Mit szólnál, ha az érzelmi intelligencia-ismeret és fejlesztés kötelezö tantárgy lenne?
Nem jegyre, hanem mint pl egyetemen a nulla kredites tárgyak, hogy jegyet nem kapsz ra, de ott kell lenni az órákon, meg kell lennie a tárgynak.
FONTOS!!!
TUDOM, hogy jelenleg haldoklik az oktatási rendszer, és van 20 milliárd más fontilosabb dolog. Ez csak egy elméleti kérdés a részemről.
>jegyet nem kapsz rá
arra lenne jó akkor hogy mindenki bemegy és mással foglalkozik.
Így is túl sok időt töltenek az emberek iskolában, nincs szükség még egy ilyen tárgyra mint a kötelező etika. amúgy meg a legtöbb tanár is kifejezetten instabil.
Nálunk van konfliktuskezelés szabvál, nem kell figyelni sem, mert előre megvannak a zh kérdések, összesen egy szombati napon kell bemenni. Sajnos senki nem veszi komolyan, szerintem én voltam az egyetlen, aki jegyzetelt, de nekem nagyon tetszett. Szerintem hasonló fogadtatásban részesülne a te ötleted is. És szerintem nem csak a magyaroknak van erre szükségük.
Talán nem kötelező rossz tantárgyként kéne bevezetni, hanem menő dologként, ami szájról szájra terjed. Ha egyszerre hozná le a Metropol, a Blikk, az RTL, a Fókuszcsoport, a Femina, az M1, meg a legnagyobb tiktok celebek, akkor az indíthatna egy lavinát. :)
Az a kérdés, hogy mi helyett, mert már így is túl sok a tananyag meg a tanóra. Például irodalomból ahelyett, hogy a írói/költői ESZKÖZÖKRŐL tanulunk, amikre csak a leendő íróknak van szüksége, vagy nekik sem (József Attila kettesre érettségizett magyarból, Ziegler/Gárdonyi Géza meg fősulin egyszer megbukott belőle, de azért tudtak írni...) beszélhetnénk a művek által megidézett érzelmekről, játszmákról, szóval magáról az életről, ahelyett hogy egy meta-szintre emelkedve magáról a MŰről beszélünk.
Aztán ott van a megfelelő tanerő problémája. Feleségemnek szakképzésben volt "önismeret" órája. A tanárnő 3. órán újként rácsodálkozott egy csajra, aki előző két órán is ott volt. Mikor ezt említették neki, kiakadt, hogy "azt akarjátok mondani, hogy hazudok?!", pedig a dolog tényszerűen úgy volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!