Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Belekezdenél az orvosiba 25...

Belekezdenél az orvosiba 25 evesen?

Figyelt kérdés
Belekezdenel az orvosi egyetembe 25 evesen,ha egy orok almod volt,hogy pszichiater legyel,de korabban csaladi/anyagi akadalyok miatt nem tudnal belekezdeni,de mostmar ezek a problemak nem allnak fenn? Igy ha minden igaz,csuszasok nelkul 36 evesen vegeznek az egyetemen,de 31 evesen mar betudnek allni dolgozni,rezidenskent. Ki vallalnatok? Nem gondoljatok kesoinek? Velemenyek?

okt. 2. 22:12
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
63%
30 hát ez az. Most lehet itt bátorítani, de 40 órás munkát nem lehet vállalni orvosi mellett. A szülőkkel is történhet azalatt a 6 év alatt bármilyen baleset vagy halál (bár ne legyen így). Max ha orvosi egyetem településén vagy attól max 1 óra utazásra lakik a kérdező. De ha még albérletet is fizetne, akkor esélytelen. Egy informatikai vagy gazdasági képzésbe nem késő most sem belekezdeni, de az orvosi az tényleg nagyon meredek.
okt. 11. 21:47
 32/48 anonim ***** válasza:
54%
Igen, csak közben meg baromi nagy szükség lenne orvosokra, úgyhogy szívem szerint eltántorítani se akarnék tőle olyat, akiben bármilyen szinten felmerül az egészségügyi pálya, hogy legalább megpróbálja...
okt. 12. 10:49
 33/48 anonim ***** válasza:
0%
#32 ne próbálja meg ha nem tudja végcsinálni, és nem adott hozzá az élethelyezete. Helyette menjen az, aki tényleg minden szempontból alkalmas rá. Hatalmas a túljelentkezés orvosira, és nyilván mindegyik jelentkezőt az eü-i pálya vonzza, szóval ez nem nagyon indokolja a válaszodat.
okt. 12. 11:01
 34/48 anonim ***** válasza:
79%

"ne próbálja meg ha nem tudja végcsinálni, és nem adott hozzá az élethelyezete"

De hiszen senki sem tudja, amikor elkezdi az egyetemet, hogy menet közben milyen változások lesznek az életében, meg a családja anyagi helyzetében, stb., főleg, ha nem csak 2-3 éves, hanem 5-6 éves képzésre akar menni. Én se tudtam, úgy futottam neki, hogy ha kell, majd abbahagyom és elmegyek dolgozni.

"Helyette menjen az, aki tényleg minden szempontból alkalmas rá."

Amíg bele nem fog, addig az sem tud kiderülni, hogy pl. mennyire bírja a vért, a mindenféle szagokat, meg ilyesmi...

okt. 12. 11:06
 35/48 anonim ***** válasza:
22%

#34 de itt nem ez a kérdés. Ez nem így van hogy próba szerencse, mert elég nagy tétekkel játszik, pl nehéz milliók, albérlet, mentális állapot stb

Szóval igenis nagyon komolyan meg kell gondolni, az ilyen motivációs gondolatok szerintem ide pont nem illenek.

okt. 12. 11:28
 36/48 anonim ***** válasza:
27%

32 most se azért van kevés orvos, mert nem jelentkeznek. Hatalmas a túljelentkezés mind a 4 egyetemre, de lehet egy kérdezővel azonos pontszámú 18 éves élethelyzete jobban megengedi, hogy elvégezze (pl az egyetem városában lakik vagy jól menő családi vállalkozás vagy örökség mellett simán megteheti, hogy ne dolgozzon egyetem mellett).

Igen, egyetértek, tanulni nem késő. Mondjuk elvégezni egy ápolóit vagy gazdasági szakot, mert az minden megyeszékhelyen van vagy egyetemen vagy nagyobb egyetem kihelyezett székhelyén. Levelezőin is indulnak ezek a képzések és a nappali munka mellett is elvégezhető. De 25 évesen nem fog már diákigazolványt kapni a kérdező, nem vállalhat diákmunkát, 90%-os utazási kedvezményt sem vehet igénybe és családi pótlékot sem kapnak rá a szülei, ami pár tízezerrel megdobná a család keresetét.

Igen, valóban történhet bármilyen élethelyzet, de 25-31 között különösen gyakori ez, pl egy balesetben lebénul az egyik szülő, munkaképtelen, nem lesz keresete, ápolni kell, rögtön ott fogja hagyni az egyetemet a kérdező. És ha nem fejezi be és/vagy kezd másik szakot, vissza kell fizetni 1,5 milliót annyiszor, ahány félévet járt. Mert nyilván ilyen rendkívüli körülményben a család lesz az első, nem az egyetem.

Nem lebeszélés meg rosszindulat, de nem értem azokat, akik vakon azt mondják, hogy ez milyen jó ötlet. 25 évesen nem vagy öreg, bármilyen más szakba belekezdhetnél, mérnöki, gazdasági, ha nagyon eü akkor ápoló, gyógytornász, védőnő. De az orvosi őrültség.

okt. 12. 11:29
 37/48 anonim ***** válasza:
24%
#36 szerintem tökéletesen összefoglalta a dolog lényegét.Tudni kell belátni, hogy ez a hajó már elúszott, és ha pl tényleg az egészségügy vonzza a kérdezőt, akkor menjen el ápolónak vagy másnak aminek van realitása hogy elvégzi, és tud mellette dolgozni stb
okt. 12. 11:35
 38/48 anonim ***** válasza:
68%
25 évesen is jár diákigazolvány és jelenleg olyan rendelet van érvényben, hogy nem kötelező visszafizetni az elhasznált féléveket, ha az adott ember elmegy és bejelentett munkát végez annyi napon át, amennyit igénybevett a felsőoktatásban.
okt. 13. 22:23
 39/48 anonim ***** válasza:
13%
38 igazad van, valaki jár 6 félévet orvosira, vagyis 6x1.500.000=9 milliós tartozást halmoz fel, akkor nyilván kompenzálja az államot azzal, ha 3 évig a Tescoban minimálbérért gürizik 🤦🏼‍♀️
okt. 14. 16:39
 40/48 anonim ***** válasza:
63%
Kedves #39, kérlek olvass utána a rendeletnek. Egy szóval sem állítottam, hogy az államnak ez megéri, de jelenleg ez a szabályzat van érvényben. Egyébként az orvosi díja 1.350.000-, tájékozódj mielőtt lepontozol egy szimplán tényeket közlő kommentet.
okt. 14. 16:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!