Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » 5. érettésgi tantárgy az...

5. érettésgi tantárgy az bármi lehet?

Figyelt kérdés

Jelenleg 4 egyetemi szakon gondolkodok:

-ELTE programtervezőinformatikus

-BME gazdaságinformatikus/mérnökinformatikus

-BGE gazdaságinformatikus

-Corvinus gazdaságinformatikus (nincs sok esélyem, és nagyon nem is akarok ide menni)

Azon gondolkoztam hogy miből kellene érettségiznem 5. tantárgyként, fizika/informatikából nagyon elvagyunk maradva, és arra jutottam hogy például ilyen kevésbé nehéz tantárgyból írnék érettségit, ez esetben testnevelésből, mivel alapjáraton is edzek. Megnéztem bár az ELTE-n és a BME-n is elvileg elfogadják

ELTE: [link] 1. lapján

BGE: [link] 40.lapján

De biztonság kedvéért itt is megkérdezem.

ma 20:37
A kérdező szavazást indított:
Elfogadják a testnevelést
Inkább válaszd a fizikát/informatikát
7 szavazat
 1/3 A kérdező kommentje:

Még valami, most találtam meg

ezt is

: [link]

ma 20:44
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Az első ELTE linken a 2-3. diát kell nézni, ott fejtik ki az érettségi pontokat. Első tárgy a matematika, második tárgy pedig fizika v. informatika v. digitális kultúra v. informatika ismeretek v. informatikai ismeretek v. informatikai alapismeretek.
ma 21:13
 3/3 anonim ***** válasza:
Az érettségi átlagába beleszámíthat, de érettségi pontot adó tárgynak már nem fogadjak el (szerintem érthető módon:D).
ma 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!