Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Belekezdenél az orvosiba 25...

Belekezdenél az orvosiba 25 evesen?

Figyelt kérdés
Belekezdenel az orvosi egyetembe 25 evesen,ha egy orok almod volt,hogy pszichiater legyel,de korabban csaladi/anyagi akadalyok miatt nem tudnal belekezdeni,de mostmar ezek a problemak nem allnak fenn? Igy ha minden igaz,csuszasok nelkul 36 evesen vegeznek az egyetemen,de 31 evesen mar betudnek allni dolgozni,rezidenskent. Ki vallalnatok? Nem gondoljatok kesoinek? Velemenyek?

okt. 2. 22:12
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
100%
Az említett tandíj természetesen félévenként értendő.
okt. 14. 17:00
 42/48 anonim ***** válasza:
63%
40 igen, annyi a díja. Félévenként. De feltételezem nem 1 félévet lenne ott. És de, vissza kell fizetni 20 év alatt, ha nem végzi el az illető. Ne úgy képzeld el, hogy jön a csekk, hogy X félévszer 1.350.000 Ft. A fizetésből vonódik le. Nyilván 100 ezres nagyságrendben, szóval fel fog tűnni, ha esetleg valami minimálbéres munkahelyen dolgozik.
okt. 14. 18:07
 43/48 anonim ***** válasza:
87%
2 félévet rizikómentesen igénybe lehet venni, mert ekkor nem kerül semmibe, ha abbahagyja az illető. Az összes osztatlan képzésnél így van. Szerintem 1 év alatt a szándék mögötti komolyság is kiderülhet. A többség, aki abbahagyja az orvosit nem 6-7 félév után szokta, hanem inkább az első 2 évben, mert elég hamar kiderül, ha valaki nem bírja a tempót.
okt. 14. 19:41
 44/48 anonim ***** válasza:
0%
#43 én nem így tudom
okt. 14. 19:46
 45/48 anonim ***** válasza:
25%
43 sokan vannak, akik nem ismerik be és folytatják, mert mondjuk külső nyomás miatt kudarcként fognák fel otthagyni az első évben. És az első év még eléggé alapozó jellegű, minden félévben egy másmilyen orvostani ágazatba lehet belekóstolni. Szerintem (legalábbis az interneten olvasottak és ismerősi beszélgetések által gondolom ezt de) rengetegen azzal a vággyal mennek orvosira, hogy gyermekorvosok szeretnének lenni és "szeretnének gyógyítani". Ez meg bebizonyosodik egy idő után, hogy elég kevés motiváció, mert gyomornak is kell lenni. Végig kell nézni szüléseket, műtéteket, ami egy olyannak, aki gyerekorvos akar lenni, simán lehet gyomorforgató és ez miatt nem jut el a végéig. De nyilván ezek nem az első évben vannak. Vagy nőgyógyász kurzusnál elmegy egy hús-vér nőgyógyászhoz megnézni, mit csinál, meglát valami nagyon csúnya külső nemi szervi fertőzést és egy életre kiábrándul az egészből. Vagy bármelyik másik orvosnál lehet ez.
okt. 14. 19:50
 46/48 anonim ***** válasza:
0%
Azt még hozzátenném, hogy egy 25-30 éves agya már nem dog olyan jól, mint egy 18-20 évesé. Ez biológia, nézz utána kérdező. Persze ez is egyénfüggő, de általánosságban elmondható, hogy ebben a korban már ez is nehezítő körülmény. Főleg hogy ha te jól értem még ki is estél a tanulásból, de persze ez nem derült ki egyértelműen, mivel nem kommenteltél egyszer sem.
okt. 14. 20:00
 47/48 anonim ***** válasza:
0%
*fog
okt. 14. 20:00
 48/48 anonim ***** válasza:
83%

#44 be tudom linkelni a rendeletet, ha érdekel.

#45 sajnos ez minden egyes szakban benne van, sokszor csak akkor jön rá az ember, hogy mit vállalt, amikor elkezd dolgozni. Ebben teljesen igazad van, hogy rengetegen a külső nyomás miatt csinálják végig.

okt. 14. 20:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!