Belekezdenél az orvosiba 25 evesen?
"ne próbálja meg ha nem tudja végcsinálni, és nem adott hozzá az élethelyezete"
De hiszen senki sem tudja, amikor elkezdi az egyetemet, hogy menet közben milyen változások lesznek az életében, meg a családja anyagi helyzetében, stb., főleg, ha nem csak 2-3 éves, hanem 5-6 éves képzésre akar menni. Én se tudtam, úgy futottam neki, hogy ha kell, majd abbahagyom és elmegyek dolgozni.
"Helyette menjen az, aki tényleg minden szempontból alkalmas rá."
Amíg bele nem fog, addig az sem tud kiderülni, hogy pl. mennyire bírja a vért, a mindenféle szagokat, meg ilyesmi...
#34 de itt nem ez a kérdés. Ez nem így van hogy próba szerencse, mert elég nagy tétekkel játszik, pl nehéz milliók, albérlet, mentális állapot stb
Szóval igenis nagyon komolyan meg kell gondolni, az ilyen motivációs gondolatok szerintem ide pont nem illenek.
32 most se azért van kevés orvos, mert nem jelentkeznek. Hatalmas a túljelentkezés mind a 4 egyetemre, de lehet egy kérdezővel azonos pontszámú 18 éves élethelyzete jobban megengedi, hogy elvégezze (pl az egyetem városában lakik vagy jól menő családi vállalkozás vagy örökség mellett simán megteheti, hogy ne dolgozzon egyetem mellett).
Igen, egyetértek, tanulni nem késő. Mondjuk elvégezni egy ápolóit vagy gazdasági szakot, mert az minden megyeszékhelyen van vagy egyetemen vagy nagyobb egyetem kihelyezett székhelyén. Levelezőin is indulnak ezek a képzések és a nappali munka mellett is elvégezhető. De 25 évesen nem fog már diákigazolványt kapni a kérdező, nem vállalhat diákmunkát, 90%-os utazási kedvezményt sem vehet igénybe és családi pótlékot sem kapnak rá a szülei, ami pár tízezerrel megdobná a család keresetét.
Igen, valóban történhet bármilyen élethelyzet, de 25-31 között különösen gyakori ez, pl egy balesetben lebénul az egyik szülő, munkaképtelen, nem lesz keresete, ápolni kell, rögtön ott fogja hagyni az egyetemet a kérdező. És ha nem fejezi be és/vagy kezd másik szakot, vissza kell fizetni 1,5 milliót annyiszor, ahány félévet járt. Mert nyilván ilyen rendkívüli körülményben a család lesz az első, nem az egyetem.
Nem lebeszélés meg rosszindulat, de nem értem azokat, akik vakon azt mondják, hogy ez milyen jó ötlet. 25 évesen nem vagy öreg, bármilyen más szakba belekezdhetnél, mérnöki, gazdasági, ha nagyon eü akkor ápoló, gyógytornász, védőnő. De az orvosi őrültség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!