Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Belekezdenél az orvosiba 25...

Belekezdenél az orvosiba 25 evesen?

Figyelt kérdés
Belekezdenel az orvosi egyetembe 25 evesen,ha egy orok almod volt,hogy pszichiater legyel,de korabban csaladi/anyagi akadalyok miatt nem tudnal belekezdeni,de mostmar ezek a problemak nem allnak fenn? Igy ha minden igaz,csuszasok nelkul 36 evesen vegeznek az egyetemen,de 31 evesen mar betudnek allni dolgozni,rezidenskent. Ki vallalnatok? Nem gondoljatok kesoinek? Velemenyek?

okt. 2. 22:12
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
48%
Én nem, de én 18 évesen sem, mert nem nekem való.
okt. 3. 19:19
 12/48 anonim ***** válasza:
47%
Dehogy késő. csak jó szokás szerint a magyarok 30 éves korukra már temetik magukat:D vágj bele, ne más ismeretlenek véleménye legyen már a mérvadó. Ha neked tetszik, akkor hajrá. 30-35 éves még bőven fiatal. én 42 éves vagyok, tanfolyamokra járok, tanulok, képzem magam. Munka mellett mindet. A nejem szintén most akar elvégezni egy képzést, mert úgy gondolta menni fog neki es tetszik. A kommunizmusban volt divat, hogy a 40 évedet egy helyen húzd le, nehogy munkát válts, vagy tanulj:D
okt. 4. 19:06
 13/48 anonim ***** válasza:
82%

Megpróbálni éppen meg lehet, ha elsőre felvesznek, de azért vannak kérdések.

Írod, hogy nincs anyagi akadálya. Ezek szerint valaki el fog tartani 25-31 éves korodig? Mert az orvosi nem az az az egyetem, ami mellett dolgozni lehet. Mennyire biztos, hogy az illető(k) végig támogatnak? Nehogy félúton ott legyél, hogy tanulnál, csak éppen nincs miből. Diákhitel elég sok lesz, ha abból akarsz megélni.

Mennyire estél ki a tanulásból az elmúlt években? Csak mert ez pont az egyik leghajtósabb egyetem. Vissza lehet ugyan rázódni, de nem egyszerű és ha nem sikerül csúszás lehet belőle.

Amúgy és megpróbálnám, ha ez lenne az álmom. Én 47 évesen csinálom a 3. egyetemi szakot, bár ez sokkal egyszerűbb, munka mellett is vállalható és kapcsolódik is az eddigi tanulmányaimhoz + jól jön a munkahelyen is.

okt. 4. 19:12
 14/48 anonim ***** válasza:
20%

ma 19:12

pontosan így lennék én is, simán visszatudnék ülni a főiskolai padba, ahova jártam, és érdekelne is. csak sajna erre már nincs lehetőségem. de ha lenne én biztos nem haboznék.

okt. 4. 19:15
 15/48 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy nagyon összetett kérdés, megválaszolom a saját szemszögemből, mivel én is 25 evesen vágtam bele.

Lennének kérdéseim:

1. Rendelkezel versenyképes emelt biológia és kémia érettségikkel?

2. Mennyire biztos az anyagi háttered?

3. Mennyire komoly ez a szándék?

4. Vettél már részt előtte egyetemi képzésben, állami támogatással?

Nagyon szuperül hangozhat az, hogy valaki orvos lesz, de ehhez képességek kellenek és rengeteg áldozatot igényel. Azt, hogy 6 év alatt elvégzed pedig ne vedd készpénznek, mert az évfolyamok hatalmas százaléka ismétel évet/éveket. Ez nem az a szak, ahova felvesznek és hipp-hopp elvégzed. Az emelt érettségik tananyag vicc kategória az egyetem egy félévéhez képest is.

Ha minden feltételed adott akkor vágj bele, maximum abbahagyod, viszont a komoly szándékodat nem feltétlenül érzem, mert a rendszert sem tudod értelmezni. Az egyetem elvégzése után vagy rezidens, amikor rezidens vagy már semmi közöd az egyetemhez, csak a “képzőhelyed” papíron, de semmi egyéb.

okt. 5. 15:46
 16/48 anonim ***** válasza:
21%

Hát az ilyen álmok nem szoktak sokáig tartani mint a tiéd. A valósággal kéne foglakoznod.

Ha pedig ennyire ezt szeretted volna csinálni, akkor nem lett volna szükség erre a kérdésre sem. Ha ez nálad nem 100% akkor hagyd a fenébe.

Én sem látom rajtad a komoly szándékot. Szerintem délibábot kergetsz, ne haragudj. De nem tudod hogy mivel jár.

okt. 5. 17:44
 17/48 anonim ***** válasza:
37%

Igen.

Tekintve, hogy én is közel 24 évesen kezdtem a jogot.

okt. 6. 07:01
 18/48 anonim ***** válasza:
49%
A jog meg az orvosi ég és föld!
okt. 6. 07:52
 19/48 anonim ***** válasza:
53%

#17 az teljesen más, levelezőn is lehet csinálni

Teljesen felesleges idehozni.

#18-nak igaza van

okt. 6. 08:17
 20/48 anonim ***** válasza:
54%
És? Ezt akarta csinálni egész életében, ez érdekli, akkor kezdje el! Inkább kezdje el, mint hogy olyan munkát végezzen egész életében, amit gyűlöl és gyűlölni fogja saját magát is, amiért nem próbálta meg az orvosit.
okt. 6. 08:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!