A testnevelés, idegen nyelv, gazdasági ismeretek humán vagy reál tantárgy vagy egyik se?
Nekem ilyen humán tantárgyaim voltak: rajz, ének-zene, magyar nyelv, irodalom, történelem, társadalomtudomány (csak 12.-ben), egyházi iskolában volt hittan.
Ilyen reál tantárgyaim voltak: technika, környezetismeret, matematika, földrajz, biológia, fizika, kémia, számítástechnika, mivel szakmaként tanultam az informatikát, informatika, műszaki informatika, szakmai informatika.
Nem tantárgy, tehát nincs belőle jegy és bizonyítványba se kerül be: osztályfőnöki óra, egyházi iskolában hétkezdő istentisztelet, napkezdő mise.
Én 2000-ben érettségiztem, azóta vannak egyéb humán tantárgyak is: erkölcstan, etika, hon- és népismeret, dráma és tánc, stb. Nyolcosztályos gimnáziumban: latin örökségünk, stb. Valami érettségit nem adó szakképzésben osztályközösség-építés, stb. Természettudomány tantárgy nekem nem volt, ez tudtommal összevont fizika-kémia-biológia-földrajz, vagyis környezetismeret. Köszi.
A humán/reál felosztás nem egy tudományos megállapítás, és bizonyos tantárgyak egyértelműen nem illenek bele ebbe a két kategóriába.
A kérdés többi részét nem értem, mármint hogy minek írod le.
"azért írtam le, mert lehet hogy valaki nem tudja"
Szóval csak a százalékodon próbálsz javítani, azért tetted fel a kérdést? :)
3-as: nem. Egyébként a kérdező megjegyzéseit lehet értékelni? Még nem tapasztaltam ilyet! Illetve a saját kérdésemre adott válaszok általam történő értékelése beleszámít hogy mennyire egyezik mások értékelésével? Na mert azt ki kellene hagyni belőle, és csak a mások kérdései értékelését számítani.
A kérdés pont az, hogy mit jelent az hogy reál tantárgy, humán tantárgy.
"Egyébként a kérdező megjegyzéseit lehet értékelni?"
Sajnos nem, pedig időnként lenne hozzá kedvem... :D
Az idegen nyelv humán, (mint a magyar nyelv is), a gazdasági ismeretek reál (mint a matematika is, gyakorlatilag alkalmazott matematika,).
Szerintem a testnevelés külön kategória, illetve ha csak ez a kettõ lehetõség van, akkor részben mindkettõ, de egyik sem jellemzõ.
Hogy mi készségtárgy és mi lexikális memorizálást igénylõ tárgy, az egy másik dimenzió. A nyelv készségtárgy, de ez a koordinátarendszer másik tengelyét nem zavarja. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!