Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Támogatnátok, hogy általános...

X0 kérdése:

Támogatnátok, hogy általános iskola után lehessen egyetemre menni?

Figyelt kérdés

Például programozó, fizikus, matematikus, vagy ezek tanára esetén elég csak a középiskolás matematikát tudni, ami heti 4*3 = 12 óra: az egyetemen nem feltételezik hogy valaki emelt szinten tanulta a matematikát, tehát még emelt szinten se kell tudni, a programozóknál teljesen elölről kezdik az informatikát, és van számítógépes alapismeretek tárgy, legalábbis amikor én 2000-ben kezdtem, volt, tehát még számítástechnikát se kell tudni. Fizikus szakon elölről kezdik a fizikát, tehát azt se kell tudni. Azt az 1 tanéven keresztüli heti 12 órányi tananyagot könnyedén meg lehet tanulni 4 nyári szünet alatt: csak a napok felén kell tanulni így is. Tehát a 4-5. közötti nyári szünetben megtanulja az 5.-es matematikát, 5.-ben így azt már nem kell tanulnia, esetleg az óralétogatás alól is felmentik: lehet hogy megengedik neki hogy a tanév elején megírja az összes témazárót, és ha mind jeles, akkor be se kell járnia az évben. 5.-ben megtanulja a 6.-os matematikát, utána a nyári szünetben a 7.-eset, 6.-ban a 8.-osat, utána a nyári szünetben a 9.-eset, 7.-ben a 10.-eset, utána a nyári szünetben a 11.-eset, 8.-ban a 12.-eset. Igazából a legtöbb egyetemi szak olyan hogy nem nagyon van szükség a középiskolás tananyagra: testnevelőtanár, idegen nyelv tanár, stb.

Változata lehet 1 tanéves felkészítő: heti 12 matematika, 16 angol, 1 osztályfőnöki, 5 testnevelés: heti 34 óra, ebből 28 tanulós. Azért angol, mert programozó, fizikus, matematikus szakon muszáj tudni angolul, így a nyelv nem választható.

Másik változata lehet 2 tanéves felkészítő: én szakmaként tanultam a programozást, biológia csak 9.-ben volt, földrajz csak 10.-ben, kémia 9-10.-ben, fizika végig volt, lehet hogy akinek a szakmájához nem kell annál csak 2 tanévben van, most ezzel számolok, heti 2 óra rémlik mindnél. Ennél lenne 2 tanévig: heti 6 matematika, 8 angol, 2 bilógia/földrajz, 2 kémia, 2 fizika, 1 osztályfőnöki, 6 testnevelés: heti 26 óra, ebből 20 tanulós, ha a fizika heti 4*2 óra volt, akkor 2 helyett heti 4 fizika, tehát heti 28 óra, amiből 22 tanulós.

szept. 26. 20:13
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

-Közép iskolásoknak rendeznek látogatást boncolásra. Énnis dolgoztam már 15 évesen patologián. Aki meg nem birja válasszón másik szakot, de ha késöbb kezdi még mindig ugyan ott vann.

-Nem szerencséd egyetlen szakot kiemelni. Egyébként az orvosi jelenleg is kilog többi szak közül.

-Két diploma külömböző területen több nagyságrendell többet ér mint egy diploma meg egy közép iskola. Remélem nem gondolod komolyan hogy egyenértékü a kettő.

-A pálya modositás pont a jelenlegi rendszerben nehezebb mert ha szakmunkásnak tanultál akkor minimum 6,5 év mire végzel egy föiskolával. A gyakorlatban inkább 7-8 év. Ráadásúl 3-4 év semmit tevés után derül ki hogy egyáltalán érdekel vagy nem.

-Miért gondolod hogy mindenkép végig kell csinálni egy képzést???? pl a gépészmérnökin az első félévben több mint a halgatok fele ot haggya. Miért nem azt a forgató könyvet nézed hogy ha 1-2 félév után nem tetszik akkor keres olyat ami tetszik???

okt. 1. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!