Belekezdenél az orvosiba 25 evesen?
Megpróbálni éppen meg lehet, ha elsőre felvesznek, de azért vannak kérdések.
Írod, hogy nincs anyagi akadálya. Ezek szerint valaki el fog tartani 25-31 éves korodig? Mert az orvosi nem az az az egyetem, ami mellett dolgozni lehet. Mennyire biztos, hogy az illető(k) végig támogatnak? Nehogy félúton ott legyél, hogy tanulnál, csak éppen nincs miből. Diákhitel elég sok lesz, ha abból akarsz megélni.
Mennyire estél ki a tanulásból az elmúlt években? Csak mert ez pont az egyik leghajtósabb egyetem. Vissza lehet ugyan rázódni, de nem egyszerű és ha nem sikerül csúszás lehet belőle.
Amúgy és megpróbálnám, ha ez lenne az álmom. Én 47 évesen csinálom a 3. egyetemi szakot, bár ez sokkal egyszerűbb, munka mellett is vállalható és kapcsolódik is az eddigi tanulmányaimhoz + jól jön a munkahelyen is.
ma 19:12
pontosan így lennék én is, simán visszatudnék ülni a főiskolai padba, ahova jártam, és érdekelne is. csak sajna erre már nincs lehetőségem. de ha lenne én biztos nem haboznék.
Ez egy nagyon összetett kérdés, megválaszolom a saját szemszögemből, mivel én is 25 evesen vágtam bele.
Lennének kérdéseim:
1. Rendelkezel versenyképes emelt biológia és kémia érettségikkel?
2. Mennyire biztos az anyagi háttered?
3. Mennyire komoly ez a szándék?
4. Vettél már részt előtte egyetemi képzésben, állami támogatással?
Nagyon szuperül hangozhat az, hogy valaki orvos lesz, de ehhez képességek kellenek és rengeteg áldozatot igényel. Azt, hogy 6 év alatt elvégzed pedig ne vedd készpénznek, mert az évfolyamok hatalmas százaléka ismétel évet/éveket. Ez nem az a szak, ahova felvesznek és hipp-hopp elvégzed. Az emelt érettségik tananyag vicc kategória az egyetem egy félévéhez képest is.
Ha minden feltételed adott akkor vágj bele, maximum abbahagyod, viszont a komoly szándékodat nem feltétlenül érzem, mert a rendszert sem tudod értelmezni. Az egyetem elvégzése után vagy rezidens, amikor rezidens vagy már semmi közöd az egyetemhez, csak a “képzőhelyed” papíron, de semmi egyéb.
Hát az ilyen álmok nem szoktak sokáig tartani mint a tiéd. A valósággal kéne foglakoznod.
Ha pedig ennyire ezt szeretted volna csinálni, akkor nem lett volna szükség erre a kérdésre sem. Ha ez nálad nem 100% akkor hagyd a fenébe.
Én sem látom rajtad a komoly szándékot. Szerintem délibábot kergetsz, ne haragudj. De nem tudod hogy mivel jár.
Igen.
Tekintve, hogy én is közel 24 évesen kezdtem a jogot.
#17 az teljesen más, levelezőn is lehet csinálni
Teljesen felesleges idehozni.
#18-nak igaza van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!