakoroltam, hogy 95% felett értem el végül. És nem, nem tanultam éjjel-nappal érte. Heti 2×1.5 óra különórára jártam, és ballagás után naponta megcsináltam 1-1 előző évi feladatsort. De egyáltalán nem érződött leterhelőnek, sőt szívesen csináltam nagyon. Ha neked való ez a pálya, valószínű egy idő után hasonlóan éreznél. :)
Alibi tárgyakat itt biztosan nem fogadnának el, szerintem a többi szakon se, amiket leírtál. Viszont én azt mondanám, ha érdekel ez, baromi könnyű lesz. Számomra így visszagondolva könnyebb is, mint egy tesi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!